π. Αντώνιος Παπανικολάου: Εκπλήξεις

Λέγεται ότι ευσυνείδητος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ερευνά ποιοι αστυνομικοί διαρρέουν πληροφορίες, πριν τον έλεγχό τους, από την υπηρεσία – Αν δεν τον «κλαδέψουν», ενδέχεται στις εκπλήξεις για το καταρρέον σύστημα της «Κιβωτού» να προστεθούν και εκπλήξεις για το καταρρέον σύστημα Μητσοτάκη…

Πρώτα να ευλογήσουμε τα γένια μας στην ανατριχιαστική υπόθεση «Κιβωτός του Κόσμου»: Η πληρέστερη, από πλευράς αντικειμενικότητας, παρουσίασή της υπάρχει ως τώρα στο iEidiseis.gr.

Το πιο ενδιαφέρον ρεπορτάζ για την «άνοδο και πτώση του πατέρα Αντώνιου» το υπογράφει στο iefimerida.gr η Δήμητρα Κρουστάλλη.

Αλλά το ενδιαφέρον στοιχείο από πολιτική άποψη προκύπτει από όσα ανέδειξε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος: Υπάρχει κυβερνητικό σχέδιο εκμετάλλευσης της υπόθεσης!

Κατά το φιλοκυβερνητικό «Βήμα της Κυριακής» αποφασίστηκε η εσπευσμένη δημοσιοποίηση του θέματος, σε μια προσπάθεια να φύγει από το επίκεντρο της ειδησεογραφίας το ζήτημα των υποκλοπών.

Με τη σημείωση ότι αποτυπώνεται «ο τρόπος που λειτουργεί η κυβέρνηση, που εδώ και πολύ καιρό προσπαθεί απεγνωσμένα να τινάξει από πάνω της την αφόρητη πίεση από το σκάνδαλο».

Ο δημοσιογράφος ανέφερε επίσης από το διόλου αντικυβερνητικό MEGA ότι «αποφασίστηκε η δημοσιοποίηση άρον-άρον της υπόθεσης, όχι μόνο με γενικόλογο δελτίο Τύπου, αλλά με διαρροή των καταθέσεων των κεντρικών προσώπων».

Κατά τις πληροφορίες του, από «στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη», η ενέργεια αυτή έγινε «πιθανώς για να αλλάξει η επικοινωνιακή ατζέντα επειδή στην επικαιρότητα κυριαρχούσε η υπόθεση των υποκλοπών».

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο …Θεoδωρικάκος έσπευσε να σώσει τον Μητσοτάκη.

Διευκόλυνε την τηλεόραση που αγιοποίησε τον ιερέα Αντώνιο, να τον κατεδαφίσει. Για να ανακουφιστεί ο Πρωθυπουργός από την πίεση που δέχεται για το σκάνδαλο στην ελληνική και διεθνή επικαιρότητα.

Σ’ αυτό φαίνεται να βρήκε σύμμαχο και τον Αρχιεπίσκοπο που έσπευσε να μιλήσει για «επαίσχυντες συμπεριφορές και πράξεις που λερώνουν το ιερό ράσο».

Ο επικεφαλής της Εκκλησίας κατάπιε ότι στο σκάνδαλο του Λυκαβηττού ο ιερέας Λουπασάκης, αγνόησε προσβλητικά το τελεσίγραφό του να εγκαταλείψει τους Αγίους Ισιδώρους, αλλά έριξε στο πυρ το εξώτερο τον ιερέα Παπανικολάου.

Ίσως επειδή ο Αντώνιος αρνούμενος να υπαχθεί στη δικαιοδοσία του, τον έκανε εχθρό του.

Ψύχραιμοι δημοσιογραφικοί παρατηρητές σημειώνουν δυο δεδομένα στην υπόθεση.

Πρώτα ότι επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει. Όσα κοινοποιούνται είναι «πληροφορίες», εμφανούς –αστυνομικής ή κυβερνητικής- προέλευσης, χωρίς διασταύρωση.

Κάνουν τη δουλειά τους όμως στα δελτία ειδήσεων και δίνουν στην κυβέρνηση- που ακόμη και αν ισχύουν οι καταγγελίες έχει ευθύνη-τρόπο να εμφανίσει τον πρωθυπουργό ως «λυτρωτή».

Το άλλο είναι ότι στην «Κιβωτό» έστελνε παιδιά και η Εισαγγελία, έχοντας προφανώς γνώση των εσωτερικών της δομής, αλλά δεν το ερευνά κανείς.

Λέγεται ότι ευσυνείδητος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ερευνά ποιοι αστυνομικοί διαρρέουν πληροφορίες, πριν τον έλεγχό τους, από την υπηρεσία.

Αν δεν τον «κλαδέψουν», ενδέχεται στις εκπλήξεις για το καταρρέον σύστημα της «Κιβωτού» να προστεθούν και εκπλήξεις για το καταρρέον σύστημα Μητσοτάκη…

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR