Επίθεση των Stukas

Του Ιωάννη Δαμίγου

Θόρυβος και αγορές (έχουμε και ξοδεύουμε) αεροσκαφών Rafale, F-16 και F-35, που πωλούνται πανάκριβα, προς υπεράσπιση του NATO, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Τουρκία, αλλά και για την ασφάλεια (!) αυτών των δυο χωρών! Η λογική κάνει πάρτι! Τα αγοράζουμε σε μοίρες, δωδεκάδα, έχοντας πάψει εδώ και χρόνια να είναι παραδοσιακά “αμυντικά” όπλα, αλλά επιθετικά πλέον!

Ο πρωθυπουργός μας ,μόνος του, κλείνει πανεπιστήμια και νοσοκομεία και αγοράζει (γούστο του) αεροσκάφη, ενώ ο πληθυσμός υποφέρει (γούστο του), τα πάνδεινα. Η Κομισιόν συνεχίζει απτόητη την παραληρηματική πολιτική της εναντίον των συμφερόντων των λαών της, παραδομένη και εξυπηρετώντας την επιθετική από φύση Δύση, χωρίς υποκρισία, ευθέως. Απαιτώντας την αποπληρωμή του κόστους επιβίωσης από τους Ευρωπαίους πάλι. Σε ανατριχιαστική επανάληψη ολέθρου.

Η έως ακραία (ναι) δεξιά συμπεριφορά υπογραμμίζεται καθημερινά πλέον, σε κάθε έκφανσή της. Σήμερα προέβη σε … σύσταση (!) για πλαφόν στις τιμές και φόρο στα υπερκέρδη (αποφεύγοντας τα “υπερέσοδα”) και εχθές το Ευρωκοινοβούλιο “κατέβασε” την ανάρτηση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα (προβληματική η Ελλάδα) που έθιγε τον πρωθυπουργό μας, χρησιμοποιώντας εξηγήσεις … Οικονόμου! Ευρωπαϊκή εξελισσόμενη ..  δημοκρατία!

Απάντηση σε ένα εφιαλτικό αύριο, αν όχι σημερινό, με τα δεινά προ των Ευρωπαϊκών κρατών να επιτίθενται.Ήδη “ακούω” τα Stukas της ακρίβειας να εφορμούν κάθετα, με πρώτο στόχο τον αδύναμο κρίκο, την χώρα μας. Ακούω τον ανατριχιαστικό ήχο τους πριν κτυπήσουν τα φτωχά νοικοκυριά, που ανάβουν … κεριά στην εποχή μας. Να αποδεκατίζουν στριγγλίζοντας ανέργους και φτωχοσυνταξιούχους, ήδη αδύναμους από τον κυβερνητικό σύμμαχο των επιτιθέμενων.

Τα δαιμονισμένα με μίσος Stukas να αποκόβουν τον δρόμο των μαθητών στο δικαίωμα της μάθησης. Να ανατινάζουν τα κτισμένα με κόπο και αγώνες, οχυρά των εργασιακών δικαιωμάτων, μετατρέποντάς τα σε ερείπια. Βλέπω τα Stukas να πολυβολούν το τελευταίο καταφύγιο της δημοκρατίας, την δικαιοσύνη, που τυφλή η άμοιρη δεν “βλέπει” δρόμο διαφυγής και παραδίδεται.

Κανένα από τα ακριβοπληρωμένα αεροπλανάκια που χρεωθήκαμε δεν θα μας σώσει από τον χειρότερο εφιάλτη που πλησιάζει σταθερά και σίγουρα. Και θα είναι το αποτέλεσμα του ιδιόμορφου πολέμου που συμβαίνει. Η πείνα!