Ενός ανδρός αρχή, ενός ανδρός διορισμοί: Ό,τι δεν ιδιωτικοποιείται στο δημόσιο γίνεται κράτος ΙΧ

Του Γ. Λακόπουλου

 Έχει την πλάκα του. Οι πιο φανατικοί κεκράκτες του νεομητσοτακισμού βγήκαν στα κάγκελα με τους διορισμούς της σάρας και της μάρας στα νοσοκομεία. Για να μας πουν ότι «αυτό δεν ταιριάζει με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού;».

 Μπα; Και τι είναι αυτό που ταιριάζει; Μήπως ότι θα έχει μικρό υπουργικό συμβούλιο; Ότι θα κυβερνήσει με τους «καλύτερους;» Ότι  απαγορεύσει το διορισμό συγγενών; Ή μήπως όσα έλεγε για το Μακεδονικό και για τις Πρέσπες;

Αν το όργιο φαυλότητας  στα νοσοκομεία δεν ταιριάζει τον Μητσοτάκη σε ποιον ταιριάζει; Στον απίστευτο Κικίλια; Και ποιος διόρισε τον  Κικίλια υπουργό Υγείας; Ποιος τον κρατάει ακόμη;  Γιατί την πλήρωσε μόνο ο φουκαράς από την Καρδίτσα; Επειδή ήταν 80 ετών; Μόνο την επομένη του διορισμού του ήταν; Την προηγουμένη ήταν τζόβενο;  

 Το  γνωστό δίχτυ της προπαγάνδας απλώθηκε για να προστατεύσει τον Μητσοτάκη, για μια πράξη ωμού κομματισμού και παλαιοκομματικής αθλιότητας που δεν μπορούσε να κρυφτεί.

Δεν φταίει αυτός, φταίνε άλλοι. Ποιοι είναι αυτοί οι άλλοι; Δε έχουν ονοματεπώνυμο; Γιατί δεν τους αγγίζει κανείς;

Την απάντηση την ξέρουν και οι πέτρες. Δεν υπάρχουν άλλοι. Οι διορισμοί έγιναν από έναν: Κυριάκος Μητσοτακης.  Ασχολήθηκε προσωπικά ο Πρωθυπουργός με τον διοικητή το νοσοκομείο Ορεστιάδας, όπως έσπευσαν να αποκλείσουν  προστατευτικά οι κολλητοί του; Προφανώς όχι. Ασχολήθηκαν αυτοί που ο ίδιος όρισε να ασχολούνται.

Ποιος δεν ξέρει ότι δεν υπάρχει υπουργός που να διανοείται να μετακινήσει έναν απλό κλητήρα, χωρίς να ρωτήσει τον …επόπτη του στο Μέγαρο Μαξίμου;

Ποιος δεν ξέρει ότι στο Μέγαρο Μαξίμου κάνει κουμάντο κάποιος που δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί επειδή τον αποκλείουν οι Μητσοτάκειες δεσμεύσεις περί μη πρόσληψης συγγενών;

Οι Επίλεκτοι του Μητρώου

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από τους αρθρογράφους μας. Αυτό που έγινε με τα Νοσοκομεία γίνεται από τον πρώτη στιγμή που ανέλαβε η ΝΔ σε όλη την έκταση του δημοσίου. Ήταν το μόνο πράγμα για το οποίο ήταν προετοιμασμένος ο Πρωθυπουργός.  Από μια άποψη δεν το έκρυβε άλλωστε όταν μιλούσε για το … Μητρώο Μελών. Δηλαδή είχε προαποφασίσει ποιούς θα βάλει στο κράτος και ταυτόχρονα μιλούσε για…αξιοκρατία και διαφάνεια.

Το βασικό σχέδιο που είχε ήταν το ΙΧ κράτος, που θεμελιώνει πλέον πάνω στο ΙΧ κόμμα και στη ΙΧ κυβέρνηση.  Επίλεκτοι- από τον ίδιο- του Μητρώου, πολιτευτές, κομματικοί παράγοντες, φίλοι, κουμπάροι και κολλητοί -συνήθως χωρίς τα απαιτούμενα προσόντα-, έχουν ήδη εγκατασταθεί στο δημόσιο: από την ΕΡΤ και την ΕΥΠ μέχρι τα Νοσοκομεία και τα Λιμάνια.

Για χάρη τους απομακρύνθηκαν ικανοί και έντιμοι άνθρωποι, με γνώσεις, εμπειρία και προσφορά.  Χωρίς προειδοποίηση και αιτιολογία,πήραν πόδι από τις δημόσιες υπηρεσίες, εντός και εκτός της χώρας, για να τοποθετηθούνε οι άνθρωποι του συστήματος Μητσοτάκη. Αυτό είναι το «επιτελικό» κράτος.

Συνιστά υποκρισία να προτάσσουν τώρα μερικοί ότι ο Πρωθυπουργός δεν ήξερε τίποτε για τους  ανίδεους και τα λουλούδια που βαφτίσθηκαν «μάνατζερς» στον πιο ευαίσθητο τομέα του κράτους.

Όλοι ξέρουν ότι τίποτε δεν γίνεται χωρίς να το ξέρει ο ίδιος ή ο άνθρωπος που έχει ορίσει να το ξέρει. Ισχύει στους διορισμούς στην εξωτερική πολιτική, στην ενημέρωση, στην οικονομία, στο στρατό, στην αστυνομία.

Παντού. Καμία εξαίρεση γίνεται, πού και πού, για φίλους του αφανούς εταίρου Βαγγέλη Βενιζέλου που εκπροσωπείται και στην κυβέρνηση, και ορισμένα ρουσφέτια από τη πλευρά της Γεννηματά, ενώ  περνούν και κάποιοι καραμανλικοί. Όλα τα υπόλοιπα είναι Μητσοτάκης και ξερό ψωμί.

Από τη στιγμή που φάνηκε ότι εγκαθίσταται στο κράτος εντός ανδρός αρχή, επόμενο ήταν και οι ενός ανδρός διορισμοί.  Ό,τι από το δημόσιο δεν ιδιωτικοποιηθεί θα καταστεί μηχανισμός ΙΧ.

Αν έχει σε κάτι δίκιο ο Τσίπρας είναι ότι ο ίδιος προσπαθούσε να κυβερνήσει με το σταυρό στο χέρι.