Δημοσκόπηση Pulse: Τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με 12% – H Νέα Αριστερά στο 2,5% – ΠΑΣΟΚ 13% και ΝΔ 31,5%

Προβάδισμα της ΝΔ κατά 18,5 μονάδες. Αναλυτικά η δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Δημοσκόπηση Pulse - ΣΚΑΪ: Τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με 12% - ΠΑΣΟΚ 13% και ΝΔ 31,5%

    

Παγιώνεται η διαφορά της ΝΔ, με τον ΠΑΣΟΚ να είναι δεύτερο κόμμα και ο ΣΥΡΙΖΑ τρίτο σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ. H ΝΔ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 31,5%, το ΠΑΣΟΚ 13% και ο ΣΥΡΙΖΑ 12%. Το ΚΚΕ στο 8,5%, Ελληνική Λύση στο 5%, οι Σπαρτιάτες στο 3% και η Νίκη στο 3%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 2,5% και η Νέα Αριστερά στο 2%.

Αντίστοιχα, στο σενάριο κατανομής των αναποφάσιστων, η ΝΔ λαμβάνει 37% έναντι 38% τον Νοέμβριο, το ΠΑΣΟΚ μένει σταθερό στο 15%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει 14%. Στο 10%, από 10,5% βρίσκεται σύμφωνα με την Pulse το ΚΚΕ και ακολουθούν Ελληνική Λύση με 6%, Σπαρτιάτες και ΝΙΚΗ στο 3,5%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 3%, ενώ η Νέα Αριστερά είναι στο 2,5%

anapofasistoi dimoskopisi 556f0

Για τη λειτουργία των μη κρατικών ΑΕΙ, το 47% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνει πως την αντιμετωπίζει «σίγουρα θετικά» και «μάλλον θετικά». Το 40% απαντά «μάλλον αρνητικά» και «σίγουρα αρνητικά», ενώ ένα ποσοστό 13% επιλέγει ΔΓ/ΔΑ.

Σε σχέση με την νομική αναγνώριση των παιδιών που μεγαλώνουν από ομόφυλα ζευγάρια, το 36% τάσσεται «σίγουρα θετικά» και «μάλλον θετικά», ενώ το 56% «μάλλον αρνητικά» και «σίγουρα αρνητικά». Ένα ποσοστό 8% επιλέγει ΔΓ/ΔΑ.

Αναφορικά με τον πολιτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών, το 45% αντιμετωπίζει το θέμα «σίγουρα θετικά» και «μάλλον θετικά», ενώ το 46% «μάλλον αρνητικά» και «σίγουρα αρνητικά».

Σε σχέση με τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, το 43% των ερωτηθέντων εκτιμά πως κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζονται κάποιες διορθώσεις, ενώ το 34% θεωρεί πως κινούνται προς την λανθασμένη κατεύθυνση. Το 11% κρίνει πως τα μέτρα κινούνται «προς την σωστή κατεύθυνση και όπως πρέπει».