Νίκος Παπανδρέου: “Ο Ανδρέας δεν θα συνεργαζόταν με τη Δεξιά”

« Ο Ανδρέας σήμερα με τίποτα δεν θα συνεργαζόταν με τη Δεξιά ούτε θα σχημάτιζε κυβέρνηση μαζί της» εκτίμησε ο συγγραφέας και γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Νίκος Παπανδρέου μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6.«Οι προοδευτικές δυνάμεις -συνέχισε-πρέπει να ενωθούν και να συνεργαστούν, αλλά δεν συγκαταλέγεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές κατά τη γνώμη μου».

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ο νέος Ανδρέας Παπανδρέου. «Κανείς δεν μπορεί να είναι» είπε. «Ο Αλ. Τσίπρας ήταν δέκα χρόνια καταληψίας, ο Ανδρέας είχε μεγάλη λαϊκή αποδοχή πριν φτάσει στην κορυφή. Ο Τσίπρας γεννήθηκε μέσα από τις καταλήψεις της δεκαετίας του ’80. Το παλιό γέννησε το παλιό. Ο Τσίπρας αναδείχθηκε μέσα από το δημοσιοπελατειακό σύστημα και το συνεχίζει».

“Θυμηθείτε τι παρέλαβε και τι άφησε ο Ανδρέας. Δεν σε προσλάμβαναν αν είχες αριστερή ρίζα, δεν υπήρχε ισότητα των γυναικών, προστασία των παιδιών, εθνική ανεξαρτησία, ισότητα με τα άλλα μέλη του ΝΑΤΟ και της τότε ΕΟΚ»

«Σε αντίθεση με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο Ανδρέας δεν ασχολήθηκε με την υστεροφημία του. Δεν πέθανε ακόμη για να μπορείς να τον βάλεις κάπου. Ήταν αντικαθεστωτικός. Το ελληνικό πανεπιστήμιο ποτέ δεν τον κάλεσε για διάλεξη. Η νομενκλατούρα ήταν απέναντί του”.

Για τον Νίκο Παπανδρέου “ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ρομαντικός δεν τον ενδιέφερε η διαχείριση της καθημερινότητας, τα ρουσφέτια που έκανε κάθε υπουργός. Πίστευε πως όταν ο αγρότης που γίνει συνεταιριστής θα τα λύσει όλα, ο φοιτητής όταν πάρει εξουσία στο πανεπιστήμιο θα διορθώσει τα προβλήματα». Έφυγε από τη ζωή και με ικανοποίηση για το έργο του και με στενοχώρια και με αγωνία για το μετά».