Νίκος Καραχάλιος: “Το βράδυ των εκλογών πολύς κόσμος θα τρίβει τα μάτια του”

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο

Συνέντευξη στον Κώστα Πρώιμο

Υπήρξε εκ των Στρατηγών των εκλογικών νικών του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή καθώς και του Αντώνη Σαμαρά ενώ διατήρησε το πόστο του και επί Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Κάποτε υπήρξε φίλος, συμμαθητής, συναπόφοιτος και συμπαίκτης του Κυριάκου Μητσοτάκη…. Παραμένει γαλάζιο παιδί αν και ατίθασο, ενώ αποτελεί κόκκινο πανί για την σημερινή Κυβέρνηση καθώς με την εκτενή και καταρτισμένη αρθρογραφία και τις πολιτικές του θέσεις αποδομεί τα αφηγήματα και τους δήθεν θριάμβους του Επιτελικού Κράτους. Παράλληλα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας…

Διαβάστε τα όσα είπε ο καταιγιστικός και ευθύς Νίκος Καραχάλιος στον εκδότη της “Ενημέρωσης της Περ. Πελοποννήσου” Κώστα Πρώιμο.

Κώστας Πρώιμος: Κύριε Καραχάλιο, αν κάνουμε μια δημοσιογραφική ανασκόπηση διακρίνουμε εύκολα την αντιφατική συνύπαρξη δύο Ελλάδων. Η πρώτη ως ανερχόμενη δύναμη με ηγέτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον καλύτερο Πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης και η δεύτερη ως χώρα ανομίας καθώς εντοπίζονται σοβαρές διαταραχές στους περισσότερους πολιτειακούς θεσμούς. Ο διαφαινόμενος επιπολασμός αυτών θα μπορούσε να επιφέρει την αλλοίωση του Πολιτεύματος; Ποια είναι η αλήθεια και πως τεκμηριώνεται;

Νίκος Καραχάλιος: Η αλήθεια είναι μία. Δεν υπάρχουν πολλές αλήθειες παρά μόνο στο μυαλό ενός ανθρώπου που θέλει να εμφανίζεται ως συνεχιστής της “Καραμανλικής” παράδοσης ενώ δηλώνει “Βενιζελικός”. Που επιθυμεί να παρουσιάζεται ως Πρωθυπουργός της λαϊκής Δεξιάς ενώ πολιτεύεται ως Φιλελεύθερος, που θέλει να υπηρετεί τις Αγορές ενώ δίνει επιδόματα. Αυτές είναι μετά – αλήθειες ανήκουν στη σφαίρα του πολιτικού φαντασιακού και δεν αποκαλύπτονταν μέχρι τώρα μόνο και μόνο γιατί ο Πρωθυπουργός απολαμβάνει ισχυρή κάλυψη από τα κεντρικά και περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης. Ως προς το δεύτερο σκέλος της ερώτησης σας, αν δηλαδή υπάρχει θέμα πολιτειακό κατ’ εμέ υπάρχει! Ο τρόπος που η Κυβέρνηση αντιμετώπισε την κηδεία του έκπτωτου Βασιλιά ήταν ανεπιτυχής. Κατάφερε να δυσαρεστήσει και τους φιλοβασιλικούς που δεν είναι λίγοι στην Ελλάδα αλλά και τους πολίτες που εκφράζονται από το Δημοκρατικό Κέντρο οι οποίοι είναι ακόμη περισσότεροι. Το να πατάς σε δύο βάρκες είναι ένα πολύ μεγάλο πολιτικό πρόβλημα όταν δεν διακατέχεσαι από ξεκάθαρες Αρχές και Αξίες… Αυτή η αλλοίωση της ταυτότητας που υπέστη η Νέα Δημοκρατία από τον κύριο Μητσοτάκη με τον “εισοδισμό” των Σημιτικών στελεχών συνέβη και κατά των δημοκρατικών θεσμών με αφορμή την πανδημία… Όμως φαίνεται ότι αυτό προϋπήρχε στο μυαλό του με την επικοινωνιακή κάλυψη – αυτό που διατυμπανίζουν ως επιτελικό κράτος, ενώ στην ουσία πρόκειται για ένα αυταρχικό μοντέλο – επιτηριτικό, που στρέφει τις υπηρεσίες Ασφαλείας κατά των πολιτών. Διότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με συγκεκριμένους στόχους που έχουν αναφορές στην Τρομοκρατία ή στο διακεκριμένο έγκλημα αλλά για εικοσιπέντε χιλιάδες επισυνδέσεις δηλαδή μια ολόκληρη πόλη! Παρακολουθούσαν μέχρι και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Κώστας Πρώιμος: Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πως πλέον η χώρα αντιμετωπίζει σχεδόν καθημερινά τον διεθνή διασυρμό της…

Νίκος Καραχάλιος: Μα, αν όσα δημοσιεύονται για τις παρακολουθήσεις θεωρούν οι θιγόμενοι ότι είναι fake news ας κάνουν μηνύσεις. Ξέρετε, τα προβλήματα δεν κρύβονται κάτω από το χαλί όπως στο παρελθόν, αντιθέτως διογκώνονται! Κάνουν κακό στη χώρα. Είμαστε μονίμως στα πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων εφημερίδων του κόσμου, στους New York times, Le Monde. Le Figaro, στους Times του Λονδίνου, του Spiegel του ΤIME. Δεν υπάρχει διεθνής οργανισμός που να ασχολείται με θέματα διαφάνειας, ειδησεογραφίας και ελευθεροτυπίας και να μην έχει την Ελλάδα σε μαύρη λίστα! Δυστυχώς αυτό έχει να συμβεί από την περίοδο της Χούντας.

Κώστας Πρώιμος: Ωστόσο, παρατηρείται μια εριστική συμπεριφορά από πρωτοκλασάτα Κυβερνητικά στελέχη, δείχνουν σαν να μην τους “αγγίζει” τίποτα, σαν να έχουν εξασφαλίσει συμφωνίες για την ασυλία τους ακόμη και στο χειρότερο σενάριο της επομένης των εκλογών…

Νίκος Καραχάλιος: Δεν συνηθίζω να διορθώνω έμπειρους δημοσιογράφους όπως είστε εσείς αλλά θα έβγαζα από την παραπάνω διατύπωση σας το “σαν”… Είναι σαφές πλέον ότι έχουν γίνει συμφωνίες! Και για να μιλήσουμε με αποδείξεις θα απορούσατε και εσείς και εμείς και η οργανωμένη βάση της Νέας Δημοκρατίας πως γίνεται να συμβαίνουν όλα αυτά! Αναφέρομαι στις αποκαλύψεις της διαπλοκής στις οποίες πρωταγωνιστούν όχι απλά στελέχη αλλά βουλευτές της ΝΔ ορκισμένοι στο Σύνταγμα. Έχουμε φερειπείν τον κύριο Πάτση να κάνει δουλειές σε επίπεδο Νομού, στα Γρεβενά εν προκειμένω και με το τοπικό νοσοκομείο αλλά και με εταιρείες που επιδίδονται σε κατασχέσεις στην περιοχή. Έχουμε τον κύριο Καπάτο στην Κεφαλονιά που λειτουργεί ως εκπρόσωπος εταιρείας που κάνει κατασχέσεις στις περιουσίες πολιτών που βρίσκονται σε αδυναμία, έχουμε τον κ.Χειμάρα να παίρνει κατ’ ανάθεση δουλειές τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ για φωτοτυπικά και άλλες εννιακόσιες χιλιάδες για λογισμικά στον Νομό Φθιώτιδος, έχουμε μια λίστα που δεν σταματά, την κυρία Ευθυμίου, έχω υπολογίσει πως πρόκειται για τριάντα βουλευτές. Απορούν ορθά κάποιοι επειδή είναι άλαλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Ας βάλουν σε εμένα το Predator και κάμερα επί εικοσιτετραώρου βάσεως. Δεν με νοιάζει. Τι να μου καταλογίσουν; Αν είσαι καθαρός τι να φοβηθείς; Αυτοί όμως δεν μιλάνε και το “καταπίνουν” γιατί έκαναν δουλειές με το Μαξίμου! Και αυτό δεν το λέω εγώ αλλά η Διαύγεια!

Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες απαρτίζεται από τρεις βουλευτές και οκτώ ανώτατους Δικαστικούς! Δεν δέχομαι ότι αν μη τι άλλο οι οκτώ δεν κάνουν τη δουλειά τους επειδή παίρνουν εντολές από το Μαξίμου. Απλά δεν διαθέτουν τα “εργαλεία”. Έχω καταθέσει πρόταση για την εύρυθμη λειτουργία της ανωτέρω Αρχής… Αν τους έχουν ξεφύγει τόσοι βουλευτές και εντοπίζονται μόνο από δημοσιογραφικές έρευνες σημαίνει αδυναμία στη λειτουργία και ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Εδώ μιλάμε για ένα αθερινόδιχτο που περνάνε ανενόχλητες οι τσιπούρες αλλά πιάνεται η ίδια η Δημοκρατία. Διότι όταν μιλάμε για τόσους πολλούς διαπλεκόμενους βουλευτές τότε έχουμε να κάνουμε με μια νέα κατάσταση, ένα νέο καθεστώς ανομίας και διαπλοκής ενώ δεν είναι τυχαίο ότι αποτελείται κυρίως από νέους εισηγμένους στην πολιτική από το Σύστημα Μητσοτάκη. Υπόψιν πως οι περισσότεροι ήταν κομμένοι ως υποψήφιοι πολιτευτές από τους προγενέστερους Αρχηγούς της ΝΔ, κάποιοι και από τον Κώστα Καραμανλή.

Κώστας Πρώιμος: Να υποθέσουμε ότι θα αποκαλυφθούν περισσότερα σκάνδαλα μέχρι και την Κυριακή της κάλπης;

Νίκος Καραχάλιος: Να σας το πω αλλιώς; Για μένα σκανδαλώδης είναι όλη η αυτή η διαχείριση που ονομάζουμε Επιτελικό Κράτος. Όταν μέσα σε τρεισήμισι χρόνια έχουν διατεθεί οκτώμισι δισεκατομμύρια με απευθείας αναθέσεις καταλαβαίνετε τι μπορεί να κρύβεται από κάτω; Είναι άνευ προηγουμένου σε όγκο, σε έκταση. Δεν έγινε όπως η αγορά του αιώνα τότε επί Ανδρέα Παπανδρέου που πήραμε αεροπλάνα δαπανήσαμε πέντε δισεκατομμύρια και βγάλαμε προμήθεια πεντακόσια εκατομμύρια. Εδώ σήμερα, μιλάμε για οκτώμισι δις απευθείας αναθέσεις για τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης με αιτία και αφορμή τον Κόβιντ! Έχουμε είκοσι δις περίπου για αγορές οπλικών συστημάτων κατά παράκαμψη κάθε κανονισμού και λειτουργίας είτε αυτό αφορά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είτε την Επιτροπή εξοπλισμών είτε τις πρακτικές κατά της αδιαφάνειας που είχαν θεσπιστεί τα τελευταία είκοσι χρόνια. Αγοράσαμε δηλαδή τα περισσότερα οπλικά συστήματα τα τελευταία τριάντα χρόνια με τις λιγότερες δικλείδες ασφαλείας! Η υπόθεση της παρακολούθησης του κυρίου Φλώρου είναι παρανυχίδα μπροστά σε όλα αυτά που έχουν συμβεί και αναφέρομαι στις προμήθειες του Πενταγώνου.

Κώστας Πρώιμος: Υπάρχει όμως ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών που αισθάνονται τώρα πιο ασφαλείς από ποτέ και εθνικά υπερήφανοι προσμετρώντας θρίαμβο στον Κυριάκο Μητσοτάκη που κατάφερε υπεροπλία στον αέρα έναντι της Τουρκίας…. Τι θα τους λέγατε;

Νίκος Καραχάλιος: Θα απαντούσα με ένα όνομα και ένα επίθετο. Χρήστος Βαϊτσης…Η υπεροπλία στον αέρα έναντι των Τούρκων θα είναι πραγματική όταν και εάν παραληφθεί το σύνολο των Ραφάλ! Την ίδια στιγμή ο αρχηγός ΓΕΑ – απόστρατος Χρήστος Βαϊτσης σύμβουλος του κυρίου Μητσοτάκη στη Νέα Δημοκρατία είναι σύμβουλος στην αεροπορία του Κατάρ! Πετάνε με Ραφάλ από το αεροδρόμιο του Ικονίου! Κάνουν προσομοιώσεις για τα dogfights που θα γίνουν σε μερικά χρόνια στο Αιγαίο, οι Τούρκοι δηλαδή αποκτούν τεχνογνωσία και στο ενδεχόμενο αποφευκτέας σύρραξης κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν και τα τριάντα πέντε “Καταριανά” Ραφάλ στη διάθεση τους! Αν όλα αυτά δεν διαψεύδονται ενώ καταγγέλλονται δημοσίως εδώ και ένα μήνα για ποια υπεροπλία μιλάμε;

Κώστας Πρώιμος: Κύριε Καραχάλιο υπήρξατε κορυφαίος και στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, και θεωρείστε εκ των στρατηγών των εκλογικών νικών του… Μιλάτε μαζί του; Τι θα κάνει;

Νίκος Καραχάλιος: Με τον Κώστα Καραμανλή, μιλάω σε φιλικό επίπεδο, τιμάω την φιλία του, δεν συζητάω με τον Αρχηγό της Καρδιάς μας για το αν θα πολιτευθεί ξανά ή όχι… Αυτό που έχω να παραθέσω όμως ως πολίτης και όχι ως συνομιλητής του παρακολουθώντας τις δηλώσεις του με προσοχή, πως είναι μείζονος σημασίας το ζήτημα που έθεσε στην ομιλία του στην Κρήτη στις αρχές του περασμένου Αυγούστου. Πως προϋπόθεση για την συνύπαρξη στη Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση των υποκλοπών που μολύνουν τη Δημοκρατία, κάτι που δεν βλέπουμε να έχει γίνει μέχρι σήμερα, αντιθέτως θα έλεγα… Αυτή βέβαια είναι η δική μου ερμηνεία η οποία σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύει τον Κώστα Καραμανλή… Σε περίπτωση που δεν συμμετάσχει ο Κώστας Καραμανλής στα ψηφοδέλτια με τις περιπτώσεις αυτές βρώμας και δυσωδίας που έχουν δημιουργήσει οι εισοδιστές στο Κόμμα και οι νεόκοποι Kyriakistas, μαζί του θα συμπαρασυρθεί και ένα μεγάλο μέρος της λαϊκής μας βάσης.

Κώστας Πρώιμος: Το “πολιτικό κενό” του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή αν τελικά δεν συστρατευθεί εκ νέου ίσως αποδειχτεί περίτρανα δυσαναπλήρωτο για τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας….

Νίκος Καραχάλιος: Κοιτάξτε, υποτίθεται πως η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και υποτίθεται πως η Νέα Δημοκρατία δεν στηρίζεται μόνο σε κάποια πρόσωπα ακόμη και αν αυτό είναι το πρόσωπο του Αρχηγού, Όταν όμως είναι διαβλητή η Κοινοβουλευτική ομάδα, είναι διαβλητό το Μαξίμου και το Υπουργικό Συμβούλιο, τότε δεν υπάρχει απλός κενό, παρά μια ωρολογιακή βόμβα που θα τινάξει στον αέρα την Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη (έχω δηλώσει πολλές φορές πως αυτή δεν είναι η ΝΔ των Αρχών και των Αξιών του Καραμανλή) μια βόμβα λοιπόν που απειλεί όχι μόνο την παράταξη μας αλλά ολόκληρη τη χώρα μας…

Κώστας Πρώιμος: Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην συνέντευξη που έδωσε ο Πρωθυπουργός στον Δημήτρη Δανίκα την περασμένη Κυριακή, απλώνοντας ουσιαστικά χείρα συνεργασίας στον Αλέξη Τσίπρα! Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπλεξε το εγκώμιο και πολλών στελεχών του… ΣΥΡΙΖΑ Υπόψη πως μέχρι “χθες” ήταν ο βασικός εκφραστής του Αντισύριζα μένους… Ποια η ερμηνεία αυτής της πολιτικής αναδίπλωσης σε επίπεδο κορυφής;

Νίκος Καραχάλιος: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε τρικυμία εν κρανίω, σε πλήρη σύγχυση! Δεν μπορείς να έχεις παραπέμψει τους αντιπάλους σου στο Ειδικό Δικαστήριο, αυτές τις μέρες οι διαδικασίες εξελίσσονται, με δύο πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ στο σκαμνί του κατηγορουμένου και την ίδια στιγμή να προετοιμάζεις εκλογές και να μιλάς για συναινέσεις. Αυτά είναι απολύτως αντιφατικά. Δεύτερον, να πηγαίνεις σε εκλογές επιδιώκοντας την αυτοδυναμία και ταυτόχρονα να προσβάλεις μια σειρά ιστορικών στελεχών! Αυτά εγώ δεν τα καταλαβαίνω… Μα εδώ αν το αναλύσουμε σε βάθος έχει θίξει και τον κύριο Καραμανλή, και τον κύριο Σαμαρά και τον κ. Παυλόπουλο και τον κ. Μεϊμαράκη γιατί και οι τέσσερις ζήτησαν με διαφορετική ένταση και διαφορετική έκφραση αυτό που ευλόγως ζητάνε και είκοσι Συνταγματολόγοι. Διαφάνεια παντού, αποκατάσταση των δημοκρατικών θεσμών και της λειτουργίας της Δημοκρατίας! Το είδαμε να συμβαίνει; Όχι, Ομερτά παντού και μάλιστα αντιληφθήκαμε να γίνεται αυτό που δημοσίευσε η Εστία προσφάτως μια δηλαδή προσπάθεια ξεπλύματος επίορκων Κυβερνητικών Στελεχών. Δημοκρατία, διαφάνεια και Δικαιοσύνη είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ, αυτά τα τρία Δ, αλλιώς θα κυριαρχήσει ένα τέταρτο Δ, η διάβρωση το οποίο νομοτελειακά θα οδηγήσει στο πέμπτο και πιο οδυνηρό Δ, στην Διάλυση!

Κώστας Πρώιμος: Περί των αμαρτωλών δημοσκοπήσεων η επόμενη ερώτηση. Ο έγκριτος Γιώργος Λακόπουλος, έχει αναφερθεί πολλές φορές μεμφόμενος την αξιοπιστία των μετρήσεων, πως ο Έλληνας είναι μαζοχιστής, όσο προς το χειρότερο βαδίζει η Κυβέρνηση τόσο επιβραβεύει τον Κυριάκο Μητσοτάκη αυξάνοντας τη διαφορά από τους αντιπάλους του…

Νίκος Καραχάλιος: Παρατηρείται το εξής φαινόμενο για πρώτη φορά στα χρονικά… Όσο περισσότερα σκάνδαλα βγαίνουν τόσο περισσότερες δημοσκοπήσεις γίνονται για να περάσουν στον πολίτη το μήνυμα πως παρ΄ όλα αυτά όλα πάνε καλά… Έχω αρθρογραφήσει εκτενώς για αυτό το ζήτημα, θα πρέπει κάποια στιγμή να παρέμβει εισαγγελέας… Υπάρχουν τρεις κατηγορίες δημοσκόπων, αυτοί που δεν διενεργούν μετρήσεις και απλώς παράγουν αποτελέσματα μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με το Μαξίμου, έχουμε μια δεύτερη κατηγορία που συνεννοούνται για το αντίτιμο μέσα από τιμολόγια που ανήκουν σε… χωματουργικές εταιρίες, και μια τρίτη κατηγορία εταιρειών που κάνουν δημοσκοπήσεις με αποτυχημένη μεθοδολογία. Έχουν μείνει πίσω, δηλαδή, αυτοί κρίνονται ως αθώοι του “Πετσωμένου” αίματος που ρέει από τα “Γαλάζια” ταμεία… Η επιστήμη της ανάλυσης της Κοινής Γνώμης έχει προχωρήσει αλλά αυτοί εφαρμόζουν εργαλεία της περασμένης εικοσαετίας… Το βράδυ των εκλογών θα τρίβει πολύς κόσμος τα μάτια του… Εγώ θα παρέπεμπα τους πολίτες στον δείκτη της εκλογικής ανθεκτικότητας και ας μην είναι εκλογολόγοι, απλά να παρατηρήσουν τα αποτελέσματα της τελευταίας δεκαετίας και μετά να αθροίσουν ψήφους και να διαιρέσουν εκλογικές αναμετρήσεις για να διαπιστώσουν πως δυστυχώς (ομιλώντας ως Νεοδημοκράτης) ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκεντρώσει υψηλότερο μέσο όρο ψήφων από τη Νέα Δημοκρατία που αγγίζουν τις εκατόν πενήντα χιλιάδες…

Κώστας Πρώιμος: Πάντως, κύριε Καραχάλιο, μεταξύ σοβαρού και αστείου αν ήμουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα σας είχα ήδη διαγράψει, μετά από όλα όσα του έχετε καταλογίσει εδώ και τέσσερα χρόνια περίπου…

Νίκος Καραχάλιος: Υπάρχει περίπτωση να με θεωρεί κλώνο του κυρίου Μεϊμαράκη και να δυσκολεύεται να διαγράψει τη “μικρή ψυχή” της παράταξης. Μπορεί να εκτιμά πως στη συνείδηση του κόσμου παραμένω ο Γραμματέας του Κώστα Καραμανλή και να μη θέλει να διαγράψει τον Γραμματέα των νικών χωρίς να επιθυμώ να γίνω αυτοαναφορικός αλλά επί εποχής μου ήμασταν αήττητοι… Μπορεί να μη θέλει να διαγράψει έναν φίλο του Αντώνη Σαμαρά με κοινούς φίλους σε όλη την Ελλάδα… Μπορεί απλά να μη θέλει να διαγράψει τον άνθρωπο που υπήρξε Σύμβουλος και παραμένει φίλος με τους τρεις προηγούμενους αρχηγούς, μπορεί να έχει να κάνει και με το ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΝΔ επίσης απαρτίζεται από φίλους, ίσως να έχει να κάνει και με τις δικές του ενοχές καθώς με τον Κυριάκο Μητσοτάκη υπήρξαμε και προσωπικοί φίλοι, συμμαθητές, συναπόφοιτοι και συμπαίκτες… Όμως δεν θα με εξέπληττε να με διαγράψει κάποια στιγμή, ωστόσο στη συνείδηση μου θα παρέμενα μέλος της Παράταξης γιατί θα είχα διαγραφεί από μια υβριδική – ψεύτικη Νέα Δημοκρατία…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ