Θ. Καρυώτης: “Αν στη Χάγη πάμε μόνο για οριοθέτηση ΑΟΖ/Υφαλοκρηπίδας, τότε η Χάγη μας έχει ήδη τελειώσει”

Ο πατέρας της «Ελληνικής ΑΟΖ»  Θεόδωρος Καρυώτης , μιλώντας  στον 98.4 επέμεινε ότι η παρουσία του Oruc Reis  σε ελληνικά  ύδατα , κατέδειξε και την θέση «κλειδί»  του συμπλέγματος του Καστελόριζου και την ανάγκη καταγραφής με χάρτες και στίγματα των εξωτερικών ορίων της υφαλοκρηπίδας μας και την ανάγκη για άμεση οριοθέτηση ΑΟΖ  με τα άλλα κράτη της Ανατολικής Μεσογείου, με πρώτη την Αίγυπτο.

Τα χωρικά μας ύδατα, είπε, είναι λάθος να λέμε έως 12 ναυτικά μίλια, θα πρέπει άμεσα να επεκταθούν στα 12 ναυτικά μίλια ενιαία και μάλιστα να λάβουμε υπόψη μας ότι η ανακήρυξη και οριοθέτηση ΑΟΖ , περιλαμβάνει  και τα πρώτα 12 ναυτικά μίλια  που είναι χωρικά μας ύδατα.

Κατά τον κ. Καρυώτη,  από την στιγμή που η πλειοψηφία των κομμάτων , Κυβέρνηση, Αξιωματική Αντιπολίτευση και ΚΙΝ.ΑΛ , λέει ότι στη Χάγη πάμε μόνο για οριοθέτηση ΑΟΖ/Υφαλοκρηπίδας, τότε η Χάγη μας έχει ήδη τελειώσει αφού η Τουρκία μόνο για τέτοια διαφορά δεν πάει. Αν όμως τα ελληνικά πολιτικά κόμματα υποχωρήσουν και  δεχτούν και για άλλες διαφορές  την Χάγη , τότε πάμε για εθνικές περιπέτειες.

Ο Θεόδωρος Καρυώτης, εξήγησε γιατί οι ΗΠΑ θέλουν μία διαπραγμάτευση εξπρές  για συνεκμετάλλευση στην Ανατολική Μεσόγειο και  για αυτό μας πιέζουν, αναλύοντας πως επιχειρούν με την μέθοδο της σαλαμοποίησης  να αποκόψουν το Αρχιπέλαγος του Αιγαίου από την Ανατολική Μεσόγειο , με επίκεντρο το σύμπλεγμα του Καστελόριζου.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ