“Κάτσε καλά, Καμμένε”:  Επίκειται “ θερμό επεισόδιο” με τον Tσίπρα!

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

 Χαρακτηριστικά εγκαιροφλεγούς βόμβας παίρνει πλέον για την κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος. Η ρητορική του στη Βουλή, οι πρωτοβουλίες του στην αμυντική, αλλά και στην … εξωτερική πολιτική -και στα εξοπλιστικά προγράμματα-, οι αψυχολόγητοι  τσαμπουκάδες με τους Τούρκους που τροφοδοτούν στην ένταση,  η συνεχιζόμενη πίεση αλλά και η υφέρπουσα πάντα απειλή του ότι έχει την ευχέρεια να ρίξει την κυβέρνηση διαμορφώνουν  δυσάρεστη ατμόσφαιρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος πιέζεται πάντα από τους Ευρωπαίους να απαλλαγεί από τον εναγκαλισμό του ακραίου εταίρου του, αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να πάρει θέση με όποιες συνέπειες και αν προκύψουν. Προς το παρόν μετά τον Νίκο Φίλη και άλλους βουλευτές το μήνυμα “ Κάτσε καλά Καμμένε”  ανέλαβε να στείλει ο … αναπληρωτής υπουργός Άμυνας  Δημ. Βίτσας. Ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα  επανέφερε στη σωστή γραμμή τον υπουργό τόσο για το ενδεχόμενο αγοράς αεροσκαφών όσο και για τις διαρροές που του αποδίδονται για επικείμενο “θερμό επεισόδιο” στη Κύπρο, που ενόχλησαν επιπλέον και την Κυπριακή κυβέρνηση καθώς εμφανίζεται υπουργός άλλη χώρας να  την  προειδοποιεί για θέματα της αρμοδιότητάς της.

Το “θερμό επεισόδιο” μάλλον έρχεται, αλλά θα συμβεί μεταξύ Καμμένου και Τσίπρα, καθώς από πολλές πλευρές φτάνουν το Μέγαρο Μάξιμου προειδοποιήσεις για το “ατύχημα” που μπορεί να προκαλέσει ο υπουργός Άμυνας, που δείχνει ευάλωτος μεταξύ άλλων και στις ενδεχόμενες τουρκικές προβοκάτσιες.

Λέγεται ότι ο Πρωθυπουργός σ’ αυτό το θέμα δεν θα δεχθεί συνέχιση της ίδιας συμπεριφοράς από τον επικεφαλής του Πενταγώνου και το τελευταίο διάστημα άρχιζε να ενοχλείται. Όχι μόνο γιατί υποκαθιστά το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και εμφανίζεται ως… Πρωθυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ.

Στο περιβάλλον Τσίπρα δεν έχουν ξεχάσει την έμμεση απειλή από την πλευρά του Καμμένου, όταν έλεγε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ότι θα μπορούσε “να ρίξει την κυβέρνηση αύριο το πρωί”.  Στον ίδιο τον αρχηγό των ΑΝΕΛ αποδίδεται και η παρότρυνση του συνεπωνύμου βουλευτή του να προειδοποιήσει εμμέσως τον ΣΥΡΙΖΑ ότι …αν δεν τους  θέλουν  θα …φύγουν.