Μόνο το “βυτιοφόρο” του ΣΥΡΙΖΑ πήρε στελέχη από το ΠΑΣΟΚ; Η ΝΔ τους πήρε με λιμουζίνα; Τι παιχνίδι παίζουν στη Χαρ. Τρικούπη με τους “απόπατους” του Κακλαμάνη;

Πέρασαν 24ωρα και ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν μάζεψε τον πρώην πρόεδρο της Βουλής για τον οχετό που άνοιξε από το βήμα του συνέδριου του.

 Οι χαρακτηρισμοί για όσους διαφώνησαν με τη μνημονιακή βαρβαρότητα και αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ- που δεν έμοιαζε πλέον σε τίποτε με το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου για  τα σοβαρά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά συνέχισε ο Σημίτης- θα έπρεπε να κινητοποιήσουν έναν πολιτικό αρχηγό που θέλει να εκπροσωπεί το καινούργιο.

Ασύδοτος ο Κακλαμάνης αντί να ζητήσει συγγνώμη το συνέχισε το κακόηχο βιολί του. 

«Η καταγγελία μου στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το Σάββατο 21 Μαΐου, που αποτελεί και προειδοποίηση για όσους, περιφερόμενοι εδώ κι εκεί, σκέφτονται ίσως να χτυπήσουν ξανά την πόρτα του ΠΑΣΟΚ, ενόχλησε τη λασπώδη ανωνυμογραφία του διαδικτύου και κάποιους, επωνύμως, που δεν βρήκαν τη φρασεολογία μου politically correct!».

Είναι και υπερήφανος δηλαδή. Πολλοί όμως  διερωτώνται, αν ο Ανδρουλάκης μπορεί να μιλάει για τον Πολάκη -που είναι απλως αψύς στο λόγο του και χρησιμοποιεί πολιτικούς χαρακτηρισμούς,- αλλά να ανέχεται τους ” αποπάτους” του Κακλαμάνη.

Πολιτικοί παρατηρητές θυμίζουν ότι από το ΠΑΣΟΚ έφυγαν πολλοί. Και δεν πήγαν όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ.  Έσπευσαν στη Δεξιά και τον Μητσοτάκη, έγιναν υπουργοί και πήραν αξιώματα,  μπήκαν στην υπηρεσία της οικογένειας και εντάσσονται στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Ο Χρυσοχοΐδης και η Μενδώνη ήταν το βράδυ των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ και την επομένη ανακοινώθηκαν υπουργοί του Μητσοτάκη.  Ο  φιλόδοξος Πιερακάκης ομοίως. Και άλλοι, ως ουκ έστιν αριθμός που φιγουράρουν σήμερα ως  αξιωματούχοι του καθεστωτικού συστήματος Μητσοτάκη.

“Γι’ αυτούς δεν υπάρχει βυτιοφόρο;  Μήπως με λιμουζίνα πήγαν στη Δεξιά;” λέει πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που απέχει από το κόμμα. Όπου ετοιμάζονται να πάνε και κάποιοι ακόμη και από τη σημερινή Κ.Ο. του κόμματός του.

Αν ο Ανδρουλάκης δεν αποδοκιμάζει τον αποχαλινωμένο Κακλαμάνη, επιτρέπει σε όλους να συμπεράνουν θα καταλάβουν: δεν παίζει καθαρό παιχνίδι.

 Κρίμα για τον ίδιο γιατί θα το βρει μπροστά του. Ας ρωτήσει και τον… Γ. Παπανδρέου.