Νενικήκαμεν ή εξαπατηθήκαμεν; Oι «Σπαρτιάτες», ο αρχηγός τους και ο Κασιδιάρης: Ποιος κοροϊδεύει ποιον;

Toυ Νίκου Λακόπουλου

Για όσους παρακολούθησαν την Βουλή με περιέργεια για το ποιοι είναι οι ηγέτες των δύο κομμάτων που μπήκαν στο ναό της δημοκρατίας ξαφνικά και κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή η βραδιά ήταν μάλλον ανιαρή.

Δυο φιλήσυχοι πολίτες, χριστιανοί με αγάπη για την οικογένεια και την πατρίδα συστήθηκαν ως πατριώτες που ανησυχούν για την εθνική παρακμή και ενοχλούνται όταν τους χαρακτηρίζουν ακροδεξιούς.

Ο Βασίλης Στίγκας -οπαδός του “υγιούς εθνικισμού”- δηλώνει “κάθετα απέναντι στον ναζισμό” και θεωρεί υβριστικό το να θεωρείται το κόμμα του συνέχεια του κόμματος του Κασιδιάρη. Παύλος Μελάς, Ίων Δραγούμης, Περικλής Γιαννόπουλος είναι τα δικά του ινδάλματα όπως είπε δηλώνοντας “βαθιά δημοκράτης” και Έλληνας, οπαδός του “δημοκρατικού πατριωτισμού” που αγωνίζεται για μια ενωμένη Ευρώπη.

Μαζί με τον Παύλο Μελά ο πρόεδρος των “Σπαρτιατών” αγαπούσε και τον Αντώνη Σαμαρά -που αγαπά επίσης τον Παύλο Μελά, πέρασε από το ΛΑΟΣ και την Ένωση Κεντρώων και τελικά βρέθηκε στη Βουλή με ψήφους που του έστειλε από την φυλακή ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Το παράδοξο είναι πως ο Κασιδιάρης έστειλε ψήφους σε ένα κόμμα με τον αρχηγό του οποίου δεν συνάντησε ποτέ και πλην ενός “ευχαριστώ” δηλώνει πως δεν του χρωστά τίποτε και δεν σκοπεύει να του δώσει ρόλο στο “λαϊκό κίνημα” όπως θεωρεί τους “Σπαρτιάτες”.

Βέβαια υπάρχουν στελέχη της παλιάς ‘Χρυσής Αυγής” και των “Ελλήνων” στο κόμμα, αλλά δεν είναι… όλοι όπως είπε ο Βασίλης Στίγκας στον Γιώργο Λιάγκα.

Λίγες μέρες πριν στο δικηγορικό γραφείο του εκπροσώπου Τύπου των «Σπαρτιατών», Χάρη Κατσιβαρδά ο φακός του Alpha είδε να φιγουράρουν σε πρώτο πλανο βιβλία για τον Αδόλφο Χίτλερ και τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο.

Ο ίδιος δηλώνει ότι τα βιβλία για τον Γεώργιο Παπαδόπουλο τα έχει γράψει «ένας εξαιρετικός φίλος», και ότι «από επιστημονικής απόψεως υπάρχει μια αντιπαράθεση για την περίοδο εκείνη. Εγώ δεν είμαι ιστορικός και επαΐων επ’ αυτού». Αλλά “ο Μεταξάς είπε το “όχι”, είναι ένα γεγονός».

Δηλαδή για τον Παπαδόπουλο διαφωνούν οι… επιστήμονες, αλλά για τον Μεταξά έχουν καταλήξει και μάλλον πρόκειται για “επιστημονικό φασισμό”.

Βέβαια οι “Σπαρτιάτες” δεν έχουν ακριβή σχέση με την Ιστορία αν κρίνουμε από το ότι η περικεφαλαία στο λογότυπο του κόμματος είναι… κορινθιακή. Ούτε υπάρχει μια συνέπεια στην πολιτική περιφορά του αρχηγού των Σπαρτιατών από τον πατέρα Μητσοτάκη, στον Αντώνη Σαμαρά, τον Λεβέντη και το Καρατζαφέρη πριν καταλήξει σε αυτό το προξενειό με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ο τελευταίος αναφώνησε από την φυλακή “Νενικήκαμεν” τη βραδιά των εκλογών.

Χθες ανάρτησε μια εικόνα από την Βουλή με την κοινοβουλευτική ομάδα των “Σπαρτιατών” γράφοντας πως τώρα αρχίζει “η πραγματική αντιπολίτευση”.

Κάπως νωρίς ο Βασίλης Στίγκας αποκάλεσε τους άλλους βουλευτές “συναδέλφους” και δήλωσε πως τον Κασιδιάρη -που “έχει καλές ιδέες”, αλλά δεν ξέρει σε ποιο ποσοστό κι ούτε τον ξέρει, ούτε τον συνάντησε ποτέ.

Μένει να δούμε τη συνέχεια αυτής της πολιτικής ιστορίας όπου κάποιος κοροϊδεύει κάποιον ή ίσως και οι δύο να μας κοροϊδεύουν όλους.
Πάντως ο Ηλίας Κασιδιάρης ετοιμάζεται και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Όχι με τους “Σπαρτιάτες”, αλλά με τους “Αθηναίους”!

AΠΟ ΤΟ RADAR.GR