Εθνική οργή! Τι πήγε κι έκανε πάλι ο Μητσοτάκης σε βάρος της Ελλάδας;

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Οσα εκστόμισε ο υπουργός Σκέρτσος, συνιστούν μείζονα εθνική υποχώρηση -σαν τα Ίμια του Σημίτη- εκ μέρους του Πρωθυπουργού.

Βοά η Επικράτεια: αυτός ο Σκέρτσος, είναι ανόητος, απερίσκεπτος, βαλτός, άσχετος, επιπόλαιος, διατεταγμένος ή τίποτε από αυτά και απλώς η φωνή του Κυρίου του;

Οσα είπε για τις γερμανικές αποζημιώσεις, είναι, από μόνα τους, λόγος για να χάσει συντριπτικά τις εκλογές ο Μητσοτάκης. Αφού δεν τον έδιωξε αμέσως από πορτ παρόλ – ούτε τον έστειλε σε κανέναν γιατρό να τον κοιτάξει.

Η εθνική πολιτική είναι πολιτική σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε στους Σκέρτσους. Ή για να την ασκεί ο Μητσοτάκης -πέραν της λαϊκής εντολής, που ούτως η άλλως εκπνέει- δια του Σκέρτσου.

Ειδικά στο εθνικό θέμα της απαράγραπτης -όπως σημειώνει συχνά, με την πολιτική και νομική έννοια του όρου, ο Προκόπης Παυλόπουλος– ελληνικής απαίτησης, για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Για την οποία υπάρχουν ομόφωνες αποφάσεις της Βουλής των Ελλήνων.

Αν όσα είπε ο -απαίδευτος πολιτικά και εξωκοινοβουλευτικός– αυτοφοράκιας» του μεγάρου Μαξίμου, είναι άποψη του Μητσοτάκη -που είναι-έπρεπε ήδη να μην βρίσκεται σε κανένα από τα δυο αξιώματα- του Πρωθυπουργού και του προέδρου της ΝΔ.

Για το πρώτο θα αποφασίσουν οι πολίτες- Κυριακή κοντή γιορτή…Για το δεύτερο τι κάνουν οι βουλευτές της ΝΔ, ως εκπρόσωποι του έθνους– που έχουν οριστεί στην προάσπιση των συμφερόντων του;

Τι κάνουν ο Καραμανλής, ο Σαμαράς, ο Παυλόπουλος, ο Κακλαμάνης, ο Μεϊμαράκης και όποιος άλλος σοβαρός άνθρωπος υπάρχει σ αυτό το κόμμα- προτού τους το διαλύσει ο Μητσοτάκης; Τι κάνουν οι οπαδοί του;

Τι κάνουν οι οργανώσεις των θυμάτων της Γερμανικής Κατοχής και οι φορείς προώθησης του εθνικού αιτήματος για αποζημιώσεις από τη Γερμανία, που ισοπέδωσε και λεηλάτησε και κατάκλεψε την Ελλάδα, δια των στρατευμάτων της- στο πόλεμο που η ίδια προκάλεσε;

Τι κάνει η αντιπολίτευση και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ, που θα όφειλε να μην αφήσει λίθον επί λίθου με όσα ακούστηκαν;

Αυτά που είπε ο Σκέρτσος δεν λέγονται. Και όταν λέγονται κάτι συμβαίνει. Κάποιο εθνικό στραπάτσο με την υπογραφή ή την πρόθεση Μητσοτάκη υποκρύπτεται…

Εχει συνάψει – και- με τους Γερμανούς συμφωνίες εθνικών υποχωρήσεων, παραιτούμενος από τις διεκδικήσεις της χώρας; Δεν το διανοήθηκε ποτέ Έλληνας Πρωθυπουργός.

Αφού δεν απομάκρυνε τον Σκέρτσο -που ο ίδιος έχρισε υπουργό- κάποιοι αρμόδιος πρέπει να τον βάλει στη θέση του. Δηλαδή η πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά ας το αφήσουμε καλύτερα. Πάλι ως υπάλληλος αντιλαμβάνεται το ρόλο της η κυρία Σακελλαροπούλου.

Η Ελλάδα δεν είναι ιδιοκτησία κανενός πολιτικού για να αποφασίζει κατά βούληση, ποιος της οφείλει και ποιος όχι, τι θα διεκδικεί και από τι θα παραιτείται, ποια είναι τα δικαιώματά της και ποια δεν είναι.

Ειδικά του Μητσοτάκη, την ώρα που ετοιμάζεται να κουνήσει το μαντήλι στη διακυβέρνηση.

Οσα εκστόμισε ο υπουργός Σκέρτσος, συνιστούν μείζονα εθνική υποχώρηση- σαν τα Ίμια του Σημίτη -εκ μέρους του Πρωθυπουργού.

Ποιος είναι ο Μητσοτάκης που ως κύκνειο άσμα της θητείας τους, ορίζει ότι οι εθνικές διεκδικήσεις είναι «παρελθόν» και πρέπει να εγκαταλειφθούν για «να κοιτάξουμε μπροστά και όχι προς τα πίσω»;

Τι παριστάνει ο νεόκοπος υπάλληλος του, όταν λέει «αν αναλωνόμαστε σε ζητήματα τα οποία αφορούν το παρελθόν, χάνουμε τη μάχη για το μέλλον»; Πώς τολμούν να απεμπολούν ένα εθνικό δικαίωμα, επικαλούμενοι το … μέλλον;

Ο πορτ παρόλ μιας κυβέρνησης με Πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη και αντιπρόεδρο τον Πικραμμένο , θα όφειλε να το σκεφτεί διπλά προτού αποφανθεί ότι «το θέμα για την Ελλάδα σήμερα δεν είναι οι γερμανικές αποζημιώσεις» .

Είναι και πάρα είναι. Όχι θέμα, αλλά εθνικό καθήκον. Μόνο ηλίθιοι θα έλεγαν: αποζημιώσεις ή «η κλιματική κρίση, ψηφιακή επέλαση, και επενδύσεις». Σαν το ένα να αποκλείει το άλλο.

Είναι δήλωση ντροπής να λέει μέλος Ελληνικής κυβέρνησης: «Νομίζω ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και όχι προς τα πίσω. Μιλάτε για μια υπόθεση που αφορά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν την απαξιώνω, ούτε την υποβαθμίζω αλλά αυτή τη στιγμή η Ελλάδα και η Ευρώπη πολύ σημαντικές, μείζονες προκλήσεις, που έρχονται από το μέλλον».

Πώς τολμούν να αναφέρονται σε «πατριωτική ευθύνη και πατριωτισμό» όταν προσβάλουν το φρόνημα του λαού, καταργούν τις αποφάσεις της Εθνικής Αντιπροσωπείας, ακυρώνουν τους αγώνες δεκαετιών για δικαίωση και εν τέλει, εγκαταλείπουν τα συμφέροντα του έθνους, απέναντι σε όσους τα έχουν καταπατήσει αιματηρά και του οφείλουν αποκατάσταση της βλάβης;

Με τι ανθρώπους έχουμε να κάνουμε; Κάποιοι θα τους ψηφίσουν κιόλας -αντί να βγουν στο δρόμο και να τους στείλουν από εκεί που ήλθαν…. Με αυτή τη νοοτροπία, αν επανεκλεγούν, δεν θα μείνει ούτε πόμολο.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR