Οι κορωνοϊοί και οι κορωνάνθρωποι

Toυ Αιμίλιου Κομίνη

Εξακολουθούν δυστυχώς να υπάρχουν, ακόμη και σήμερα, οι κορωνοϊοί, οι οποίοι, με την πανδημία την οποία μας επέβαλαν, κατάφεραν να περιορίσουν,  μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα λίγων μηνών, κατά επτακόσιες περίπου χιλιάδες, τον πληθυσμό του ανθρώπινου είδους και να τρομοκρατήσουν εμάς τους υπολοίπους που επιβιώσαμε, σε βαθμό πρωτόγνωρο .          

Δεν γνωρίζω, αν οι ιοί αυτοί είναι δημιουργήματα της φύσης, ή του ανθρώπου, όπως μερικοί πιστεύουν, αλλά είναι και αυτό ενδεχόμενο, αν σκεφθεί κανείς ότι ο άνθρωπος, ο οποίος ανακάλυψε, προϊστορικώς ακόμη, και έθεσε σε κίνηση την πολεμική μηχανή, ίσως να έκρινε, λόγω της εκ γενετής αποκτηθείσας  απληστίας  του, ότι είναι ανεπαρκείς οι πυρηνικοί εξοπλισμοί, που κατέχει στην φαρέτρα του σήμερα και θα  πρέπει να τους  συμπληρώσει με τους βιολογικούς .     

 Δεν γνωρίζω ούτε, ποιος φόρεσε σ’ αυτούς, αυτή την κορώνα και τους βάπτισε κορωνοϊούς . Εκείνο όμως που γνωρίζω, από όσα μας είπαν οι ειδικοί επιστήμονες, ιατροί μικροβιολόγοι, επιδημιολόγοι και άλλων ειδικοτήτων ιατροί, είναι ότι οι ιοί αυτοί επιτίθενται  στον άνθρωπο και για την επιβίωσή τους, του καταστρέφουν τα ζωτικά του όργανα, όπως είναι η καρδιά, το συκώτι τα νεφρά κ.α .

Εκτός όμως από τους κορωνοϊούς, που έγιναν  γνωστοί στην ανθρωπότητα πριν από λίγους μήνες και προκάλεσαν αυτή την τρομερή πανδημία, υπάρχουν και οί κορωνάνθρωποι, που  είναι γνωστοί, πριν από πολλά χρόνια, αλλά το πλήθος τους είναι πάρα πολύ μικρό, έναντι εκείνου των κορωνοϊών, το δε όνομά τους  το απέκτησαν ίσως, γιατί τις παλαιότερες εποχές φορούσαν στο κεφάλι τους μια κορώνα, για να διακρίνονται από όλους τους άλλους ανθρώπους, τους οποίους εξουσίαζαν.

Σήμερα όμως, αποφεύγουν αυτές τις διακρίσεις, γιατί δεν τους είναι ευνοϊκές . Όσο όμως και να προσπαθούν να αποκρύψουν την ιδιότητά τους αυτή, ο κόσμος έχει αντιληφθεί ότι είναι εκείνοι που ανακάλυψαν αυτή την πολεμική μηχανή και όχι μόνον την συντηρούν και την εκσυγχρονίζουν διαρκώς, αλλά και την χρησιμοποιούν, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για να μην τους σκουριάσει. Με τους πολέμους τους οποίους προκαλούν, δεν επιτίθενται στους ανθρώπους για να εξασφαλίσουν την διατροφή τους, όπως κάνουν οι κορωνοϊοί , αλλά για να διατηρήσουν την κυριαρχία τους και την εκμετάλλευση του παγκοσμίου πλούτου .     

   Μέχρι τώρα, οι περισσότεροι από τους πολέμους αυτούς ήσαν ενδημικοί, αλλά επειδή η διάρκειά τους ήταν πάντα πολύ μεγάλη, με ελάχιστα μικροδιαστήματα ειρήνης,  το πλήγμα για την ανθρωπότητα είναι ανυπολόγιστο . Τόσο μεγάλο, που κανένας ιστορικός, μέχρι σήμερα, δεν τόλμησε να αποκαλύψει κατά πόσα εκατομμύρια συνολικά έχει μειωθεί  ο πληθυσμός της Γης, εξ’ αιτίας αυτών των πολέμων . Ο αριθμός των θανάτων, που προκάλεσαν οι κορωνάνθρωποι αυτοί, είναι ανάλογος προς την χρονολογία της εποχής, δηλαδή οι θάνατοι είναι πολύ περισσότεροι στις νεότερες εποχές, παρά στις παλαιότερες . Και αυτό οφείλεται ασφαλώς στην αλματώδη εξέλιξη της τεχνολογίας, που εφαρμόζεται για την παραγωγή των πολεμικών εξοπλισμών . Τον περασμένο αιώνα γνωρίσαμε και δύο «πανδημίες», οι οποίες μαζί με άλλες πολλές ενδημικές επιθέσεις, που εξαπέλησαν μέσα στον ίδιο αιώνα, μειώσανε τον ανθρώπινο πληθυσμό της Γης κατά 180 εκατομμύρια .

Αν διαβάσει κανείς τώρα, προσεκτικά την ιστορία, σε ό, τι αφορά τις μεγάλες πανδημίες που έπληξαν στο παρελθόν το ανθρώπινο γένος, μπορεί να διαπιστώσει ότι, ο αριθμός των θανάτων που προκάλεσαν στους ανθρώπους οι διάφοροι ιοί και τα βακτήρια, είναι αντιστρόφως ανάλογος με την χρονολογία της εμφάνισής τους, δηλαδή στις παλαιότερες εποχές, οι θάνατοι που προκλήθηκαν από τις πανδημίες, ήσαν πολύ περισσότεροι, παρά στις νεότερες . Αυτό βέβαια είναι λογικό να συμβαίνει, γιατί η ιατρική επιστήμη, με την διαρκή εξέλιξή της, προσφέρει περισσότερα εφόδια στον άνθρωπο για να αντιμετωπίσει αυτές τις ασθένειες και όχι μόνο εμβόλια, αλλά και άλλα πολλά φάρμακα και μέσα, για την ταχύτερη ίασή του. Εκείνο όμως που αυξάνει, στις νεότερες εποχές, την έκταση της πανδημίας είναι ασφαλώς η ευρεία διακίνηση του πληθυσμού, που επιτρέπει, με την ταχύτατη εξέλιξή της, η τεχνολογία των μέσων μαζικής μεταφοράς.                                                             

Γενικότερα όμως, από την ιστορία όλων των επιδημιών, που έχουν εμφανιστεί στον πλανήτη μας μέχρι σήμερα, προκύπτει ότι, καμία απ’ αυτές δεν έχει παραμείνει εν ενεργεία επ’ αόριστον. Όλες είχαν μια αρχή και ένα τέλος. Συνεπώς, αργά ή γρήγορα, θα απαλλαγούμε και από τους κορωνοϊούς αυτούς .            

Από τους κορωνοανθρώπους όμως, ποιος και πότε θα μας απαλλάξει ;