Υπόθεση Πατέρα, δεύτερες σκέψεις: άδικα πήγε ο άνθρωπος. Το «συμβόλαιο» με τον Μητσοτάκη και η «ατιμία». Κι αυτός όμως, του έκανε ένα μαλλί…

Του Γ. Λακόπουλου

Ίσως βιαστήκαμε στη δίνη που προκάλεσε για την κυβέρνηση η ανακοίνωση που αποτύπωσε σε ποιους  ακριβώς έχει εναποθέσει την τύχη του ΕΣΥ στον πιο κρίσιμο κρίκο του: την τριτοβάθμια περίθαλψη και τα δημόσια νοσοκομεία. 

Ότι ξεσηκώθηκαν και οι γαλάζιες πέτρες ήταν ενδιαφέρον. Σκληροί φιλο-μητσοτακικοί σχολιαστές βγήκαν απέναντι σ’ αυτό το μνημείο φαυλότητας και παλαιοκομματισμού στην πλάτη όσων αναγκάζονται να προσφεύγουν στα δημόσια νοσοκομεία και ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί.  Όσοι προσφεύγουν και στα δημόσια σχολεία ή στα δημόσια πανεπιστήμια. Οι άλλοι έχουν τον τρόπο τους.

 Ήταν η πρώτη φορά που η κυβέρνηση πέρασε σε κατάσταση σοκ.  Κλωτσοπατινάδες από παντού. Κάποιος έπρεπε να πληρώσει. Αλλά αυτός  δεν  θα μπορούσε να είναι ο υπουργός Υγείας.

Παράδοξο; Καθόλου. Ο άνθρωπος δεν έχει σχέση: αυτή τη λίστα του έστειλαν, αυτή υπέγραψε. Γιατί άλλωστε ο Κικίλιας να προσυπογράψει όπως τις ρατσιστικές  και ακόμη χειρότερες αθλιότητες του νέου διοικητή του νοσοκομείο στην Κω;

Γιατί δεν παραιτήθηκε- ο Κικίλιας- μετά τον διασυρμό- είναι άλλη υπόθεση.  Κανείς πάντως δεν του χρεώνει τη λίστα. Όλοι ξέρουν ότι είναι δουλειά του «Προσωπάρχη» του Μεγάρου Μαξίμου. Τον οποίο κανείς δεν αγγίζει, γιατί είναι σα να αγγίζει τον  Μητσοτάκη. Αλλά και γιατί προέκυψε  και ένας ακόμη λόγος. 

Σε κάποιες περιπτώσεις ούτε ο εν λόγω «Προσωπάρχης» είναι υπεύθυνος. Κι αυτός «σημείωμα» παρέλαβε. Από ποιον; Μα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό- και σε μια τουλάχιστον περίπτωση αποδείχθηκε καραμπινάτα.

Αλλά ο Πρωθυπουργός στη συνέχεια έπεσε θύμα προβοκάτσιας. Από ποιον; Από τον… επικοινωνιακό μηχανισμό του, ο οποίος μετά την παραζάλη στην οποία βρέθηκε αντέδρασε και προσπάθησε να τον προστατεύσει- και τον εξέθεσε για τα καλά.

Πώς; Με την απόλυσή του δυστυχούς Κ. Πατέρα πολυκυκλοφορημένου από το ένα κόμμα της Δεξιάς στο άλλο στην περιοχή. Κάποιον αποδιοπομπαίο τράγο έπρεπε να βρουν και αυτός τους φάνηκε πιο βολικός. Αλλά  την πάτησαν.

 Γιατί ακριβώς αποκλείσθηκε ο Πατέρας; Αν πάρουμε τα τυπικά προσόντα του είναι περισσότερα από πολλούς άλλους που έμειναν. Ίσως επειδή είναι άσχετος με την υγεία; Και οι άλλοι δεν είναι;

Βρήκαν την ηλικία του. Με ποια έννοια όμως είναι λόγος απόλυσης; Ούτε η «προκήρυξη» – προσπαθούσαν να κρατήσουνε και τα προσθήματα τρομάρα τους- τον απέκλειε, ούτε το να είσαι 80 ετών σε καθιστά ανίκανο- χώρια που ο ίδιος λέει ότι είναι… 76.

Ο ληξίαρχος του Μεγάρου Μαξίμου τον έβγαλε 80 και ο Κικίλιας πήρε εντολή να τον παραιτήσει.

Άρα ο Μητσοτάκης μπορεί να μην έβαλε μάνατζερ στα νοσοκομεία για να φέρουν τεχνογνωσία, όπως έλεγε καταδικάζοντας τους διορισμούς πολιτευτών, αλλά “έβαλε τους δικούς μας τους  ξένους θα έβαζε;» που λέει κι ο Βορίδης.

Αλλά καθάρισε, έστω σ’ αυτή τη περίπτωση;

Αμ, δεν καθάρισε. Εδώ είναι η προβοκάτσια του μηχανισμού του εναντίον του. Διότι ο διοικητής της μιας μέρας είναι καπάτσος Θεσσαλός- και δεν ζήτησε τυχαία να διοριστεί στην Καρδίτσα, όχι στα Τρίκαλα που πολιτεύονταν. 

Όπως είναι και εκδικητικός. Αφού του έκανε «ατιμία» όπως είπε, ο Μητσοτάκης, έπρεπε τον πληρώσει. Με την αλήθεια. Αποκάλυψε λοιπόν ότι εκεί που κάθονταν και δεν ήξερε αν θα ξαναπολιτευτεί με τον Καμμένο ή όχι, τον φώναξαν στην Αθήνα να δει τον Μητσοτάκη. Οποία τιμή. Ποιος το κανόνισε ας βρουν μεταξύ τους-, κάποιοι πάντως αναφέρουν τον Τσιάρα.

Φόρεσε τα καλά του και πήγε στο Μοσχάτο.

Χαμογελαστός ο Κυριάκος του είπε να μην πολιτευτεί με τον ΛΑΟΣ- είχε μεγάλη έννοια να μην μπει στη Βουλή ο Καμμένος.  Πού να πολιτευτεί;  Πουθενά. Ήταν κάπως αργά και αργά δεν μπορούν να τον βάλει και το ψηφοδέλτιο στα Τρίκαλα γιατί έκλεισε.

Ο Πατέρας όμως δεν είναι κορόιδο. Ατάκα και επί τόπου του είπε:

“Ό,τι θέλεις αφεντικό, αλλά να  πάρω και εγώ κάτι”.

Και το πήρε επί τόπου: προσωπική δέσμευση Μητσοτάκη ότι θα του δώσει τη διοίκηση του Νοσοκομείου Καρδίτσας, που ζητούσε.

Όπερ και εγένετο. Όταν δίνει το λόγο του Κυριάκος σε πολιτευτές άλλων κομμάτων τον κρατάει  -κοιτάξτε τι έκανε με τους βουλευτές του Σταύρου Θεοδωράκη και την ομάδα Βενιζέλου. Το κορόιδο ο Μαρκογιαννάκης την πάτησε- θα ήταν σήμερα σε όποια ΔΕΚΟ ήθελε.

Είχε «την ευγενή καλοσύνη» και ο Πατέρας διοικητής με δόξα και τιμή- και παρίστανε και ότι βγήκε πρώτος και καλύτερός στη «προκήρυξη». Αλλά εκ των υστέρων τον έριξαν.

Αυτά είπε ο άνθρωπος- στον Σκάι κιόλας- και ξαλάφρωσε. Του πήρε το «στρατό» ψηφοφόρων ο Μητσοτάκης, αλλά  την «ατιμία» που του έκανε δεν τη θέλει ούτε ο Θεός -των Ρουσφετιών. Και τον έδωσε στεγνά. «Του έκανε ένα μαλλί», που έλεγε μια παλιά διαφήμιση.

Να δούμε τώρα τον Πρωθυπουργό πώς θα ξαναμιλήσει για αξιοκρατία και  τα συναφή.

Γεια σου, κύριε Πατέρα, με τα ωραία σου.