Η πιο μεγάλη γκάφα

Του Ιωάννη Δαμίγου

Θα περάσει κι αυτό το ψευτοκαλοκαίρι για τους περισσότερους, σίγουρα πολύ πιο δύσκολα από αυτό των άλλων, των καπάτσων και των παρόχων εκδούλευσης. Κουτσά στραβά, με τον πλάνο ήλιο να κανακεύει και να ξεγελά σκορπίζοντας λάμψη ανέμελα στους παραμένοντες στο κλεινόν άστυ, λόγω κάποιας …πρόσκαιρης οικονομικής δυσκολίας, θα κυλίσει αθόρυβα, βιαστικά μα πολύ πολύ ακριβά.

Ο μακρύτερος και δυσκολότερος χειμώνας ποτέ, θα φτάσει και θα συρθεί με όλα τα άσχημα και όλα τα επικίνδυνα, που θα απειλήσουν ακόμα και αυτή την εικονική ισορροπία, αυτής που παπαγαλίζουν επιπόλαια οι πολλοί ως “κανονικότητα”. Μετά από την μεγαλύτερη μεταπολιτευτική γκάφα των τελευταίων εθνικών εκλογών, οι αδαείς ευκολόπιστοι θα δεχτούν κατακέφαλα και ωμά την βία της κανονικής “κανονικότητας” να τους συστήνεται αυτοπροσώπως και αποκλειστικά.

Τα δήθεν μέχρι εχθές ψευτοπροβλήματα που δυσκόλευαν την ζωή μας, σε όλους μα όλους τους τομείς που ερχόμαστε σε καθημερινή κοινωνική επαφή ανάγκης, θα θεριέψουν τόσο απαγορευτικά που δεν θα επιτρέπουν κανέναν πονηρό ελιγμό αποφυγής ή προσπέρασης. Ο ορισμός αυτού που υπήρξε και ως τίτλος πολιτικής εκπομπής “ενώπιος ενωπίω”, κυριολεκτικά, στην πράξη, “Απολύτως”!Δεν θα υπάρξει καν αντίλογος ή κάποια οφειλόμενη επεξήγηση, καθώς το μότο της ψηφισμένης πανηγυρικά κυβέρνησης θα είναι 40%.Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα απολαμβάνει ο λαός αυτό που υπερήφανα επέλεξε, πέφτοντας στην μεγαλύτερη πολιτική γκάφα.

Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, θα έχει άπειρο χρόνο να σκεφτεί εναλλακτικές λύσεις, αν έχει επιζήσει και αν θα είναι σε θέση να σκεφθεί, διατηρώντας τα λογικά του, γιατί για την υγεία του θα εξαρτηθεί αν του “κάτσει”. Όσο για όλα τα υπόλοιπα, δικαιώματα, εργασιακά, θέματα παιδείας, ακρίβειας, επιβίωσης και άλλων ειδών πολυτελείας, θα θυμίζουν σειρά μυθοπλασίας που τόσο άρεσε.Με αυτήν την μεγάλη και ηλίθια γκάφα που κατάφερες, θα είναι δύσκολο ακόμα και να γίνεις μετανάστης ή πρόσφυγας της Ευρώπης.Με την ακροδεξιά να δεσπόζει, τους φράχτες, που σηκώνουμε και την καταστολή να “σκοντάφτει”, να εκπυρσοκροτεί το όπλο και να βρίσκει στόχο, μάλλον δεν έχεις καμία τύχη. Γκαφατζής; Ανόητος; Φτωχός δεξιός; Αμόρφωτος ακροδεξιός; Το ίδιο κάνει!