Κ. Κυρανάκης: “Aγκαλιά” με κτήνη, αλλά είναι ακόμη μέλος της Κ.Ο. της Ν.Δ.

Του Γ. Λακόπουλου

«Νούμερα και κτήνη έξω από ένα καταυλισμό δυστυχισμένων ανθρώπων, προσβάλαν τη θρησκεία τους και τις διατροφικές απαγορεύσεις της».

Γιάννης Πρετεντέρης, ΤΑ ΝΕΑ 6/11/19

Ο Κ. Κυρανάκης δεν χρειάζεται συστάσεις. Με δημόσιες τοποθετήσεις του– τις οποίες απέκτησε το δικαίωμα να κάνει επειδή ο Κυριακός Μητσοτάκης του έδωσε προβεβλημένη κομματική θέση- φρόντισε να τοποθετήσει ο ίδιος τον εαυτό του στην πολιτική περιοχή  που συχνάζουν ακραίοι, κομπλεξικοί και μισαλλόδοξοι .. 

Με την προβολή που εξασφάλισε ως αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ μπήκε στη Βουλή. Δεν είναι από τα μέλη του σώματος που τιμούν τις αρχές για τις οποίες ιδρύθηκε ο κοινοβουλευτισμός, αν κριθεί από τις απόψεις που διακινεί.

Σε κάποια σημεία τους τα «Άπαντα Κυρανάκη» είναι ανατριχιαστικά. Αλλά ο κατήφορος δεν έχει τέλος.

Με την τελευταία επίδοσή του η προσοχή στρέφεται πλέον στον Πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη: είναι υπερήφανος για τον συγκεκριμένο βουλευτή, ειδικά μετά το νέο κατόρθωμά του;

Τον περασμένο μήνα κάποια ελεεινά υποκείμενα υπό την αιγίδα της ακροδεξιάς οργάνωσης «Ενωμένοι Μακεδόνες»  οργάνωσαν «μπάρμπεκιου πάρτι – διαμαρτυρία κατά τη λαθρομετανάστευσης». Με «άφθονο χοιρινό κρέας και αλκοόλ» στα Διαβατά, λίγα μέτρα μακριά από το κέντρο φιλοξενίας.

Με άλλα λόγια έψηναν χοιρινό και μπεκρόπιναν μπροστά σε πεινασμένους ανθρώπους- που δεν επιτρέπεται καν να τα καταναλώνουν αυτά. Δηλαδή οργάνωσαν ένα κανονικό βασανιστήριο σε βάρος τους και τους πρόσβαλαν χυδαία.

Σε συνεδρίαση της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Χρήστος  Γιαννούλης ζήτησε την τιμωρία τους από τον  παριστάμενο υπουργό Δικαιοσύνης: «Είναι ντροπή και κτηνωδία, και πρέπει να καταγγέλλεται από κάθε Έλληνα πολίτη».

Από εδώ και κάτω αρχίζει μια σελίδα ντροπής για το ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά και και την ΚΟ  της ΝΔ και κατ’ επέκταση την κυβέρνηση. Ο βουλευτής Κ. Κυρανάκης πήγε το λόγο και είπε τα εξής, τα οποία καλό είναι να μη διαβάσει όποιος έχει ευαίσθητο στομάχι: 

«Στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και η υπό κάποιες προϋποθέσεις η κατανάλωση αλκοόλ. Δεν μπορεί υπήκοος τρίτης χώρας να έρθει και να επιβάλλει τους δικούς του όρους. Είναι απαράδεκτη η δήλωση που κάνατε, κύριε Γιαννούλη. Διότι περιορίζει δικαιώματα που έχει κάθε Έλληνας πολίτης. Αναφέρεστε σε κατανάλωση φαγητού και ποτού από Έλληνες πολίτες και την κατακρίνεται ως απαράδεκτη. Από πού και ως πού θα πρέπει να περιορίζεται και με βάση ποια λογική;».

Δεν χρειάζεται σχολιασμός. Ούτε καν να του εξηγήσει κανείς «με βάση ποια λογική». Είναι η δική του και είναι η λογική του Άδωνι- ως κλώνος του οποίου συμπεριφέρεται: «να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη για να φύγουν».

Συνεπώς πώς να πάει απέναντι σ’ αυτούς που ο Πρετεντέρης  χαρακτήρισε «κτήνη», «νούμερα» και «άθλιους»; Η μαγκιά για «δικαιώματα των Ελλήνων» και το ξιπασμένο υφάκι για «υπηκόους τρίτης χώρας» είναι απλώς ίδιον του ανδρός.

Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι μια απάντηση στο ερώτημα αν ο  Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για όσα είπε ο  βουλευτής.

Αν όχι, ας τον ενημερώσει κάποιος. Ο αξιοπρεπής Κ. Τσιάρας που το άκουσε με τα αυτιά του, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Στ. Καλαφάτης, ο πρόεδρος ης Βουλής…

Και ας περιμένουμε να δούμε πόσο θα του πάρει να τον αποβάλλει από το κόμμα του. Τόσο απλό. Εκτός αν προσυπογράφει όσα εμετικά είπε….

ΥΓ. Χωρίς μισόλογα η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε τον Κυρανάκη και τους ομοίους του τ’ αλατιού.

Δεν υπάρχει νόμος που να σε κάνει άνθρωπο…. Με ενόχλησε …Προκαλείς τον εξαθλιωμένο άνθρωπο και τον πατάς στο θρησκευτικό του συναίσθημα…. Εγώ λέω ότι κάποιοι δικοί μας νέοι βουλευτές, πιστεύω ότι δεν κατάλαβαν για τι μιλούσαν“.

Και έριξε το μπαλάκι στον Πρωθυπουργό: “Δεν υπάρχει βουλευτής της ΝΔ με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα υποστηρίξει την έλλειψη ανθρωπιάς“.

Δεν υπάρχει;