Ο Καμμένος ρίχνει την κυβέρνηση και στηρίζει τον Τραμπ

Γράφει ο Συγκλητικός

Προσχώρησε στους ΑΝΕΛ ο Αλέξης  Τσίπρας;  Πώς αλλιώς εξηγείται η αδράνεια σε όλα λέει και κάνει το τελευταίο διάστημα ο εταίρος του   ο Παν. Καμμένος. Κανείς πρωθυπουργός δεν θα τα ανεχόταν αυτά από  υπουργό. Εκτός αν συμφωνούσε μαζί του, ή αν ο υπουργός ήταν λαγός του.

Μπορεί όμως ένας αριστερός να έχει  λαγό στην αλλαγή ιδεολογικής ταυτότητας;  Ας δούμε τα δυο τελευταία επεισόδια.

Πρώτον το μέγα θέμα του Ιερώνυμου.  Ο υπουργός Άμυνας επιβεβαίωσε με προσωπικές δηλώσεις του την αποκάλυψη  του  Αρχιεπισκόπου ότι θα έριχνε την κυβέρνηση χάριν της Εκκλησίας. Αρκούσε ένα νεύμα του προκαθημένου της. Ακόμη χειρότερα: δίνει διαρκή διάσταση σ’ αυτή την απειλή κάτι που σημαίνει ότι  το μέλλον της πρωθυπουργίας Τσίπρα κρίνεται από τις διαθέσεις του  Ιερώνυμου. Κλείνει το μάτι τον Καμμένο και όλα τελειώνουν.

Το δεύτερο θέμα είναι  οι απίστευτες  δηλώσεις υπέρ του Τράμπ – και εν μέρει εναντίον του …Ομπάμα – που κάνει τις τελευταίες μέρες ο Καμένος. Δεν έχουν καμία σχέση με τη μετρημένη και τυπική δήλωση του Πρωθυπουργού για  την εκλογή το νέου πλανητάρχη.  Άλλα λέει η κυβέρνηση, άλλα ένα μέλος της.

Πώς είναι δυνατόν ένας υπουργός να υπερβαίνει τον Πρωθυπουργό σε τυπικά πολιτικά θέματα και να μένει στη θέση του;

Πώς γίνεται Πρωθυπουργός της Αριστεράς να δείχνει, δια της αδράνειας, ότι καλύπτει όσα – διόλου σοβαρά κατά τα λοιπά- λέει υπέρ ενός πολιτικού σαν τον Τράμπ ο Καμμένος;

Εκτός αν  ο Τσίπρας προτίθεται να προσχωρήσει στους  ΑΝΕΛ.