Η Ελλάδα στα χέρια μιας οικογένειας: Ψηφίστε Μητσοτάκη και θα σας βοηθήσει η Ντόρα, “διότι εάν δεν μας στηρίξετε, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα”

Του Νίκου Λακόπουλου

«Εάν εσείς δεν με στηρίξετε, εγώ δεν μπορώ να σας στηρίξω. Έτσι, ξεκάθαρα πράγματα» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη σε κατοίκους μειονοτικών χωριών της Ροδόπης με μια ιδιότητα που γεννά ερωτηματικά για την αντίληψη που έχει η οικογένεια για την χώρα και την πολιτική.

Η κ. Μπακογιάννη δεν είναι καν βουλευτής μέχρι τις εκλογές και η ιδιότητα της προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη που κατείχε δεν είναι ισόβια κι ούτε επιτρέπει μια κομματική παρέμβαση με παλαιοκομματικούς όρους σε ένα ευαίσθητο θέμα που θα πάρει διαστάσεις μετά τις εκλογές.

“Ομολογώ ότι απογοητεύτηκα πάρα πάρα πολύ. Και δεν το κατάλαβα. Και θέλω να το πω ευθέως.  Δεν το κατάλαβα και με φέρατε σε πολύ δύσκολη θέση, με όλους αυτούς που έδινα μάχη, όλο αυτόν τον καιρό, για τα διάφορα θέματα της μειονότητας και κάθε φορά μιλούσα ως πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής και με τους άλλους βουλευτές μαζί. Και αντ΄αυτού ψηφίσατε τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλήθεια είναι αυτά που σας λέω. Θέλω λοιπόν βοήθεια. Θέλω στήριξη».

Η Ντόρα Μπακογιάννη τράβηξε το πέπλο του καθεστώτος και αποκάλυψε πως η Ελλάδα είναι χώρα του προπερασμένου αιώνα όπου ακόμα και το κόμμα είναι έννοια υποδυέστερη της Οικογένειας και η πατρίδα έχει ιδιοκτήτες που καθορίζουν ποιους θα βοηθήσουν και ποια κόμματα είναι εθνικά και ποια αποτελούν “εθνικές εξαιρέσεις”.

Το πρόβλημα δεν είναι το τουρκικό προξενείο, αλλά οι ψηφοφόροι της Ροδόπης ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ -ένα κόμμα με όρους του παρελθόντος “προδοτικό” -που τελικά δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα που είναι οικογενειακά και τελικά προσωπικά. Η πατρίδα έχει χρώμα και είναι μπλε.

Το κόμμα είμαστε εμείς»

“Θα αρχίσουν να μου λένε, “ρε Ντόρα, αυτοί μας μαυρίσανε”. Τώρα η κυβέρνηση θα είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ξεκάθαρα πράγματα. Το ξέρετε και εσείς, το ξέρω και εγώ. Τους βουλευτές που βγάλατε. Ό,τι βγάλατε, βγάλατε. Τώρα όμως θα βγάλετε κυβέρνηση, θα βγάλετε κόμμα. Και το κόμμα είμαστε εμείς».

Το πλάνο με τρία νέα κορίτσια της μειονότητας να μιλάνε με ένα πρόσωπο που δεν έχει αυτή τη στιγμή καμμιά ιδιότητα πέραν του πρώην βουλευτή, υπουργού και της… αδελφής πρώην πρωθυπουργού εξευτελίζει την Ελλάδα στην Ευρώπη και μας γυρίζει σε άλλες εποχές με άλλους θεσμούς.

“Στην Αθήνα δεν είναι όλοι σαν εμένα που αγαπάω τη μειονότητα. Ψηφίσατε τον ΣΥΡΙΖΑ»!!!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Κυριακή, υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «είχε ενημερωθεί υπηρεσιακά ότι το τουρκικό προξενείο έκανε εκστρατεία υπέρ δύο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά επέλεξε να κάνει το ακριβώς ανάποδο από αυτό που του συστάθηκε». 

Ο πρώην πρωθυπουργός ομολογεί ότι κάνει συστάσεις στην αξιωματική αντιπολίτευση για το ποιους υποψήφιους θα κατεβάσει και επιχειρεί να χειραγωγήσει το εκλογικό σώμα χωρίς να έχει θέσει θέμα για τον ρόλο του προξενείου -που ανήκει σε άλλη χώρα.

Όταν το εθνικό γίνεται προσωπική και οικογενειακή υπόθεση

Σκοτεινό παιχνίδι που ανοίγει ένα τεράστιο θέμα που θα οπλίσει την Τουρκία και θα φέρει στην Ελλάδα απέναντι στην Ευρώπη. Το βασικό θέμα όμως είναι ότι η Ελλάδα κυβερνάται από μια οικογένεια που αναλαμβάνει ρόλους που δεν έχει, ορίζει τι είναι εθνικό και τι δεν είναι και επιχειρεί να κατηγορήσει την αξιωματική αντιπολίτευση ως “εθνική εξαίρεση”.

Το εθνικό δεν είναι καν το κομματικό, αλλά μια οικογενειακή και προσωπική υπόθεση σε μια χώρα που η “Ντόρα”, κόρη και αδελφή πρώην πρωθυπουργών αποτελεί ξεχωριστό… θεσμό.

«Έφερα στα Χανιά 41%, που δεν έχουν ψηφίσει ποτέ ιστορικά της ΝΔ, ούτε ήταν ο πατέρας μου πρωθυπουργός. Ψηφίζουν τα Χανιά και δεν ψηφίζετε εσείς”.

Φαίνεται πως στο ιδιόμορφο πολίτευμα που διαμορφώνεται στην Ελλάδα με ένα κυβερνήτη σε ρόλο πρωθυπουργού και μια αξιωματική αντιπολίτευση που η κυβέρνηση θεωρεί ‘εθνική εξαίρεση” η Ντόρα Μπακογιάννη βρήκε το δικό της ρόλο που δεν περιορίζεται στην βουλευτική έδρα των Χανίων.

Είναι η αυτόκλητη προστάτης της μειονότητας με την προϋπόθεση ότι αυτή δεν θα ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ και την φέρνει σε “δύσκολη θέση’ -οπότε θάχει προβλήματα. “Ξεκάθαρα πράγματα”.