“Τρώει πόρτα” από τον Ανδρουλάκη ο Μητσοτάκης και τον κυνηγάει για μια φωτογραφία!

Του Γ. Λακόπουλου

Δεν είναι καλά τα νέα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το έργο “Εγώ και ο Ανδρουλάκης- όλοι δικοί μας είμαστε” κατεβαίνει προτού καν ανέβει.

Πριν τα Χριστούγεννα στη Βουλή ο Πρωθυπουργός πληροφορήθηκε κάποια στιγμή ότι, ο νέος πρόεδρος ΚΙΝΑΛ ανταλλάσσει ευχές στην αίθουσα των δημοσιογράφων.

Όρμησε και σε επήκοο όλων του είπε σα να απευθύνονταν σε υπάλληλο του: “Σε περιμένω μετά τις γιορτές”.

Τι εννοούσε; Να του σώσει οδηγίες! Ήδη από του βήματος του είχε συστήσει να κάνει “υπεύθυνη αντιπολίτευση”. Δηλαδή να μην κάνει αντιπολίτευση, ειδικά σε ότι αφορά τον ίδιο προσωπικά.

Ήταν ολοφάνερο ότι το τρόπαιο του Σαμαρά, που ρυμούλκησε στη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, άρχισε να ωριμάζει στο κεφάλι του.

Όσο αντιλαμβάνεται ότι δεν πάει καλά και η πρώτη θέση στις εκλογές του ανήκει μόνο στον θαυμαστό κόσμο των δημοσκόπων, η ιδέα των δορυφορικών κομμάτων του φαίνεται σαν σανίδα σωτηρίας.

Εχει τον Βελόπουλο, αν μπορούσε να προσεγγίσει τον Ανδρουλάκη…

Η καλύτερη αρχή θα ήταν μια φωτογραφία στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα υπόλοιπα θα τα αναλάμβαναν τα παιδιά που γράφουν τα non papers και όσοι τα μεταφέρουν στα μίντια.

Άλλωστε το κόλπο της αυτοεκπληρούμενης προφητείας είναι παλιό: δημιουργείς συνθήκες που ωθούν τον άλλον σ’ αυτό που θέλεις.

Αλλά ο Ανδρουλάκης είναι κανονικός Κρητικός, όχι fake σαν τον Μητσοτάκη -που δεν έχει επάνω του τίποτε από όσα χαρακτηρίζουν τους κατοίκους του νησιού.

Όποιος δεν το πιστεύει ας τον βάλει σε μια παρέα με ρακές. Θα είναι όπως στο θερμοκήπιο που ρωτούσε τον παραγωγό πώς μαζεύει τα αγγούρια.

Αν εύρισκε Κρητικούς που πίνουν τσικουδιές να τον δεχθούν στην παρέα τους.

Μη τα πολυλογούμε. Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν σκοπεύει να μπει στο κάδρο του Μητσοτάκη. Με απλά λογικά δεν πρόκειται να τον επισκεφθεί το Μέγαρο Μαξίμου. Το σχέδιο πάει στράφι.

Ο Πρωθυπουργός έμεινε με την επιδεικτική πρόσκληση στο χέρι. Τι κρίμα να μην βγάλουν τον Λοβέρδο οι Πασόκοι, που θα του καθάριζε μέχρι και τα σκαλοπάτια στο Μαξίμου…

Παρένθεση: Αφού είπαμε Λοβέρδος, κανέναν νέο από το Δικαστικό Συμβούλιο για την ποινική του δίωξη για δωροδοκία, υπάρχει κύριε Πλιώτα μας; Κλείνει η παρένθεση.

Αλλά οι φωστήρες που οργανώνουν τη δημόσια παρουσία Μητσοτάκη δεν παύουν να επινοούν κόλπα. Δεν πάει το βουνό στον Μωυσή, θα πάει ο Μωυσής στο βουνό…

Έτσι τον έβαλαν να κυνηγάει τον Ανδρουλάκη. Όταν έμαθαν ότι κανόνισε να επισκεφθεί τη Λήμνο, τσουκ ανακοίνωσαν ότι και ο Μητσοτάκης την ίδια ιδέα είχε. Ήδη μια εφημερίδα το παρουσίασε σαν να το είχαν προσυμφωνήσει.

Δεν μπορεί κάπου θα τον στριμώξει. Έστω και αν χρειαστεί να του στείλει μήνυμα, όπως στον Σταύρο Θεοδωράκη: ή ψηφίζεις ό,τι σου λέω στις Πρέσπες ή σου διαλύω το κόμμα.

Ο Ανδρουλάκης δεν καταλαβαίνει από φοβέρες, αν μη τι άλλο, γιατί το κόμμα του δεν είναι Ποτάμι. Έχει ιστορία και στον πυρήνα της πολιτικής του ύπαρξης υπάρχουν ανεξίτηλες εγγραφές για τη Δεξιά και κυρίως για το Μητσοτακέικο.

Όσο και αν τον πολιορκήσει ο Μητσοτάκης δεν θα ενδώσει. Στη Κρήτη άμα μια οικογένεια έχει βεντέτα με την άλλη, δεν υπάρχει… σασμός.

Η ιστορία ρίχνει τη σκιά της πάνω από τον επικεφαλής του τρίτου κόμματος της Βουλής. Όσες φορές λοξοκοίταξε προς τη Δεξιά καταστράφηκε.

Η πολιτική μοίρα του, οδηγεί τον Ανδρουλάκη σε μέλλουσα συνεργασία με τον Τσίπρα, κόντρα στον Μητσοτάκη.

Ως επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ θα κάνει ό,τι μπορεί για το εκλογικό αποτέλεσμα -και συνεπώς για καλύτερους όρους μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αυτό το καταλαβαίνουν όλο και περισσότεροι και στις δυο πλευρές.

Έτσι οδηγούνται σε μια οιονεί συμφωνία μεταξύ τους: ότι θα αναμετρηθούν σκληρά, αλλά έντιμα, προεκλογικά υπέρ των κομμάτων τους, αλλά μετά θα βρεθούν στην ίδια προοδευτική κυβέρνηση. Με τους όρους που θα αποφασίσουν οι πολίτες.

Για να ανασάνει ο κόσμος, που έμπλεξε με τον νεότερο Μητσοτάκη και δεν ξέρει πώς να ξεμπλέξει. Με τον παλιό ήταν ευκολότερο και το ανέλαβαν μόνοι τους στη ΝΔ.

Το σκέφτονται πάντως πολλοί και για τον νεότερο: “Οι καλές μέρες για τον Μητσοτάκη τελείωσαν” λέει πεπειραμένος πολιτικός του χώρου.