Κινάλ: Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα – Ο Μητσοτάκης το καταπίνει μετά το Ποτάμι

Το έγραψε ο  Βασίλης Σκουρής στο  News247.gr: «Δεύτερο γύρο” δι’ εμβολισμού από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναμένουν στη Χαριλάου Τρικούπη». 

Σημειώνει επίσης ότι «περίπου το 30% των προσώπων που έχει στελεχώσει τον κρατικό μηχανισμό επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας προέρχεται από το ΚΙΝΑΛ και δη την “εκσυγχρονιστική” πτέρυγα του, το “εκσυγχρονιστικό” ΠΑΣΟΚ, που είχε προεκλογικά ανοιχτή γραμμή με τη Νέα Δημοκρατία και επεδίωκε τη συγκυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Τα περισσότερα, μάλιστα, από τα στελέχη αυτά φέρονται και να ψήφισαν Νέα Δημοκρατία».

Και παρακάτω: “Ένα, τουλάχιστον, μέλος της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με στελέχη της ΝΔ, διαμηνύει ωστόσο ότι τον εμποδίζει το “αριστερό παρελθόν του” να περάσει τον Ρουβίκωνα.

Δυο, τουλάχιστον, μέλη της προηγούμενης ΚΟ αναμένουν “νεύμα” από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν και θα προτιμούσαν αυτό να γίνει λίγο αργότερα, καθώς ήδη αποστασιοποιούνται από τη δράση του κόμματός τους. Και αρκετά μεσαία στελέχη βρίσκονται σε “στάση αναμονής”.

Καθώς ο Σκουρής είναι έγκυρος το συμπέρασμα είναι  απλό: Ο  Μητσοτάκης διέλυσε το Ποτάμι, τώρα διαλύει και το Κινάλ. Και η Φώφη παίρνει το δρόμο του Σταύρου: ιδιώτευση.

Δεν είναι και άσχημα για μια κληρονόμο που ήθελε να γίνει ιδρύτρια στη θέση του ιδρυτή και με το δικό της κόμμα να συγκυβερνήσει με τη Δεξιά. Τώρα η Δεξιά καταπίνει το κόμμα της.

Πλην όσων γράφει ο Σκουρής ένας  επίλεκτος βουλευτής του Κινάλ έχει τεθεί ήδη στη διάθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον … πρώτο ανασχηματισμό και μια προβεβλημένη κυριά από τη Θεσσαλονίκη ομοίως.

Αυτονόητο είναι πως ότι περισσέψει θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ.  Υπάρχουν ήδη επαφές.. ΠΑΣΟΚ για να γίνει αρχηγός ο Παύλος Γερουλάνος δεν υπάρχει πλέον.