Μαρία Καρυστιανού: Κατηγορώ…

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Ο καθαρός λόγος της Μαρίας Καρυστιανού ήταν μαρτυρία και συγκλονιστικό ρεπορτάζ για τα Τέμπη – που δεν έγινε ποτέ από τα «συστημικά» ΜΜΕ.

Οι βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη το έραψαν μπροστά στην παιδίατρο από τη Θεσσαλονίκη που έχασε την κόρη της και δεν τολμήσαν να της υποβάλλουν ερωτήσεις.

Ούτε καν ο πολλά βαρύς πρόεδρος Μαρκόπουλος, που «τσαμπουκαλεύεται» με όποιον θίγει την κυβέρνηση.

Την κατάθεση της Μαρίας Καρυστιανού ανέλαβε να εξουδετερώσει η διατεταγμένη δημοσιογραφία. Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ παρουσίασαν όσα είπε ως «μελό» -από την απώλειά της, που προκαλεί «συγκίνηση».

Αδίστακτοι. Ένας πανάθλιος τύπος μάλιστα, τη συμβούλευσε να μην εμφανιστεί σε ψηφοδέλτιο κόμματος!

Όσα είπε αυτή σπουδαία γυναίκα, πέρα από αξιοπρεπής κραυγή πόνου, ήταν εμπεριστατωμένη καταγγελία για το έγκλημα και συμπύκνωση της συλλογικής αξίωση για απόδοση Δικαιοσύνης.

Μίλησε με ονόματα και διευθύνσεις για «ένα από τα χειρότερα κρατικά εγκλήματα στην ιστορία της Ελλάδος» και όσα το προκάλεσαν: «Μια απίστευτη αποκάλυψη οικονομικής διαφθοράς, ασυδοσίας και πλήρους ακαταλληλότητας και εγκατάλειψης των σιδηροδρόμων».

Ο καθαρός λόγος της ήταν μαρτυρία και συγκλονιστικό ρεπορτάζ – που δεν έγινε ποτέ από τα «συστημικά» ΜΜΕ – για τις «κακουργηματικές πράξεις και παραλήψεις» του Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Η κυρία Καρυστιανού όρισε διακριτά όσα χωρίζουν τις δικές της αξίες από τη συμπεριφορά του τότε υπουργού του Μητσοτάκη: «Αυτός ο άνθρωπος δηλώνει με θράσος αθώος και αντί να παραιτηθεί και να αφεθεί στη Δικαιοσύνη – πράττοντας το αυτονόητο για τη μνήμη των νεκρών και για εμάς – παραμένει κρυμμένος, ελπίζοντας πως η Βουλή θα τον σώσει».

Έφερε στο προσκήνιο τον κεντρικό ρόλο του Κώστα Τασούλα στη συγκάλυψη: «Δεν είναι ντροπή σε ένα τέτοιο κοινωνικό έγκλημα η δικογραφία να βρίσκεται στο γραφείο του προέδρου της Βουλής και όχι στο υλικό που έχει υποβληθεί και είναι στη διάθεση των μελών της Εξεταστικής για να μελετηθεί;»

Το φονικό τρένο «δεν είχε ούτε ένα σύστημα ασφαλείας» και λειτουργούσε με «ακατάλληλα βαγόνια» σε «παμπάλαιες και κακοσυντηρημένες ράγες». Η κυβέρνηση τα ήξερε και τα έκρυβε: «Αν γνωρίζαμε ουδέποτε θα επιτρέπαμε να ταξιδέψουν οι άνθρωποι μας».

Η γυναίκα – σύμβολο πλέον, έβαλε στο κάδρο, τις ένοχες σχέσεις των αρμοδίων με την εταιρία: «Δεν παρέδωσε το έργο στο χρονοδιάγραμμα που είχε οριστεί και αντί να κηρυχθεί έκπτωτη, πήρε μπόνους». Καθόλου αθώο: «Υπάλληλοι βρέθηκαν με αδικαιολόγητα μεγάλη περιουσία».

Στιγμάτισε το «ακαταδίωκτο» που νομίζουν ότι έχουν οι κυβερνητικοί παράγοντες λόγω του εκλογικού αποτελέσματος και ξεμπάζωσε το έγκλημα, αποδίδοντας ευθέως στον Πρωθυπουργό το μπάζωμα του χώρου της τραγωδίας – κατά την μαρτυρία του περιφερειάρχη Αγοραστού στην ίδια.

Η σπουδή του Μητσοτάκη να μιλήσει για «ανθρώπινο λάθος» εντάχθηκε στο «κατηγορώ» της Μαρίας Καρυστιανού με το απελπισμένο ερώτημα: «Τελικά, έχει κανείς ευθύνη σε αυτή τη χώρα που ζούμε από τύχη;»

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR