Δημοκρατική Ευθύνη: Ξηλώνουν άρον-άρον τους μουφτήδες για χατίρι της Τουρκίας

Η κυβέρνηση – μετά το φιάσκο της με την τροπολογία για τις αυξήσεις των αποδοχών του κομματικού της στρατού, που διόρισε σε κρατικές θέσεις – εκμεταλλεύεται τον πόνο και το γεγονός ότι η κοινή γνώμη είναι στραμμένη στην εθνική τραγωδία των πυρκαγιών και στις κυβερνητικές ευθύνες, για να περάσει μία ακόμη τροπολογία, που γνωρίζει καλά ότι είναι εθνικά επιζήμια.

Σε άσχετη τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο “Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις” εισάγει ρύθμιση, με την οποία συνταξιοδοτούνται υποχρεωτικά οι σημερινοί μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής σε δύο μήνες από τη ψήφιση του νόμου!

Θυμόμαστε ότι λίγες μέρες μετά την επίσκεψη Ερντογάν ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο οι μουφτήδες να εκλέγονται και όχι να διορίζονται από το ελληνικό κράτος, όπως συμβαίνει εδώ και 100 χρόνια. Εδώ και πολλά χρόνια μάλιστα, η Άγκυρα ζητούσε οι μουφτήδες να εκλέγονται, ώστε να εκμεταλλεύεται την επιρροή του Προξενείου και να προσπαθεί πάντοτε να εκλέγει μουφτήδες της επιρροής της. Σημειωτέον ότι και στην Τουρκία οι μουφτήδες διορίζονται από το κράτος.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση, μέσα στο μεγάλο πόνο των Ελλήνων, επιχειρεί να ανατρέψει εθνική πολιτική 100 χρόνων και να κάνει τα χατίρια της Τουρκίας, ενισχύοντας το ήδη ύποπτο ρόλο του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή στα εσωτερικά της Ελλάδας. Καταδικάζουμε απερίφραστα τις μεθοδεύσεις αυτές.

Καλούμε τους Έλληνες πολίτες και όλους τους πολιτικούς φορείς να αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά, ώστε να αποτρέψουν άλλη μία υποχώρηση, άλλο ένα ξεπούλημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Αυτή η κυβέρνηση κάθε μέρα κατορθώνει να αποδεικνύει όλο και πιο έντονα ότι είναι επικίνδυνη και πρέπει να φύγει.