Ο ελιτισμός Μητσοτάκη και οι άνθρωποι που τώρα ανακάλυψε

 Στο ΑΠ έφτασε το ακόλουθο σχόλιο, από πολίτη, τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στη διάθεσή μας:

«Μα τι “διάγγελμα” και αυτό του Πρωθυπουργού, το τελευταίο. Πέρα από τις ανακρίβειες, τις σκοπιμότητες, την αυτοεπιβεβαίωση που εξόργισαν κόσμο και ντουνιά, υπήρχε ένα σημείο που δεν πρέπει να περάσει στο ντούκου.

Είπε ο Πρωθυπουργός στους «συμπολίτες του»:

«Είναι σίγουρο πως, όταν περάσει η κρίση, θα βλέπουμε αλλιώς τους ανθρώπους που γεμίζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Θα ανησυχούμε αν το παλικάρι στο μηχανάκι δεν φοράει το κράνος του. Και θα λέμε καλημέρα στις γυναίκες και στους άντρες που θα αδειάζουν τους κάδους της γειτονιάς μας. Δεν θα είναι πια αόρατοι όπως ήταν, ίσως, για κάποιους».

Με το συμπάθιο. Δεν ξέρουμε τι κάνουν στο Μητσοτακέικο, αλλά οι περισσότεροι στα σπίτια μας δεν ανακαλύψαμε για πρώτη φορά αυτούς τους ανθρώπους.

Για εμάς δεν ήταν ποτέ αόρατοι. Έχουμε δεσμούς μαζί τους.

Ξέρουμε ανέκαθεν ότι είναι κάποιοι από εμάς. Και καλημέρα τους λέμε, και κουβέντα πιάνουμε μαζί τους και στο «παλικάρι» λέμε: «Ρε μεγάλε, φόρα  και κανένα κράνος».

Μπορεί ο Πρωθυπουργός να τους  ανακάλυψε τώρα. Αλλά δείχνει πολύ ελιτίστικο να μας κάνει μάθημα για μια συμπεριφορά που εμείς σίγουρα την είχαμε. Γι’ αυτόν δεν ξέρουμε.

ΥΓ. Αν πράγματι τον πήρε ο πόνος, γιατί δεν είπε τίποτε για τις συνθήκες δουλειάς και τις αμοιβές αυτών των ανθρώπων; Ή σ’ αυτά είναι αόρατοι για την κυβέρνησή του;”.