Δεν διασύρονται τώρα- διασυρμένοι ήταν

Ας μην κρύβονται πίσω από τον Πικραμένο τους….Ορισμένοι -οι λιγότεροι  -από τους παρεμφθέντες  για τη Novartis πρώην υπουργούς ανέβηκαν στα κεραμίδια και στο βήμα της Βουλής για να φωνάξουν ότι η κυβέρνηση του “διασύρει” με αυτή την υπόθεση.  Κάνουν λάθος. Δεν τους διασύρει κανείς- ήταν από πριν διασυρμένοι.

Βοούσε ο κόσμος για τις σχέσεις  κάποιων από αυτούς με οικονομικούς παράγοντες. Δεν υπήρχε πολίτης που να μην είχε σχηματίσει την εντύπωση ότι αντίληψη τους για το δημόσιο χρήμα έφτανε ως τη συνιδιοκτησία. Δεν ήταν λίγες περιπτώσεις για τις οποίες  ακούγονταν ότι έπεσε μίζα.   Κυκλοφορούν ιστορίες  με  διαδρομές χρήματος από επιχειρηματίες με ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις.

Θα περίμενε κανείς ότι θα αντιλαμβάνονταν την σύσταση της προανακριτικής επιτροπής σαν δώρο εξ ουρανού για να καθαρίσουν το όνομα τους. Ότι θα ήταν ευτύχημα γι’ αυτούς ότι μια καθόλα έγκυρη και νόμιμη διαδικασία θα κατέληγε στην αθωότητά τους και κανείς δεν θα μπορούσε στο εξήντα τους προσάψει κάτι σχετικό.  Ότι η αρνητική  φημολογία που τους συνοδεύει θα έβρισκε αντίλογο από τις διαδικασίες της πολιτείας και του νόμου.

Οι συγκεκριμένοι πολιτικοί -αλλά και άλλοι  ακόμη-  δεν έχουν και το καλύτερο όνομα.  Είτε επιμέρους ομάδες πληθυσμού, είτε συνολικά η κοινωνία έχει σχηματίσει μια εικόνα που δεν κολακεύει την ηθική τους.  Δεν είναι λευκές περιστέρες. Τα ίδια τα ΜΜΕ που τους υπερασπίζονται έχουν συμβάλει κατά καιρούς σ αυτό με  αναφορές σε περίεργες διαδικασίες προμηθειών. Όσα μάλιστα ακούγονται-, αλλά δεν γράφονται -από δημοσιογράφους τους στέλνουν άκλαυτους.

Είναι ακατανόητο γιατί  όταν ο νόμος ασχολείται με την περίπτωσή τους δεν δηλώνουν ικανοποιημένοι, αλλά το θεωρούν δίωξη. Γιατί δεν ανάβουν κερί στη Δικαιοσύνη που θα τους παραδώσει άσπιλους στην κοινωνία. Προτιμούν να  συνεχίζουν με όσα σέρνονται γι’ αυτούς;