Βαγγέλης Μεϊμαράκης: Δικαίωση

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Γενικά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης παρακολουθεί μελαγχολικός, τον διασυρμό του κόμματος και της χώρας του, από την κυβέρνησή της. Έχοντας υποστεί τις μεθόδους Μητσοτάκη εναντίον του, δικαιώνεται…

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023: ευρωπαϊκή ημέρα ντροπής για την Ελλάδα. Ντροπή διαρκείας, που προκαλεί η ίδια. Δηλαδή η κυβέρνησή της. Ακριβέστερα το καθεστώς Μητσοτάκη.

Στον άξονα Στρασβούργο-Βρυξέλλες, όπου αναπτύσσονται οι δράσεις των 705 Ευρωβουλευτών από τις 27 κοινοτικές χώρες, το κράτος Δικαίου είναι ο πυρήνας -και η κορωνίδα ταυτόχρονα- του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Η θεσμική κανονικότητα, η διαυγής απονομή Δικαιοσύνης, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η προστασία των μειονοτήτων, η διευκόλυνση της ενημέρωσης, η θαλπωρή στους μετανάστες, είναι τεκμήρια ανωτερότητας του ευρωπαϊκού πολιτικού πολιτισμού.

Το σύστημα Μητσοτάκη τα παραβιάζει όλα. Για όλα βάλλεται από τα πιο έγκυρα ΜΜΕ του πλανήτη. Για όλα απολογείται σε κοινοτικούς θεσμούς και διεθνείς οργανισμούς.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Κομισιόν, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι μηχανισμοί ελέγχου εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, παρατηρητήρια δικαιωμάτων και διεθνών Συνθηκών, υπερεθνικές ενώσεις δημοσιογράφων, νομικών και ακτιβιστών και τα αντίστοιχα όργανα των Ηνωμένων Εθνών, εστιάζουν στις παραβιάσεις της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης.

Στην Ευρώπη υπάρχει βεβαιότητα ότι στη νότια πλευρά της Βαλκανικής, εκκολάπτεται ένας ακόμη Ορμπαν – προς το χειρότερο. Το μείγμα Μητσοτάκη, έχει και δόσεις από Μελόνι-Σαλβίνι, Ερντογάν, Νετανιάχου, Πούτιν, Εμίρηδες του Κόλπου.

Η έρευνα διευρύνεται. Αλλά όπως έδειξε η συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο, για τις παραβιάσει τους κράτους δίκαιου στην Ελλάδα, ο Μητσοτάκης δεν προτίθεται να παίξει με τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

Δυο κυρίες από την Ευρωομάδα της ΝΔ, προπονήθηκαν από το μέγαρο Μαξίμου να δώσουν σε ευρωπαϊκό ακρωτήριο, παράσταση σαν αυτή που δίνει ο Οικονόμου στην Αθήνα.

Αναιδώς – δεδομένου ότι ήταν παρόντες οι -παρακολουθούμενοι από τον Μητσοτάκη-Ανδρουλάκης και Κύρτσος- οι Βόζεμπεργκ και Ασημακοπούλου προκάλεσαν το Ευρωκοινοβούλιο.

-Ισχυρίσθηκαν ότι όσα βαρύνουν την ελληνική κυβέρνηση, είναι συκοφαντίες της αντιπολίτευσης επειδή η κυβέρνηση πάει καλά στις δημοσκοπήσεις και εξυπηρετούν τον… ΣΥΡΙΖΑ!

Η παρουσία της ΝΔ στον αντιπροσωπευτικό θεσμό του κοινοτικού συστήματος αμαυρώθηκε περισσότερο: παρακάμπτουν και τον ρόλο του…

-«Εδώ δεν προστατεύουμε κόμματα, αλλά τη Δημοκρατία – που απειλείται σοβαρά στην Ελλάδα», τις τάπωσε η Σοφί ιν’ τ Βελντ.

Η παρουσία της ευρωομάδας της ΝΔ είναι ήδη προβληματική. Έχασε τον δραστήριο Γιώργο Κύρτσο που πλέον πυροβολεί κατά ριπές τον Μητσοτάκη από τις γραμμές της ομάδας του Μακρόν.

Η Σπυράκη είναι υπόλογη, ο Κυμπουρόπουλος προεκλογικό δημιούργημα ψηφοθηρίας, ο Κεφαλογιάννης παρατηρητής, ο Ζαγοράκης δεν προσαρμόσθηκε ακόμη και οι δυο κυρίες που υπερασπίσθηκαν την κυβερνητική ανομία, δεν έχουν ειδικό πολιτικό βάρος.

Αλλά αυτό που υποδήλωνε ως τώρα την ενοχή του Έλληνα πρωθυπουργού, ήταν η αξιοπρεπής σιωπή του επικεφαλής της ομάδας – που έσπασε στη συνεδρίαση για… τυπικούς λόγους. Αλλιώς έπρεπε να παραιτηθεί…

Γενικά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης παρακολουθεί μελαγχολικός, τον διασυρμό του κόμματος και της χώρας του, από την κυβέρνησή της.

Έχοντας υποστεί τις μεθόδους Μητσοτάκη εναντίον του, δικαιώνεται. Αλλά δεν τους το είπε…

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR