Οι δυο Παππάδες του ΣΥΡΙΖΑ και οι εκλογές

Του Γ. Λακόπουλου

Ο Αλέξης Τσίπρας κλήθηκε από την “Εφημερίδα των Συντακτών” να σχολιάσει να σχολιάσει την παραπομπή του Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο και προς τιμήν του απάντησε καθαρά: .

-” Ο κ. Μητσοτάκης κατ’ εντολή των καθ’ έξιν και για δεκαετίες πειρατών των δημόσιων συχνοτήτων και «ολιγαρχών» της ενημέρωσης, εκδικείται στο πρόσωπο του Νίκου Παππά την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τους υποχρέωσε να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη». 

Για να προσθέσει: “Οι ένοχοι καταδιώκουν τους αθώους που προστάτευσαν την περιουσία και το χρήμα του ελληνικού λαού”.

Να αγιάσει το στόμα του και δεν θα βρεθεί σοβαρός άνθρωπος να διαφωνήσει μαζί του.

 Σε ό,τι αφορά τη δίωξη Παππά από την κυβερνητική πλειοψηφία της Βουλής, με ένα πλημμέλημα, είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα.  Αυτός ο Παππάς δικαιούται την υποστήριξη του προέδρου του κόμματός του-  και όσων ενδιαφέρονται για τη Δικαιοσύνη.

Υπάρχει όμως και ένας άλλος Νίκος Παππάς.  Αυτός- μόνος ή και με άλλους , ας το βρουν στην Κουμουνδούρου- συνέδεσε τον Καλογρίτσα με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τον Τσίπρα. Τι δουλειά είχε ο γνωστός και μη εξαιρετέος εργολάβος σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, στο οποίο δεν είχε προσωπικές προϋποθέσεις να μετέχει; Ποιοι πήγαν να τον βάλουν στο παιχνίδι και γιατί;  Αυτός ο Παππάς  έχει απολογηθεί πολιτικά για εκείνη την περίοδο;

Υπάρχει και ο Νίκος Παππάς, που άκουσε δυο φορές τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη να του καταλογίζει δημοσίως ανατριχιαστικά πράγματα για υπουργό και δεν απάντησε ποτέ-  και άρα μπορεί ανα πάσα στιγμή ο καταγγέλλων να επιστρέψει. Δεν έχει σημασία αυτό;

Υπάρχει και ο Παππάς που ακούγεται -στη γνωστή  συνομιλία που μαγνητοφωνούσε ο Σάμπυ Μιωνής- να λέει απαράδεκτα πράγματα για μέλος της κυβέρνησης Τσίπρα- σε έναν άσχετο με την κυβέρνησή του, με όποια αφορμή και αν υπήρξε αυτή η συνάντηση.

Να ξεχάσουμε τον υπουργό που μόνο δάφνες επιτυχίες δεν μπορεί να διεκδικήσει και κυρίως ποτέ δεν θωράκισε την ανεξαρτησία της ΕΡΤ, ώστε να μην γίνεται παραμάγαζο της εκάστοτε κυβέρνησης.

Τέλος υπάρχει ο Νίκος Παππάς που με τον τρόπο που οργάνωσε τον -νομικά άψογο- διαγωνισμό για τα τηλεοπτικά διευκόλυνε να παραδοθούν τα κανάλια και η ενημέρωση στους ισχυρούς του χρήματος. Χωρίς κανένα ποιοτικό  κριτήριο, ή περιορισμό και με την νοσηρή δήλωση “όποιος έχει χοντρό πορτοφόλι παίρνει συχνότητα”.

Ετσι, μεταξύ των άλλων άφησε το κόμμα του χωρίς τηλεοπτική κάλυψη- μόλις κατά 16%  κατήγγειλε προχθές ο Τσίπρας παίζουν ΣΥΡΙΖΑ τα κανάλια -αλλά αυτό είναι το λιγότερο.

Να είμαστε εξηγημένοι λοιπόν: Η παραπομπή Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο είναι παρωδία, που οργάνωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκθέτοντας και τη Δικαιοσύνη και τη Βουλή. Προφανώς για να μπλέξουν και τον Τσίπρα του οποίου  υπήρξε συνεργάτης, 

Αν και δεν θα βρεθεί δικαστήριο να τον καταδικάσει,  ας του βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ κανένα καλό δικηγόρο και οι φίλοι του από το κόμμα του να του συμπαρασταθούν σε προσωπικό επίπεδο-  καθώς έχει και την υποστήριξη όσων πιστεύουν στον νόμο. 

Από κει και πέρα όμως ο Νίκος Παππάς δεν μπορεί να διεκδικεί δάφνες πρωτοκλασάτου στελέχους, με ρόλο στον πολιτικό σχεδιασμό και “σκιώδες” υπουργείο στη Βουλή- χωρις συνέπειες σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο ίδιος οφείλει για να μην πάρει στο λαιμό του το κόμμα του, να αποσυρθεί από το κομματικό προσκήνιο και να ασχοληθει με το ρολο του ως βουλευτη για όσο εκκρεμεί η υπόθεσή του, για να μην δίνει λαβή στη ΝΔ στην πορεία προς τις εκλογές, οπως το έχει σχεδιάσει η ιδια

Α, και να μην αυτό-εξισώνει την περίπτωση του με το “βρόμικο 89” και την Αποστασία, που είχαν στόχο τον Ανδρέα Παπανδρέου

Αφού δεν το κάνει ,το πολιτικό καθήκον πέφτει στον Αλέξη Τσίπρα για να προστατεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να διαφυλάξει το στόχο του στις κάλπες . Ας βρει ο ίδιος τον τρόπο.  

Κανείς όμως στη Κουμουνδούρου δεν μπορεί να παριστάνει ότι δεν συμβαίνει τίποτα… με τον έναν από τους δύο Παππάδες…