Ελένη Τουλουπάκη: Φάρος

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Ακριβώς την ώρα που η Τουλουπάκη τον ξεσκέπαζε στο Στρασβούργο, ο Μητσοτάκης την επιβεβαίωνε: απέσυρε διάταξη υπουργού του, για τους προστατευόμενους μάρτυρες. Ορμπανισμός…

Υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας; Επί Μητσοτάκη μην το δένετε κόμπο. Υπάρχουν όμως ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο.

Άκουσαν την Ελένη Τουλουπάκη, με σεβασμό και δέος, ως μάρτυρα της δίωξής της από ένα σύστημα που παραβιάζει συστηματικά το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.

Η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς, τράβηξε την κουρτίνα και το πιο αντιπροσωπευτικό σώμα της κοινοτικής Ευρώπης έχει πλέον καθαρή εικόνα…

Μια φαρμακευτική εταιρία λάδωνε, καθ’ ομολογία της, στις ΗΠΑ, Έλληνες αξιωματούχους εξασφαλίζοντας ευνοϊκούς όρους.

Οι ενδείξεις άρχισαν από το 2016 να αναβαθμίζονται με τον πιο ισχυρό τρόπο για κάθε σύστημα Δικαιοσύνης:

– Με καταθέσεις προσώπων που ήταν σε θέση να γνωρίζουν και κατονόμασαν δέκα πολιτικά πρόσωπα ως δωρολήπτες από την αμαρτωλή εταιρία.

Δεν ήταν «κουκουλοφόροι», αλλά μάρτυρες με ονόματα και διεύθυνση, γνωστοί στην Πολιτεία, που έθεσε υπό προστασία – για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Ο Θεός του Δικαίου έφερε την υπόθεση στα χέρια μιας ακέραιης εισαγγελέως που άρχισε να ερευνά, με προσήλωση στο νόμο, την αλήθεια και τους δικονομικούς κανόνες.

Η πανάθλια νομοθεσία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ υπονόμευσε την έρευνά της: προτού την προχωρήσει, υποχρεώθηκε να στείλει στη Βουλή τους δέκα φακέλους.

Από εκείνη τη στιγμή, άνοιξαν οι κρουνοί της αθλιότητας εναντίον της. Μεγαλοπολιτικοί, διατεταγμένοι δημοσιογράφοι, κομματόσκυλα και οι ερευνώμενοι την έβαλαν στο σημάδι.

Ακλόνητη, μέσα σε καταιγισμό επιθέσεων, ύβρεων εκβιασμών, απειλών και συκοφαντίας, προχώρησε.

Η ίδια αρχειοθέτησε επτά υποθέσεις -διαψεύδοντας χάριν του Δίκαιου, κόμματα, ΜΜΕ, αλλά και παράγοντες τους δικαστικού κλάδου, που προσπαθούσαν να ακυρώσουν την αμεροληψία της.

Αλλά, το σύστημα της διαχρονικής μίζας, της διαφθοράς, της λοβιτούρας και της ανηθικότητας στην πολιτική, ήθελε το κεφάλι της στο πιάτο.

Μόνο ότι από εισαγγελέας που έκανε νομίμως τη δουλειά της, βρέθηκε φορτωμένη με… οκτώ κακουργήματα, αποκαλύπτει ότι το κράτος δίκαιου στην Ελλάδα, καταρρακώνεται από την πολιτική εξουσία.

Αυτά παρουσίασε με παρρησία, με στοιχεία και πειθώ ενώπιον της Επιτροπής Διαφθοράς του Ευρωκοινοβουλίου η Ελένη Τουλουπάκη.

Εξέθεσε τις διαστάσεις του σκανδάλου και των ερευνών της, μίλησε για τη δίωξη της και τη φίμωση της Δικαιοσύνης.

Ενεργοποίησε την υποχρέωση του Ευρωκοινοβουλίου να αξιώσει εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου για τις σκανδαλώδεις κυβερνητικές παρεμβάσεις στο δικαστικό σύστημα χώρας -μέλους της Ένωσης.

Η παρουσία της στο Στρασβούργο ήταν φάρος αλήθειας και Δικαιοσύνης. Ας την αγνόησαν -γι’ αυτό- τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν άλλες λέξεις από «ντροπή» και «κατάπτωση», για την ευρωβουλευτίνα της ΝΔ που ενδιαφέρθηκε μόνο με τίνος έξοδα ταξίδεψε στο Στρασβούργο η μαρτυρική εισαγγελέας.

Άξια των αρχηγών της…

ΥΓ: Ακριβώς την ώρα που η Τουλουπάκη τον ξεσκέπαζε στο Στρασβούργο, ο Μητσοτάκης την επιβεβαίωνε: απέσυρε διάταξη υπουργού του, για τους προστατευόμενους μάρτυρες. Ορμπανισμός…

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR