Εφιάλτης στο συνέδριο με τις λεύκες!

Του Ιωάννη Δαμίγου

Ξεκινά το συνέδριο στο τούνελ του χρόνου επιστροφή στο παρελθόν, αλλά σε παρόντα χρόνο, σκορπίζοντας ρίγη … τρόμου σε έναν πληθυσμό που αρέσκεται σε …  κωμωδίες! Η νέα υπερπαραγωγή του πτωχευμένου αποκόμματος, υποστηριζόμενη από τα πασοκικά σπλάχνα των ΜΜΕ, που διατηρούν και ενισχύουν με βιταμίνες τον ομφάλιο λώρο του χρήσιμου δεκανικιού, ονομάζεται:

Εφιάλτης στον συνέδριο με τις λεύκες! Ο Φρέντι Κρούγκερ επιστρέφει στα γνωστά λημέρια της ιερής διαπλοκής, των αβάπτιστων μαύρων ποσών, της μεταφοράς μίζας και των τρομακτικών …  συνεργασιών της φρίκης. Επανέρχονται σε ριμέικ έκδοση, ξεχασμένοι “ήρωες” της marvel με εξαιρετικές ικανότητες κρυπτο- μηχανορραφιών, σκορπίζοντας ρίγη ανατριχιαστικής νοσταλγίας.

Στον δρόμο με τις λεύκες επιστρέφουν “ιερές” και λησμονημένες μορφές όπως: Σημίτης moketo, Βενιζέλος heavy respect, Διαμαντοπούλου students terror, Λοβέρδος innocent victim, Κωνσταντινόπουλος trauma, Κεγκέρογλου rancor, Παπανδρέου spiderman, Ευθυμίου guest star και άλλοι πρωταγωνιστές, κομπάρσοι στο κόμμα παραστάσεων transformers 1, 2, 3 κλπ. Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει the bone collector Ανδρουλάκης ως new entry σε πτωχευμένο οραματικό παλαιοπωλείο σοσιαλδημοκρατίας, με ταμπέλλα: “Κοινωνία στο προσκήνιο”! Πρωτότυπο έτσι;

Είναι το πρώτο συνέδριο, με αυτό το όνομα και πιθανόν το τελευταίο, γιατί επικαλείται μεν την ενότητα ο Ανδρουλάκης αλλά οι τάσεις διάλυσης δε, που είναι κάτι παραπάνω από έτοιμες να εκδηλωθούν, παραμονεύουν έναντι λήψης απόφασης συνεργασίας! Όλοι είναι έτοιμοι να φύγουν για να διασωθούν, είτε κεντροαριστερά, είτε δεξιά, αφήνοντας τα χρέη χωρίς ιδιοκτήτη αλλά με αποδέκτη την ….  “Κοινωνία στο προσκήνιο του ταμείου”!

Ήδη στοιχίζει πολλά για σπορ “υποστήριξης” (υπολόγισε και το κόστος του συνεδρίου) στους χρηματοδότες, μιας και ήρθαν τα δίσεκτα οικονομικά χρόνια. Συλλεκτικής αξίας λοιπόν το “εφιάλτης στο συνέδριο με τις λεύκες”, με τις μοναδικές “ιστορικές σοσιαλιστικές” φιγούρες σε συλλογική παρουσίαση. Ευκαιρία για ένα σπουδαίο ιστορικής αξίας ντοκιμαντέρ για το τέλος του σοσιαλδημοκράτη … Φρέντι  Κρούγκερ. Ήμουν και εγώ εκεί!