Δημ. Παπαδημούλης: Ανασχηματισμός και κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο

Την εκτίμηση ότι η κυβερνητική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ φτάνει στο τέλος της πολύ σύντομα, εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο OPEN TV.

«Όλα δείχνουν πως βαίνει προς ολοκλήρωση το επόμενο διάστημα, παρότι εμείς θα θέλαμε να πάει μέχρι το τέλος  της τετραετίας η κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η πρόβλεψή μου είναι ότι θα έχουμε κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών μετά από μερικές μέρες για τεχνικούς λόγους θα έρθει και η κύρωση της διαδικασίας ένταξης μετά από μερικές ημέρες για τεχνικούς λόγους θα έρθει και η κύρωση της διαδικασίας ένταξης στο ΝΑΤΟ και θα πρέπει να αναμένουμε τον ανασχηματισμό που θα προκληθεί, καθώς κάποιοι από τους ΑΝ.ΕΛ. θα φύγουν, ενώ κάποιοι θα είναι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές», είπε συγκεκριμένα ο επικεφαλήςτηςευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που θα ακολουθήσει θα είναι ένας νέος ανασχηματισμός λόγω των επικείμενων αυτοδιοίκητων εκλογών ο οποίος «θα έχει πιο έντονο προοδευτικό αριστερό και κεντροαριστερό πρόσημο», ενώ συμπλήρωσε «με αυτές τις αλλαγές θα πάμε με επιτυχία μέχρι το τέλος της τετραετίας αλλά και στις επόμενες εκλογές».