Κίνημα Νέας Αλλαγής;

 Του Γιάννη Πανούση

 

Μην τους ακούς, Ευήκοε,

τους σοφιστές,

τους συνδικαλιστές,

τους πλάνους τους πολιτικούς

και τους αυτόκλητους

που επαγγέλονται

τη σωτηρία σου.

Ν’ αφουγκραστείς τους ποιητές.

κάτι θ ‘αποκομίσεις

Νίκος Παπαδόπουλος, Προς Ευήκοον

 

Το ΔΗ.ΣΥ/ΠΑΣΟΚ [=Δισυπόστατο ΠΑΣΟΚ;] πρέπει να κλείσει τ’αυτιά του στις σειρήνες ‘’της κλίσης προς τα δεξιά’’. Τόσες θυσίες του ελληνικού λαού για να γυρίσουμε στο 2012 από την πλαϊνή πόρτα;

Προφανώς δεν είναι υποχρεωμένο να ‘νομιμοποιήσει’ ό,τι πράττει ο ΣΥΡΙΖΑ[και ιδίως όπως το πράττει και με αυτούς που το πράττει]. Ούτε όμως οφείλει να διαμορφώσει έναν αντι-ΣΥΡΙΖΑ πόλο με μοναδικό στόχο να πέσει η Κυβερνώσα.

Γιατί άραγε η τρισυπόστατη αρχηγός του Νέου Φορέα/της ΔΗ.ΣΥ και του ΠΑΣΟΚ εκτιμάει ότι υπάρχει το ’καλό ΠΑΣΟΚ’ [το αγνό Νέο] και το ‘κακό ΠΑΣΟΚ ’[το αμαρτωλό Παλιό] αλλά δεν υφίσταται ‘καλός’[συνεργάσιμος] και ‘κακός’[μη-αρεστός] ΣΥΡΙΖΑ;

Γιατί οι διεφθαρμένοι, οι άχρηστοι, οι αλλοπρόσαλοι κινούνται μόνο μέσα στον κυβερνώντα επί 3 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ κι όχι στο κυβερνήσαν επί 20 χρόνια ΠΑΣΟΚ;

Για ν’ανασυγκροτηθεί ένας χώρος πρέπει πρώτα [μετά την αναγκαία αυτοκάθαρση] να συγκροτηθεί σ’ενιαίο σύστημα, σε ένα ‘’Ολον’.

Ενώ τόσα χρόνια κανένας αρχηγός μετά τον Αντρέα δεν μπόρεσε να εκφράσει ‘’το Όλον ΠΑΣΟΚ’’, έξαφνα άπαντες είναι βέβαιοι ότι θα δημιουργηθεί ‘’το Όλον Κάτι’’ [αφού αγνοείται το οριστικό όνομα και το πολιτικό χρώμα του Νέου Φορέα].

ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ του Κράτους, έλεγαν οι προηγούμενοι.

ΕΠ-ΑΝΑΣΤΑΣΗ της Αριστεράς, ισχυρίζονται οι νυν.

ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ της Κεντροαριστεράς, προτείνουν οι ΔΗ.ΣΥ/ΠΑΣΟΚ.

Όλα θυμίζουν ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ παλαιών καταστάσεων και όχι ΚΥΟΦΟΡΙΑ του Καινούργιου. Αυτό είναι που κρατάει μακριά πολλούς ψηφοφόρους.

ΥΓ. Δεν αμφισβητώ τις ηθικές προθέσεις, αλλά κρίνω τις πολιτικές θέσεις. Και νομίζω ότι ακόμα και σε θέματα που υπάρχει ‘πολυσυλλεκτική συμφωνία’, ούτε μεταρρύθμιση θυμίζουν ,ούτε αριστερή προοπτική ανοίγουν.

ΥΓ2. Προσοχή: οι απότομες και ανομιμοποίητες στροφές φέρνουν πολιτικό ίλιγγο και διακτινισμό των οπαδών.

ΥΓ3. Επειδή τα αρχικά του ονόματος ‘’Κίνημα Αλλαγής’’ [ΚΙΝ.Α….ΚΙ.ΑΛΛΑ…Κ.ΑΛ…] δεν βοηθάνε, αλλά και για λόγους ουσίας, ορθότερο θα ήταν να ονομαζόταν ‘’Κίνημα  Νέας  Αλλαγής’’ [ΚΙ.ΝΕ.Α], ώστε να δηλώνει συνέχεια μαζί με ανανέωση.