Μια εκδήλωση για τις Πρέσπες με άλλη διάσταση και …Αλέξη Τσίπρα

Μια ανοιχτή εκδήλωση με τίτλο «Το στοίχημα της συμφωνίας των Πρεσπών» που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, 13 Ιανουαρίου, στις 17:00, στο Μέγαρο Μουσικής. Την οργανώνει πρωτοβουλία πολιτών που τάσσεται υπέρ της ανάγκης επίλυσης του «Μακεδονικού». Στην οργανωτική επιτροπή που ανέλαβε την πρωτοβουλία της εκδήλωσης, συμμετέχουν μεταξύ άλλων η Άννα Αναγνωστοπούλου, ο Ηλίας Νικολακόπουλος, ο Παναγιώτης Παναγιώτου, η Άννα Παπαδημητρίου και ο Μιχάλης Σαμπατακάκης.

Το πρώτο ενδιαφέρον είναι ότι στην εκδήλωση προβλέπεται να παρευρεθεί και να απευθύνει χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Το δεύτερο είναι πως θα μιλήσουν, κατανεμημένοι σε δύο κύκλους, πανεπιστημιακοί και διανοούμενοι, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και στελέχη της κεντροαριστεράς όπως ο Αντώνης Λιάκος, ο Νίκος Μαραντζίδης, ο Κωστής Παπαϊωάννου, ο Σωτήρης Βαλντέν, ο Σπύρος Δανέλλης, βουλευτής Ποταμιού, ο Νίκος Μπίστης, πρώην υπουργός, ο Γιάννης Ραγκούσης, επίσης πρώην υπουργός και ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – αντιπρόεδρος ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Ο τελευταίος με ένα τουίτερ δίνει μια άλλη διάσταση στην εκδήλωση. «Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι βήμα μπροστά γιατί ενισχύει τη σταθερότητα, την οικονομία και το γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας, στα Βαλκάνια και ολόκληρη την Ευρώπη” λέει ο κ. Παπαδημούλης, αλλά “είναι όμως και μοχλός για πολιτικές ανακατατάξεις για τη διαμόρφωση του προοδευτικού πόλου στην χώρα».

Η εκδήλωση γίνεται την ώρα που η συγκυβέρνηση με τον Καμμένο τελειώνει, όπως φαίνεται και κυκλοφορούν ήδη ονόματα με στελέχη της Κεντροαριστεράς που θα παίξουν ρόλο στον αναπόφευκτο ανασχηματισμό- αν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛΛ πραγματοποιήσει την έξοδο από την κυβέρνηση.

Οι μέρες είναι “γκαστρωμένες -έλεγε ο Χαρίλαος Φλωράκης, αλλά το υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή του το …Ποτάμι που ξεκαθάρισε ότι θα ψηφίσει την Συμφωνία, αλλά δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Εκτός από αυτούς που και θα ψηφίσουν την Συμφωνία και θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, αν χρειαστεί.

(Η φωτό από την ανακοίνωση της εκδήλωσης που συντονίζουν οι Παν. Παναγιώτου και Χρήστος Μαχαίρας)