Ο “καλοκουβέντιαστος” Αλέξης Τσίπρας στα Θεοδώριανα Άρτας

Μπορεί ο επίσημος  πρωτοχρονιάτικος προορισμός του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ήταν το  χωριό του Αθαμάνιο  Άρτας, αλλά  τις καλύτερες ώρες του τις πέρασε δίπλα, στα Θεοδώριανα. Πάντα εκεί καταφεύγει άλλωστε και με το δίκιο του: είναι  καλύτερο χωριό  από το δικό του.

Αυτή τη φορά η επίσκεψη ήταν σαν σχολική εκδρομή καθώς η πολυπληθής πρωθυπουργική συντροφιά αποτελούνταν από έξι  ζευγάρια και τα δώδεκα παιδιά τους-  συμμαθητές των δικών του παιδιών στο σχολείο με τους γονείς τους.

Πολιτικά πρόσωπα δεν τον ακολούθησαν και η αρτινιά υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη τον επισκέφθηκε την επόμενη, όταν είχε επιστρέψει στο Αθαμάνιο.

Στο δρόμο προς τα φημισμένα Θεοδώριανα ο Πρωθυπουργός έκανε μια στάση στη θέση Σταυρός για να θαυμάσει το τοπίο και ο πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου “Κωστηλάτα” Γιάννης Παπαγιάννης δεν απέφυγε τον πειρασμό του θέσει το αίτημα για τη δημιουργία χιονοδρομικού κέντρου που εκκρεμεί και φυσικά απέσπασε την υπόσχεση ότι θα χρηματοδοτηθεί.

Φυσικά το έργο για να είναι προσβάσιμο έχει ανάγκη από δρόμο για τον οποίο θα υπάρξει χρηματοδότηση. Οι Θεοδωριανίτες που για πρώτη φορά είδαν πρωθυπουργό στο χωριό τους έχουν κάθε λόγο είναι ευτυχείς.

Δίκην αρχηγού  αποστολής προσκόπων, ο Αλέξης Τσίπρας οδήγησε την παρέα του στον μεγαλοπρεπή καταρράκτη των Θεοδωριάνων μέσα από  χιονισμένα μονοπάτια.

Επιστρέφοντας τον περίμενε  ένα καλό γεύμα στης Χαρούλας και δώρα:  Ελιές, τσίπουρο και ένα  απόσταγμα από  κράνα, με τη συμβουλή “ένα ποτηράκι πριν αντιμετωπίζεις τον Μητσοτάκης στη Βουλή είναι καλό”.

Οι λιγοστοί αυτή την περίοδο κάτοικοι του χωριού ενθουσιάστηκαν με τον επισκέπτη τους που τους κέρδισε με τον απλό τρόπο του και την καλή γνώση της περιοχής. “Είναι  απλός και καλοκουβέντιαστος” σχολίασε κάποιος,  προσθέτοντας ίσως τον πιο ακριβή χαρακτηρισμό που διατυπώθηκε ποτέ για  τον Αλέξη Τσίπρα.