Κώστας Αχ. Καραμανλής: Γκιλοτίνα

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Η κυβέρνηση παρεμβαίνει με κυνισμό στην υπόθεση των Τεμπών για να σώσει τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, από την γκιλοτίνα…

   

Πώς ακριβώς έγινε υπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη ο γιος του Αχιλλέα Καραμανλή, δεν είναι μυστικό. Αλλά αφορά το ίδιο το κόμμα του και τη δυναστεία στην οποία βλάστησε.

Για τους υπολοίπους, το θέμα είναι ότι ήταν κακός υπουργός και τις αρμοδιότητές του στην κατανομή δημοσίων έργων – των κονδυλίων για την ακρίβεια – ασκούσε μια άτυπη ομάδα δίπλα στο μέγαρο Μαξίμου.

Η υποκρυπτόμενη προσπάθεια για αταβιστικούς συσχετισμούς με τον γενάρχη, που ξεκίνησε ως υπουργός Δημοσίων έργων – ώστε να επαναλάβει τον άθλο του ξαδέλφου – ήταν εξ αρχής καταδικασμένη.

Πριν από όλα, γιατί «δεν το έχει» ως δημόσιο πρόσωπο.

Αυτά θα είχαν περισσότερο παραπολιτική αξία αν επί των ημερών του 57 άνθρωποι δεν έχαναν τη ζωή τους στις σιδηροδρομικές γραμμές της ευρωπαϊκής χώρας που ατύχησε να τον έχει υπουργό.

Δεν έκανε όσα όφειλε – σύμφωνα με εκτιμήσεις ελληνικών, αλλά και ευρωπαϊκών φορέων – και επέτρεπε να λειτουργούν τα τρένα σαν παγίδα.

Βεβαίωνε στη Βουλή ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, σπιλώνοντας όσους προειδοποιούσαν ότι ο κίνδυνος ανεβοκατεβαίνει καθημερινά Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Ότι ο συγκεκριμένος Καραμανλής ξεκίνησε με τον Μητσοτάκη, θέατρο «ανάληψης πολιτικών ευθυνών», απέβλεπε στη εξασφάλιση εκ νέου θέσης στη Βουλή.

Αυτό είναι τεκμήριο της ηθικής και πολιτικής υστέρησης που χαρακτηρίζει τη νεομητσοτακική ΝΔ.

Τα υπόλοιπα τα ανέλαβε ο, πάλαι ποτέ «ακτιβιστής της Δεξιάς», Μάκης Βορίδης – στον οποίο ο Μητσοτάκης ανέθεσε τον «μουτζούρη» στη Βουλή, αφού δεν συμφέρει να μείνει στα δικά του χέρια.

Αυτή τη φορά ο πρώην καθοδηγητής της Νεολαίας του Παπαδόπουλου δίδαξε ποινικό Δίκαιο.

Κατά τη βορίδεια εκδοχή νομιμότητας, η Δικαιοσύνη που ερευνά την ποινική πλευρά των Τεμπών, αποκλείεται να καταλήξει σε παραπομπή για ποινικό αδίκημα.

Ως εκπρόσωπος αυτής της σχολής Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα συμφωνήσει σε σύσταση προανακριτής Επιτροπής.

Δηλαδή ποινικό αδίκημα στην τραγωδία των Τεμπών δεν υπάρχει, επειδή δεν το θέλει η κυβέρνηση. Μια εξεταστική και πολύ είναι.

Άλλωστε υπάρχει και η γνωμάτευση Άδωνι Γεωργιάδη επί του θέματος: ποιος ασχολείται με αυτά τα πράγματα;

Μεταξύ μας: πάντως όχι η αντιπολίτευση. Η «κολοκυθιά» μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ήταν ιδανικό φόντο για τον νομοδιδάσκαλο που εκπροσωπούσε τον Πρωθυπουργό στη Βουλή.

Βρίσκοντας στρωμένο τον δρόμο από τον Βορίδη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης την επομένη -σκαντζάροντας τον Άδωνι σε συγκεκριμένο ραδιοσταθμό – επανέλαβε ότι το θέμα είναι «να δούμε διαχρονικά τις ελλείψεις στα σιδηροδρομικά έργα».

Να γίνει δηλαδή ένα ωραίο σεμινάριο για επιμορφωτικούς λόγους. Αυτό εννοεί ως «απόδοση Δικαιοσύνης».

Όλα αυτά όμως, διαβάζονται και αλλιώς: η κυβέρνηση παρεμβαίνει με κυνισμό στην υπόθεση των Τεμπών για να σώσει τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, από την γκιλοτίνα…

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR