Σκάνδαλο Novartis: Τους “καίει” η γραμματέας του Φρουζή

Με την εξέταση της Μ. Μαραγγελή, γραμματέως του Φρουζή την επίμαχη περίοδο, που αποχώρησε από την εταιρία μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, συνεχίζονται οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής για την φερόμενη υπόθεση Novartis – Παπαγγελόπουλου.

Η μάρτυρας «καίει» τον Φρουζή για συναντήσεις του με τον Ανδρέα Λοβέρδο και πιέσεις που της ασκούσε μετά την αποχώρησή του από τη Novartis, εξαιτίας ατασθαλιών, όπως αναφέρει. 

Λέει για τον Φρουζή: Είχε συναντήσεις με Ανδρέα Λοβέρδο, δεν θυμάμαι πόσες φορές σίγουρα πάνω από μία. Θυμάμαι ότι μου έλεγε να κλείσω τα ραντεβού, το ίδιο και με Στουρνάρα, εγώ κανόνιζα τα ραντεβού. Έκλεισε ραντεβού και με τον τότε πρωθυπουργό. Ο Φρουζής μου είχε ζητήσει χαμηλόφωνα να το κάνω. Το ραντεβού έγινε στο Μαξίμου, δεν θυμάμαι πότε.

Πλεύρης: Βαλίτσες είδατε; 

Μαραγγελή: Όπως σας είπα, ο Φρουζής πάντα είχε μαζί του μία τροχήλατη τσάντα, μία μαύρη Samsonite με ροδάκια. Αυτή κρατούσε πάντα, Σε ερώτηση αν ήταν μία κλασική Samsonite απάντησε ότι δεν ήταν κλασική.

Η Μ. Μαραγγελή σε άλλο σημείο της κατάθεσής της αναφέρεται στις σχέσεις του πρώην Mr Novartis με πολιτικούς: Είχε φιλικές σχέσεις με πολιτικούς, τον Στουρνάρα τον αποκαλούσε Γιάννη, για το Σαμαρά μου είχε ζητήσει να δακτυλογραφήσω ιδιωτικού τύπου επιστολή. Συναντούσε τον Πτωχό στο Μαξίμου για θέματα της Novartis, οι συναντήσεις γίνονταν για την υποστήριξη των συμφερόντων της εταιρίας. 

Ρωτήθηκε αν συνάντησε τον Α. Γεωργιάδη: Ναι. Εγώ τον είδα στον Σύνδεσμο Φαρμακοβιομηχάνων, όπου ήθελε ο Φρουζής να τον συστήσει στο ΔΣ. Ρωτήθηκε αν ήταν συνάντηση σε κοπή πίτας και απάντησε πως δεν θυμάται. 

Αναφορικά με τα οικονομικά της εταιρίας η γραμματέας του Φρουζή αναφέρει: Ακούγαμε ότι η εταιρεία πήγαινε καλά και το 2010 «πέταγε». 

Ερώτηση: Και μετά;

Μαραγγελή: Τέλεια, το βλέπαμε στα μπόνους ακόμα και εμείς οι γραμματείς. 

Για την αποχώρησή της από την εταιρία αναφέρει: Το Σεπτέμβρη του 2018 έφυγα από την εταιρεία. Αναίτια έλυσε τη σύμβαση, ανέφερε και πρόσθεσε ότι είναι σε δικαστική διαμάχη. 

Παράλληλα αναφέρεται σε ελέγχους που έχουν γίνει από την εταιρία σε βάρος του Φρουζή: Έγινε έλεγχος από τη Novartis σε βάρος του Φρουζή για τα ακριβά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε, κάθε 15 μέρες άλλαζε αυτοκίνητο. Όταν έγινε ο έλεγχος μου ζήτησε να πάρω μια Πόρσε στο σπίτι και αρνήθηκα. Ενώ μίλησε και για απειλές που έχει δεχθεί: Ο κ. Φρουζής εκδιώχθηκε το 2015, δεν αποχώρησε από τη Novartis για εσωτερικές ατασθαλίες.

Ξέρω γιατί συνέτασσα τα κείμενα. Από το 2015 δεχόμουν ατέλειωτες απειλές. Στις 24/09/2015 όταν αποχώρησε γιατί βρέθηκαν ατασθαλίες δέχθηκα ένα μήνυμα από το κινητό του, το έχω ήδη καταθέσει. Χρησιμοποιεί ως όχημα το γιο του Δημήτρη, με απειλούσε για να μην μιλήσω για τις εσωτερικές ατασθαλίες. 

Σε ερώτηση που δέχθηκε από τον Κ. Πλεύρη για δημοσιεύματα που την παρουσιάζουν ως προστατευόμενη μάρτυρα απάντησε: Δεν σχολιάζω τα δημοσιεύματα.

Πλεύρης: Γιατί δεν προσφύγατε εναντίον τους;

Μαραγγελή: Δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να μπω σε τέτοια διαδικασία. 

Τέλος σημείωσε ότι δεν έχει δεχθεί καμία πίεση από Εισαγγελείς. 

Λάππας: Ξέρετε για πιέσεις από εισαγγελείς και Παπαγγελόπουλο;

Μαραγγελή: Όχι

Λάππας: Γνωρίζετε τον Παπαγγελόπουλο;

Μαραγγελή: Όχι

ΑΠΟ TΟ TVXS