Κορωνοϊός: Τρεις οι νεκροί στην Ελλάδα

Η Ελλάδα μετράει τρία θύματα από τον κορονοϊό. καθώς σήμερα ένας 90χρονος και ένας 67χρονος άνδρας, που είχαν προσβληθεί από τον ιό άφησαν την τελευταία του πνοή.

Συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου, ένας 90χρονος ο οποίος νοσηλευόταν στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο της Πτολεμαϊδας, από τις 11 Μαρτίου, κατέληξε, μετά από σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας.

Λίγες ώρες αργότερα ανακοινώθηκε ο θάνατος ενός 67χρονου από τη Ζάκυνθο, ο οποίος έπασχε από χρόνια νοσήματα και νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 67χρονος ήταν συνταξιούχος δικαστικός επιμελητής.

Ο 67χρονος νοσηλευόταν τις τελευταίες δύο ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου αλλά χθες το απόγευμα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε δραματικά. Οι γιατροί του νοσοκομείου διαπίστωσαν λοίμωξη του αναπνευστικου και άμεσως τον διασωληνωσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο Ζακύνθου, ο άτυχος άντρας είχε βεβαρημένο ιστορικό υγείας. Ο 67χρονος πριν λίγες ημέρες είχε συνοδεύσει συγγενικό του πρόσωπο, που νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. Αμέσως μετά ο άτυχος άντρας άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα του ιού.

Η επίσημη ανακοίνωση του υπ. Υγείας

Το υπουργείο Υγείας εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για τους δύο νέους θανάτους στην Ελλάδα, τον 90χρονο που νοσηλευόταν στην Πτολεμαΐδα και τον 67χρονο που νοσηλευόταν στη Ζάκυνθο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:
«Ανακοινώνονται δύο θάνατοι από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2:

90χρονος Έλληνας πολίτης, με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη με πνευμονία στο ΓΝ Πτολεμαΐδας στις 11 Μαρτίου 2020 και κατέληξε σήμερα το πρωί.

67χρονος Έλληνας πολίτης, με υποκείμενα νοσήματα, εισήχθη στο ΓΝ Ζακύνθου στις 12 Μαρτίου 2020, διασωληνώθηκε την ίδια μέρα και κατέληξε σήμερα το πρωί».

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της περασμένης Πέμπτης είχε καταλήξει ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκη από την Αμαλιάδα, ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου. Ο Αγιομυργιαννάκης συμμετείχε, επίσης, στο γκρουπ στους Αγίους Τόπους.