Μέσα στην εβδομάδα η νέα ΚΟ- Γιατί θα αργήσει το νέο κόμμα- Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατεβούν με λίστα στις ευρωεκλογές

Του Βασίλη Σκουρή

Πιθανότατα και ένας ακόμα βουλευτής να ακολουθήσει στο μέλλον την έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ- Ποιο το όνομα της νέας ΚΟ; 

Πριν το τέλος της εβδομάδας θα έχει επισημοποιηθεί η συγκρότηση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας των έντεκα βουλευτών που έχουν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, με τις τελικές αποφάσεις (πχ εκλογή Γραμματέα, ορισμός κοινοβουλευτικών εκπροσώπων κοκ) να λαμβάνονται στη συνάντηση αποχωρησάντων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας:

-Πιθανότατα ένας ακόμα βουλευτής αναμένεται να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ και να ενταχθεί στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα.

-Είναι αρκετά πιθανόν να μην συγκροτηθεί κόμμα το οποίο θα κατέλθει στις ευρωεκλογές, αλλά μια πολιτική κίνηση και η κάθοδος στις ευρωεκλογές να γίνει με λίστα. Οι υποστηρικτές της άποψης αυτής επιμένουν πως χρειάζεται χρόνος, καθώς στόχος δεν είναι η ίδρυση ενός κόμματος με τη συγκόλληση “Ομπρέλας” και “τάσης Αχτσιόγλου”, αλλά ένα ευρύτερο πολιτικό σχήμα, με πολύ νέο αίμα.

-Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία επαφή με τους δυο βουλευτές που διαγράφηκαν από την “Πλεύση Ελευθερίας” προκειμένου να ενταχθούν στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα. Κάποιοι, μάλιστα, δεν το θεωρούν και την πιθανότερη εξέλιξη, καθώς οι δυο θεωρείται ότι είναι η “δεξιά” πτέρυγα της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Τέλος, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας (συζητούνται ήδη τρεις με τέσσερις ονομασίες) και κυρίως αν και με ποιο προσδιορισμό θα υπάρχει σε αυτή ο όρος “Αριστερά”.

ΑΠΟ ΤΟ IENERGEIA.GR