Νικήτας Κακλαμάνης: Τακτοποίηση

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Με σαφήνεια σπεύδει να προδιαγράψει την τύχη του Μητσοτάκη: είναι εσωτερική υπόθεση τιμής του κόμματος και θα το – τον – τακτοποιήσουν.

Δυο φορές οι Μητσοτάκηδες βρέθηκαν σε εξευτελιστική θέση να τους δείχνουν με το δάκτυλο για τους κοριούς τους σε φίλους και αντιπάλους και γύρω τους απόγνωση και θλίψη.

Ο υπουργός Σκέρτσος σαν να μην θέλει να πιστέψει ότι ο βίος του βρίσκεται σε «στικάκια» αποφάνθηκε ότι «την αθλιότητα από όπου κι αν εκπορεύεται την αντιμετωπίζεις με διαφάνεια και εμπιστοσύνη στους θεσμούς και τη δικαιοσύνη».

Αν και αυτό το «από όπου και αν προέρχεται» έχει ενδιαφέρον, η «εμπιστοσύνη στους θεσμούς και στη δικαιοσύνη» έχει πλάκα.

Ο πορτ παρόλ Οικονόμου – παραδεχόμενος τις παρακολουθήσεις- απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τη στρατόσφαιρα. Ισχυρίζεται ότι αφού η λίστα είναι τίγκα στους υπουργούς, «ενώ φέρονται να παρακολουθούνται ελάχιστα στελέχη της αντιπολίτευσης, ο στόχος ήταν η … κυβέρνηση».

Αυτό πρέπει να το κοιτάξει, αν και από μια άποψη δεν έχει άδικο.

Ο Χατζηδάκης – της οικογένειας άνθρωπος- ισχυρίσθηκε ότι «προφανώς μίλησε με τον Πρωθυπουργό» για την παρακολούθησή του και του είπε …. Απορία ψάλτου βηξ!

Ο φιλόδοξος Δένδιας πάλι δεν κατάλαβε ότι αυτή είναι η – τελευταία – ευκαιρία του και εξακολουθεί να κάνει τον υπουργό.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης , που ξέρει καλύτερα από όλους γιατί και πώς τον παρακολουθούσαν, απλώς γίνεται όλο και πιο αξιολύπητος με τη σιωπή του.

Μόνο οι τρεις καμπαλέρος του ΛΑΟΣ στέκονται στον Μητσοτάκη ως σωματοφύλακές του και ο εκπαιδευτής τους Γ. Καρατζαφέρης ετοιμάζεται να εμφανιστεί ως Ντ’ Αρντανιάν, στο όνομα των παλαιών καλών ημερών του με την οικογένεια.

Σ’ αυτό το σημείο ανοίγει η πόρτα και μπαίνει στο δωμάτιο ο Νικήτας Κακλαμάνης. Σαν έτοιμος από καιρό και σαν – πραγματικά – γενναίος, περιμένει την κρίσιμη ερώτηση , που τελικά ήλθε από τον Γιάννη Ραγκούση.

-Τι θα κάνετε ως ΝΔ αν επιβεβαιωθεί η παρακολούθηση Χατζηδάκη στο υπουργείο Ενέργειας;

Η απάντηση δείχνει ότι στη ΝΔ υπάρχουν ακόμη πολιτικοί με καθαρή άποψη και παραταξιακή συνείδηση:

-Θα το τακτοποιήσουμε εμείς ως παράταξη και ως κόμμα.

Ακούγεται σαν ανακοίνωση καταδικαστικής απόφασης για τον Μητσοτάκη.

Ο Νικήτας ανήκει στην κατηγορία των στελεχών που αντιμετώπιζε πάντα τους Μητσοτάκηδες – πατέρα και τέκνα- ως εισοδιστές.

Δεν συνθηκολόγησε με την ιδέα ότι οι αποσυνάγωγοι της Μεταπολίτευσης, έκαναν τρία γιουρούσια να αλώσουν το κόμμα του Καραμανλή και τους βγήκαν τα δυο.

Σε κάθε περίπτωση προβληματικής λειτουργίας του συστήματος Μητσοτάκη ήταν- δημοσίως- απέναντι.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών τον δικαιώνει. Ο «Κοριάκος» – που λέει και ο Νίκος Μπογιόπουλος – είναι εξίσου με τον πατέρα του κατώτερος της ΝΔ.

Με σαφήνεια σπεύδει να προδιαγράψει την τύχη του: είναι εσωτερική υπόθεση τιμής του κόμματος και θα το – τον – τακτοποιήσουν.

AΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR