Επιτέλους, ποιοι είναι αυτοί οι εξυπηρετητές;

Του Ιωάννη Δαμίγου

Το θέμα της απόδοσης δικαιοσύνης του Αρείου Πάγου, έχει ξεπεράσει κάθε εξυπηρετική δυνατότητα ημετέρων, με τέτοια προκλητική ταχύτητα πρωταθλητισμού! Ποιοι είναι αυτοί οι “κύριοι” που αποφασίζουν και διατάσσουν ερήμην του δικαίου;

Ποιοι είναι αυτοί που κρίνουν και αποφασίζουν κατά το δοκούν; Ποιοι νομίζουν πως είναι αυτοί που ψηφίζουν το ξεσπίτωμα αδύναμων ανθρώπων, που με την ανοχή τους ξεγέλασαν και μείωσαν το προγραμματισμένο εισόδημά τους. Ποιοι είναι αυτοί οι “φτασμένοι” με τους παχυλούς μισθούς, από το υστέρημα των αδικημένων, που ασχημονούν σαδιστικά και εκδικητικά θαρρείς, εναντίον των;

Πώς κατέλαβαν αυτές τις θέσεις απόδοσης δικαίου, καταφέρνοντας κτυπήματα κάτω από τη μέση, στο ταλαιπωρημένο σώμα της κοινωνίας μονίμως; Ποιοι φέρονται σαν αφανείς ημίθεοι, που ορίζουν τις κακές τύχες αδύναμων, απομονωμένοι στις επαύλεις κάποιου Ολύμπου και μακριά από τον ιδρώτα και τον κάματο του καταδυναστευμένου εργαζόμενου; Που αγωνιά για την επιβίωσή του, να συμπληρώσει την δόση, που εσείς αυξήσατε, να σπουδάσει τα παιδιά του, που εσείς εμποδίζεται και από επάνω σαν αμοιβή να δέχεται την αδικία κατάφορα και ταχύτατα, μη τυχόν και στερηθούν τα funds όχι τα κέρδη, μα τα υπερκέρδη των!

Αυτό σίγουρα δεν έχει καμιά σχέση με απόδοση δικαίου, παρά με συμφέρον αλισβερίσι τόσο εξόφθαλμο και τόσο προκλητικό, που ομοιάζει με νόμιμη λειτουργία εταιρείας … fund! Και επειδή καμιά δουλειά δεν είναι τελικά ντροπή, δεν θα αναφερθώ σε όρκους και λειτούργημα. Αυτές οι ουτοπίες απευθύνονται σε ρομαντικούς και αγαθούς, αναλώσιμους και εκμεταλλεύσιμους, έρμαια και θύματα των προειλημμένων αποφάσεών σας.

Ενδεικτικά, ο χρόνος της απόφασης περί συντάξεων διαρκεί έναν χρόνο, αντίθετα με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, που συντομεύτηκε σε δέκα ημέρες! Έτσι αποφάσισαν οι “ανέγγιχτοι”, τελεία!Ξεκάθαρα και ευθέως, έχουμε να κάνουμε με μια ομάδα που εξυπηρετεί συμφέροντα, χωρίς να κρατά περιττά προσχήματα και που υποδύεται ανεπιτυχώς και άτεχνα, τον θεσμό, αλλοίμονο, της απόδοσης δικαιοσύνης. Επαγγελματίες Παγοπώλες.