Δόμνα Μιχαηλίδου: Μάλαμα

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

H νέα βασίλισσα της αντικοινωνικής αναισθησίας ονομάζεται Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Παιδείας στο τουρλουμπούκι των 65 – γνωστό και ως «κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης – λαμπρός πολιτικός του ΠΑΣΟΚ, πριν γίνει λαμπρότερος της Δεξιάς – αφου ψηφιοποίησε την κρατική γραφειοκρατία και μετακόμισε στο υπουργείο Παιδείας , πάσαρε σε μια από τις υφυπουργούς του την αντιεκπαιδευτική πρακτική της συγχώνευσης σχολείων.

Από εκείνη τη στιγμή η αξιολάτρευτη Ειρήνη Αγαπηδάκη, έχασε τα πρωτεία: η νέα βασίλισσα της αντικοινωνικής αναισθησίας ονομάζεται Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Παιδείας στο τουρλουμπούκι των 65 – γνωστό και ως «κυβέρνηση Μητσοτάκη» – που ανέδειξε ο σοφός ελληνικός λαός.

Η κυρία δεν είναι ηλίθια. Αντίθετα έχει πολύ καλό βιογραφικό. Απλώς θεωρεί ηλίθιους τους άλλους.

Αποφάσισε να καταργήσει στην ανατολική Θεσσαλονίκη τρία σχολεία, δια της συγχώνευσης.

Για να φτάνουν πλέον στην τάξη τους οι μαθητές τους, θα κάνουν δυο χιλιόμετρα ποδαρόδρομο πρωί, μεσημέρι.

Με ήλιο και βροχή, με καύσωνα και κρύο, σε αστικό ιστό χωρίς καν πεζοδρόμια.

Από μια άποψη σιγά την απόσταση: στην Υποσαχάρια Αφρική οι μαθητές κάνουν ως και δέκα χιλιόμετρα .

Για να μάθουν γράμματα, ώστε να μην έλθουν στην Ευρώπη και ενοχλήσουν την παιδειοκτόνο Διαμαντοπούλου – πιονέρα της πανάθλιας ιδέας των «συγχωνεύσεων».

Όταν ως τοπική βουλευτίνα η Νοτοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ, έφερε το θέμα στη Βουλή, η υφυπουργός της γνώσης και της προόδου έδωσε ρέστα αναλγησίας.

-«Θα διαφωνήσω, ότι είναι πολύ αν σε δύο ή τρία σχολεία τα παιδιά θα χρειαστεί να περπατούν ένα ή δύο χιλιόμετρα την ημέρα».

Δείχνοντας διαβασμένη πέταξε το κουφό: «Ο Παγκόσμιος Οργανισμό Υγείας , αναφέρει ότι είναι καλό να περπατούμε όλοι 8 χιλιόμετρα τη μέρα».

Μπαλαμούτι. Πουθενά ο ΠΟΥ δεν συστήνει ότι ανήλικοι μαθητές πρέπει να ξεποδαριάζονται πρωί και μεσημέρι για να φτάσουν στο σχολείο τους .

Η «πονηρή πολιτεύτρια» εκ Πειραιώς, μιλώντας και ως « εκπαιδευτικός», πούλησε και μούρη τύπου 41%: «Εγώ, ως υπεύθυνη σε αυτό το υπουργείο, σας λέω ότι δεν είναι απαγορευτικό, δεν είναι πρόβλημα …»

Ισως να είναι και λύση: θερίζει η παιδική παχυσαρκία.

Προφανώς η μαντάμ, δεν αντιλαμβάνεται τις επιπτώσεις που έχει στους μαθητές και τις οικογένειές τους το διαστροφικό λουκέτο της..

Διόλου περίεργο, αν λάβουμε υπόψη για ποια μιλάμε.

Είναι η ίδια που χαρακτήρισε «συλλογική ψυχική νόσο» τον αγώνα της Αριστεράς στη δικτατορία, στιγματίζοντας την «αγιοποίηση του αντιδικτατορικού αγώνα».

Που θεωρούσε τις φοιτητικές πορείες κάλυψη για να βρίσκει όπλα ο …στρατός της Συρίας.

Που έβγαλε φόρα- πατρίδα τον τόπο κατοικίας της 12χρονης που υπήρξε θύμα κυκλώματος μαστροπείας.. Που όταν η ασθένεια στενού συγγενικού προσώπου της έγινε «μη αναστρέψιμη», αγωνιούσε μήπως «δεν προλάβει τις εκλογές».

Για πληρέστερη εικόνα πάρτε τη βοήθεια περιοδικών και μεσημεριανάδικων, που ειδικεύονται στο συνοικιακό κουτσομπολιό, στα οποία παρουσιάζει τακτικά τον ιδιωτικό βίο της.

-Να πολιτικός, να μάλαμα …