“Θα πηγαίναμε στην τούρκικη λίρα με τα κωλόχαρτα του Βαρουφάκη!”

Η σάτιρα για το "Πραξικόπημα της Δραχμής" σαρώνει στο διαδίκτυο και είναι ανελέητη.

Με τον Social Frend, τον  Χάκερ

ΚΟΥΝΕΛΙΣήμερα θα περάσουμε όλη την ώρα με κατασκοπευτικά νέα και λίγη μουσική αρχίζοντας με ένα κομμάτι του Jonny Cash. «Solidary Man». Μόλις το βρήτε ξεκινάμε – με μια είδηση της τελευταίας στιγμής». Άσχημα τα νέα παιδιά! Παραιτήθηκε ο Ρωμανιάς!  Θα πείτε και ποιος είναι ο Ρωμανιάς. Δεν γνωρίζω τι ακριβώς κάνει, αλλά τον ξέρω από την .. τηλεόραση. Μάλλον δεν θα πρόλαβε να κάνει και τίποτα. Ήταν διαρκώς στα κανάλια!. Και δεν ήταν …ο μόνος.

Παρακολουθώ την καημένη –και τόσο φιλότιμη- την Φώφη να μιλάει στο ΠΑΣΟΚ- με ραγισμένη φωνή πάντα. Τι να πω; O, τι και να πεις σ΄ αυτές τις περιπτώσεις θα θεωρηθεί …κακία. Περισσότερο με εκδήλωση λαογραφικού ομίλου έμοιαζε η Κεντρική Επιτροπή. Θα πρότεινα στην επόμενη εκδήλωση να έχουν και κόλυβα. Δεν είναι τόσο κακό, όσο ακούγεται. Aυτό δεν είναι κόμμα. Είναι μνημόσυνο.

Η Φώφη, όμως, γενναία. Το μέλλον των παιδιών μας, η πατρίδα, όλα τα κλισέ- τίποτα δεν άφησε. «Η απόπειρα σπίλωσης δεν θα περάσει» είπε. Μάλλον που πήρε σύνταξη στα πενήντα, αλλά προτείνει –για τους …άλλους-  σύνταξη στα εξήντα εφτά, θα λένε. Λεπτομέρειες. Εδώ ακούσαμε την Ντόρα- -άλλη κόρη, που δεν κατάφερε ακόμα να κληρονομήσει την μπαμπά και μάλλον δεν- να χτυπά το …πελατειακό κράτος. Ανελέητα!

Σε χειρότερη κατάσταση είναι η Ζωή. Η μαμά της δεν μπορεί να επιστρέψει λέει το επίδομα ανήλικης που έπαιρνε για την κόρη της ενώ εκείνη ήταν δεσποινίς ετών 38. Τα ξόδεψε. Χαλάλι της- γιατί πιάσανε τόπο. Άλλη μια κόρη που κληρονόμησε την έδρα του μπαμπά της, αλλά θα τσακίσει την διαπλοκή και την νεποκρατία. Γιατί δεν σκοπεύει να …πατσίσει. Όχι, κύριε. Το σύστημα θα πληρώσει!

Και ολοκληρώνουμε το πολιτικό κουτσομπολιό (;) με την Νάντια.Τι φταίει αυτή που η μαμά της έκανε την ανάληψη; «Αν δεν μου τα δώσετε θα τα πω όλα στην κόρη μου» με την οποία- λέει η Νάντια- δεν έχει σχέση. Α. μωρέ! Η αλήθεια είναι πως η στάση της με την παραίτηση ήταν πολιτικά έντιμη. Αλλά κανένας δεν μπορεί να επικαλείται το αντιστασιακό αρελθόν για το παρόν και το μέλλον. Και κανένας δεν είναι υπεύθυνος για ότι κάνουν οι γονείς του. Ιδιαίτερα αυτή που αποδείχτηκε συνεπής, έντιμη και πιστή στις αρχές της. Αξίζει σεβασμό η  Νάντια.

Το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Στο κάτω –κάτω η Νάντια- τα εκατομμύριά της τάχει στην Ελλάδα. Όχι σαν εκείνο τον θεωρητικό της δραχμής- το πλουσιόπαιδο από την Κοζάνη- που τάχει –μαθαίνω- σε λίρες Αγγλικές. Έλα, ρε! (Ναι, σου λέω!) Ενδιαφέρον.Πολύ ενδιαφέρον. Δεν θα πω το΄ονομά του, αλλά είναι αυτός που έλεγε «δεν πειράζει να μείνουν και λίγο στις ουρές, οι γέροι, για την πατρίδα».

ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ 2Κι αφού μιλάμε για λίρες- μέρες που είναι. Δεν θα πηγαίναμε, παιδιά στην δραχμή. Θα πηγαίναμε στην λίρα. Αλλά όχι την αγγλική. Την τουρκική! Το είπε ο Μίμης Ανδρουλάκης στο ράδιο και στην αρχή το πήρα ως αστείο. Άνθρωπος που ξέρει όμως λέει πως αυτό δεν είναι τόσο απίθανο- αν σκεφτούμε τα διατραπεζικά παιχνίδια. Το τι έγινε δεν θα το μάθουμε- ακριβώς ποτέ- αλλά το κατασκοπευτικό ρεπορτάζ  ανθίζει:  θέλει ρώσους πράκτορες και αμερικάνους να εμπλέκονται σε ένα παιχνίδι με αόρατους παίχτες- ένας από τους οποίους ήταν ο Τζορτζ Σόρος, με το φιλανθρωπικό έργο, που αγαπά την Ελλάδα.

Ο Μίμης Ανδρουλάκης είναι αυτός που είχε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι υπήρξε δολιοφθορά. «Το πρώτη φορά Αριστερά θα μετατραπεί σε εφιάλτη». Η δραχμή είναι καλή.  Αλλά θα πάμε στην τούρκικη λίρα! “Αν δεν παραιτηθεί ο Βαρουφάκης, θα παραιτηθεί κάποιος άλλος. Το Όχι θα το σφετεριστούν τα παιδιά του Σόρος. Θα διαθέσετε το Όχι σε άμυαλους ιδεοληπτικούς; Είναι ντροπή για κομμουνιστές να είναι συνομιλητές της ρώσικης κλεπτοκρατίας. Αυτοί που συνομιλείτε είναι οι αρχηγοί της ρώσικης μαφίας». «Κόπανε, ηλίθιε, άσχετε, αμόρφωτε, πολιτικά και ιστορικά» -είχε πει για τον Βαρουφάκη και τα «κωλόχαρτά» του. «Πως είναι δυνατόν. σύντροφοι της Αριστεράς να παίρνετε χρήματα από αυτούς που περιμένουν να αγοράσουν την Ελλάδα;»

Σύμφωνα με τον Μίμη η CIA έστειλε στην Μόσχα τον Τζέφρι Σακς- να κάνει τον λαϊκό καπιταλισμό. Ο κύριος συνομιλητής του Τσίπρα ο Βαρουφάκης- ήταν συνομιλητής του Παπανδρέου. Ο Τζέφρι Σακς ήταν στην διαπραγμάτευση. Ο γιος του Γκαλμπρέιθ έχει σχέση και με άλλες υπηρεσίες. Ο Σόρος χρηματοδοτεί τους εθνικιστές της Αλβανίας». «Χρεοκοπήσατε την Ελλάδα για 1,5 δις. Ούτε η χούντα δεν το έκανε αυτό. Ποιόν αγωγό, ρε! Μια κυρία αγόρασε γεωτρύπανα και δεν πλήρωσε τα ομόλογα. Αριστεροδεξιοί. Μη εξευτελίζεσθε έτσι. Αλέξη, διώξε τον Βαρουφάκη, αλλιώς θα διώξουν εσένα»

Αυτά είχε πει ο Μίμης. Τον Βαρουφάκη τον βάλανε για να του τα φορτώσουνε όλα. Η αόρατος Χειρ. «Κάνατε την Ελλάδα Ζιμπάμπουε. “ Βαρουφάκη, ηλίθιε,  Μυαλό Λούγκρας!  Τους παραμύθιασε ο Βαρουφάκης με την Θεωρία των Παιγνίων. Τι να μας πεί ο Βαρουφάκης γι΄αυτά. Κάτι νούμερα διαπραγματευόταν την τύχη της Ελλάδας”.

Αυτά με τον Ανδρουλάκη που τάχε πει στον Αλέξη πως  ο Μπαρούφ ήταν καλό παιδί, αλλά επιπόλαιος.  Μια συνέντευξη ποταμός για το νέο μουσουλινισμό, τα κωλόχαρτα του Βαρουφάκη και το πως “το σουβλάκι που τρως είναι γερμανικό”. “Θα κάνω Πολυτεχνείο κόντρα στην Αριστερά” είχε πει κι αν δεν με πιστεύετε, ψάξτε να την βρείτε στο You Tube.

Θα κάνω λίγο ακόμα ρεπορτάζ και θα επανέλθω – εκτάκτως- αύριο. Κατά τις τέσσερις το απόγευμα.

Σας φιλώ.

Ο Φίλος σας, ο Social Frend, o Kατάσκοπος και Χάκερ.