Μανώλης Καπνισάκης: Σπασμένα

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Φωτιά στα τόπια έβαλε με τη συνέντευξή του ο διευθυντής του γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλης Καπνισάκης.

Δουλειά δεν είχε ο διάολος… Ή αλλιώς: συνεχίζεται η παιδική ασθένεια του ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει τα λάθος φώτα, τη λάθος στιγμή και για λάθος λόγους.

Ο Μανώλης Καπνισάκης, διευθυντής του γραφείου Κασσελάκη, με συνέντευξη στον Άγγελο Προβολισιάνο – Documento, έβαλε φωτιά στα τόπια.

Για να αναδείξει ότι «ο Στέφανος δεν υπήρχε περίπτωση να βρεθεί πουθενά αλλού παρά στον ΣΥΡΙΖΑ» πέταξε, ότι το 2019 ο Μητσοτάκης ανέθεσε στον περιβόητο Διαματάρη, να του προτείνει υπουργείο και «ο Στέφ. Κασσελάκης» – αυτή είναι η διατύπωση στο κείμενο – αρνήθηκε».

Για το υπουργείο Ναυτιλίας, επρόκειτο, γράφτηκε στη συνέχεια – που κατέληξε στον Πλακιωτάκη.

Μπαμ ηκούσθη στον αέρα… Ο Βαξεβάνης έκανε επιτυχία ως εφημερίδα, ο Μαρινάκης και δυο τρεις υπουργοί σκίζονται ότι αυτά είναι φαντασιοπληξίες και οι φιλομητσοτακικοί αρθρογράφοι το πήραν πάνω τους:

-Γιατί να υπουργοποιήσει έναν άγνωστο από την Αμερική και τι σόι αριστερός είναι ο Κασσελάκης αν τον ήθελε για υπουργό ο Μητσοτάκης;

Ωστόσο το προγραμματικό ερώτημα είναι: πώς μας προέκυψε, στα ξεκούδουνα, αυτή η συζήτηση;

-Ξέφυγε του Καπνισάκη, κάτι που του είχε πει ο Κασσελάκης; Το είπε σκόπιμα – με πρωτοβουλία του, η καθ’ υπόδειξη – για να φανεί ότι το είχε μέσα του το «αριστερό», αλλιώς θα μπορούσε να κάνει καριέρα στους απέναντι;

-Ήθελε να πει στους κυβερνητικούς: μην κατηγορείτε τον Κασσελάκη, γιατί θα μπορούσε να είναι ένας από σας εσάς σήμερα;

-Το πήγαινε ακόμη παραπέρα, υπαινισσόμενος ότι πρέπει να προσέχουν πώς μιλάνε για τον αρχηγό του, γιατί ο Μητσοτάκης δεν τους τα έχει πει όλα;

Σε μας έχει πει ότι «προσωπικά του είναι συμπαθής». «Έτυχε να τον γνωρίζει από το παρελθόν – καμία συνεργασία, κοινωνική γνωριμία, όταν ήμουν βουλευτής και εκείνος εργαζόταν στις ΗΠΑ». Αλλά «δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα κατέληγε στον ΣΥΡΙΖΑ».

Κατά τον Κασσελάκη, «από το 2012 είχα αναπτύξει εξαιρετική σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως βουλευτή, υπουργό και επικεφαλής της ΝΔ».

Ως διεκδικητή, τον υποστήριξε από την εφημερίδα του Διαματάρη, που αρθρογραφούσε – και κατά του Τσίπρα, αν και πλέον «δεν θυμάμαι τι έγραφα, ούτε ποιος ήμουν τότε».

Ως υποψήφιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης έλεγε «είχα και έχω μεγάλο σεβασμό στον Μητσοτάκη», αλλά από το 2021 που «γνώρισε την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ», έχει περισσότερο στον Τσίπρα.

Τον κέρδισε όταν του είπε «χρειαζόμαστε ανθρώπους σαν εσένα εδώ» και τον ακολουθήσε γιατί «πίστευε ότι μπορούσαμε να δημιουργήσουμε το αντίστοιχο Δημοκρατικό Κόμμα της Ελλάδας».

Δεν βγάζει νόημα από όποια πλευρά και αν το δει κανείς. Αυτή η συζήτηση δεν έχει λογική – όπως δεν έχουν και πολλά άλλα στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ.

Την αλήθεια την ξέρουν ο Μητσοτάκης, ο Κασσελάκης και ο Διαματάρης. Οι υπόλοιποι ας περιμένουμε να δούμε τίνος τα σπασμένα θα μετρήσουμε…

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR