Γυναικεία Ομάδα Πόλο Εθνικού: Μια ιαχή που ακούγεται ξανά

Η ιστορία του Εθνικού ξεκινά το 1922 όταν μετά την Μικρασιατική Καταστροφή οι πρόσφυγες που έρχονται στον Πειραιά αναπτύσσουν βασικά το ποδόσφαιρο.

Η ομάδα του Εθνικού ήταν παλιότερη του ΟΣΦΠ κατά τρία χρόνια, αλλά απλά δεν συμμετείχε στο επίσημο πρωτάθλημα με αυτό το όνομα. Από τον “Κεραυνό” όταν ο Πειραϊκός Σύνδεσμος και η Πειραϊκή Ένωση συγχωνεύτηκαν γεννήθηκε ο Εθνικός που θα πάρει το 1928 την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα Ελλάδας, ενώ σαρώνει τα πρωταθλήματα Πειραιά τα επόμενα χρόνια.

Η έκπληξη όμως θα έρθει από την ομάδα πόλο -ανδρών- που από το 1926 θα πάρει 37 πρωταθλήματα- ώσπου το 21010 στο Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, θα βρεθεί η ομάδα πόλο γυναικών!

Είχε σαρώσει τρία πρωταθλήματα Ελλάδας – 1988, 1990, 1992- από το 1980 που ιδρύθηκε όταν η Κολυμβητική Ομοσπονδία (τότε ΕΚΟΦ) αποφάσισε να συμπεριλάβει τις γυναίκες στα εθνικά πρωταθλήματα.

Το φθινόπωρο του 2017 το γυναικείο τμήμα του Εθνικού Πειραιώς έκανε ολοκληρωτική επανεκκίνηση, καθώς με την είσοδο του Δημήτρη Κολοβού ο «Αυτοκράτορας» ξεκίνησε να λειτουργεί σε επαγγελματικό πλαίσιο και εξ αρχής έγινε αντιληπτό ότι όλα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο.

Ο «Αυτοκράτορας» απέκτησε έμπειρες και ταλαντούχες αθλήτριες και πέτυχε σε απόλυτο βαθμό τον στόχο της σεζόν 2017-2018 που ήταν η κατάκτηση της 3ης θέσης και η έξοδος στην Ευρώπη.

Όταν η ομάδα απέσπασε μέσα στην έδρα του ισοπαλία από την ισχυρή Βουλιαγμένη η ιαχή «Εθνικός» ακούστηκε ύστερα από χρόνια που η ομάδα αρκούνταν στην 4η θέση του πρωταθλήματος.

“Δίχως καμία αμφιβολία η είσοδος του Δημήτρη Κολοβού στο γυναικείο τμήμα υδατοσφαίρισης του Εθνικού Πειραιώς δημιούργησε από πολύ νωρίς προσδοκίες και έως τώρα ο υπεύθυνος της ομάδας τις έχει δικαιώσει απόλυτα” θα γράψει το Sport 24.

 “Τα αποτελέσματα των προηγούμενων ετών δεν ήταν τα επιθυμητά για το μέγεθος του ονόματος του Εθνικού. Ξαναλέω ακόμη μια φορά, ότι προσωπικός μου στόχος δεν ήταν να πάρω το πρωτάθλημα από την πρώτη χρονιά, αλλά να χτίσουμε μια καλή ομάδα. Να έχει στέρεες βάσεις, να θέλουν οι αθλήτριες να έρθουν στον Εθνικό και όχι να κυνηγάμε εμείς παίκτριες από άλλα σωματεία” θα πει ο Δημήτρης Κολοβός.

Ο στόχος είναι “να πορεύεται η ομάδα με «φάρο» την ιστορία του συλλόγου και την κατάκτηση του LEN Trophy το 2010″, να αποκτήσει η ομάδα κολυμβητήριο και να ακουστεί πάλι η ιαχή “Εθνικός” μιας ομάδας θρυλικής με απίστευτη ιστορία.