Βαρουφάκης: ένας επικίνδυνος άνθρωπος -όποιος και αν είναι!

Tου Γ. Λακόπουλου

ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Κουίζ πολύ μικρής δυσκολίας. Α: Ηταν απόρρητο κυβερνητικό –  κομματικό σχέδιο; Β: Επρόκειτο για προσωπικές ίντριγκες  ενός ανθρώπου που εξυπηρετούσε συμφέροντα χρηματοπιστωτικών κύκλων ; Γ: Είναι εκ των υστέρων φαντασιώσεις ενός ανθρώπου που θα έπρεπε να βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση;  Δ: Δεν γνωρίζω- δεν απαντώ.

Όποια και αν είναι η απάντηση  η ιστορία Βαρουφάκη πρέπει να ξεκαθαρίσει.  Μόνο ζημιά κάνει το φαινόμενο ενός απίστευτου τύπου που βρέθηκε  στο τιμόνι της ελληνικής οικονομίας υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και στην πιο κρίσιμη στιγμή και το μόνο  που  έκανε ήταν να την χρησιμοποιήσει ως φόντο για ένα ατομικό σλάλομ αυτοπροβολής δίκην ροκ σταρ. 

Μόνο τρόμο προκαλεί η ιδέα ότι αυτός ο άνθρωπος εκτός από τη φαιδρή συμπεριφορά  που τον κατέστησε αποσυνάγωγο στο Γιούρογκρουπ, ταυτόχρονα σχεδίαζε την ανατίναξη της χώρας ως μέλους της Ευρωζώνης με μεθόδους υποκόσμου.  Ότι είχε δημιουργήσει μια  παρακρατική ομάδα στο   υπουργείο Οικονομικών και έπαιζε ύποπτα  παιχνίδια ή έστω παιχνίδια παραφροσύνης.

Αν το έκανε εκ παραλλήλου ή σε συνεργασία με τον έτερο Καππαδόκη που  προετοίμαζε ριφιφί στην Τράπεζας  της Ελλάδας είναι  μια  ακόμη παράμετρος που  πρέπει να ερευνηθεί. Σε κάθε περίπτωση πάντως  αυτή η γελοία και  ταυτόχρονα δύσοσμη υπόθεση  πρέπει να διαλευκανθεί, καθώς υποκρύπτει δραστηριότητες που θα ήταν αδιανόητες σε ένα σύγχρονο κράτος.

Ο υπουργός Οικονομικών δεν είναι φορολογική αρχή

Π.χ. εκτός  από το «μεγάλο παιχνίδι» με το νόμισμα, τι ακριβώς εννοεί ο Βαρουφάκης όταν λέει ότι ακόμη και σήμερα ότι «έχει στη διάθεσή του» τους ΑΦΜ  όλων των  πολιτών. Ο υπουργός Οικονομικών δεν είναι φορολογική αρχή. Με ποιο δικαίωμα έχει στη διάθεση του αυτά τα στοιχεία;

Η πλήρης διαλεύκανση είναι ζήτημα λειτουργίας του πολιτικού συστήματος  και Δικαιοσύνης πλέον και αυτό  υπόκειται στην αρμοδιότητα δύο ανθρώπων.

Ο ένας είναι ο Αλέξης Τσίπρας τον οποίο ο Βαρουφάκης  επιχειρεί να εμπλέξει στα σχέδιά του με τον ένα  ή τον άλλο τρόπο.  Ο Πρωθυπουργός παρ’ όλα αυτά μόνο επαίνους έχει μέχρι σήμερα για τον άνθρωπο στον οποίο  ανέθεσε ευθύνες που δεν μπορούσε να  διεκπεραιώσει. Τον έχει αποκαλέσει από asset ‘ για την κυβέρνηση μέχρι  ‘κορυφαίο οικονομολόγο’.

Ετοιμάζει και βιβλίο

Θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζει η κοινή γνώμη πως ανακάλυψε τον Βαρουφάκη  και την ομάδα του – που είχε ήδη εμφανισθεί  δίπλα στον Γ. Παπανδρέου με επίσης ύποπτες και καταστροφικές συνέπειες. Πως πείστηκε να του αναθέσει την οικονομία και  γιατί  τον αντικατέστησε; Αφού ο ίδιος τον «σύστησε» στην ελληνική κοινωνία της οφείλει εξηγήσεις.

Πρωτίστως, όμως, ο Πρωθυπουργός οφείλει να τον απομακρύνει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως και αν του ζητήσει να παραδώσει την έδρα του. Προτού κάποιες φήμες για τις μελλοντικές επιδιώξεις του Βαρουφάκη επαληθευτούν και στραφεί εναντίον του  ιδίου του Τσίπρα. Κοντά στο νου κι η γνώση.

Υπάρχουν  πληροφορίες ότι ο Βαρουφάκης ετοιμάζει βιβλίο στο οποίο  εκτός από «αποκαλύψεις»  με τις οποίες θα κατασκευάζει συνενόχους, θα  επαναλαμβάνει το παραλήρημα  Βαλαβάνη περί… παρακολούθησης του από μυστικές υπηρεσίες προκειμένου να δώσει σασπένς στο αφήγημα του  5μηνου το οποίο προβάλλει ως επίτευγμα.

Το τοξικό νέφος  της Βαρουφακιάδας

Ο άλλος παράγων -του οποίου η παρέμβαση πρέπει να θεωρηθεί αυτονόητη- είναι ο εισαγγελέας.  Μόνο η ελληνική Δικαιοσύνη  μπορεί να ξεκαθαρίσει αυτή την υπόθεση στην οποία φαίνεται να έχουν τελεστεί βαρύτατα  ποινικά αδικήματα. Ενδεχομένως   θα χρειαστεί και η συνδρομή ψυχιάτρου, αλλά αυτό είναι  δική του υπόθεση.

Εν πάση περιπτώσει, η Βαρουφακιάδα  έχει πλέον τη μορφή τοξικού νέφους που απειλεί πρωτίστως την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό,αλλά και το σύνολο του πολιτικού συστήματος.

Είτε αντιμετώπιζε την ελληνική οικονομία σαν βιντεοπαιχνίδι  και έκανε ασκήσεις αρρωστημένης σύλληψης, είτε είναι ένας άνθρωπος που  έχει χάσει  τον έλεγχο του μυαλού του και χρειάζεται βοήθεια, είτε πρόκειται για τον επικεφαλής ενός ανατριχιαστικού σχεδίου, αυτός ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος.

Όποιος και αν είναι στην πραγματικότητα. Όποιο παιχνίδι και αν έπαιξε μόνος ή με άλλους. Είτε κινήθηκε μόνος, είτε υποκινήθηκε, είτε δρούσε στα πλαίσια κυβερνητικών επιδιώξεων, υπονόμευε την κυβέρνηση. Είτε ζούμε μια κωμωδία, είτε μόλις αποφύγαμε  έναν εφιάλτη, αυτός ο άνθρωπος πρέπει να δώσει εξηγήσεις- και φυσικά να αποσυνδεθεί από το κόμμα που κυβερνάει. Αλλιώς θα  χρειαστεί προφανώς να δώσουν εξηγήσεις όσοι του έδωσαν την ευκαιρία να  παίξει το αξιοθρήνητο  παιχνίδι του.