Πάνος Καμμένος: ο Κουταλιανός του Αιγαίου και η στολή του!

Του Νίκου Λακόπουλου

«Ποτέ δεν ετέθη θέμα αμφισβήτησης του δικαιώματος των ελληνικών Εν. Δυνάμεων να προσγειώνονται και να απογειώνονται σε ελληνικά αεροδρόμια» (!!!) δήλωσε ο υπουργός Αμυνας. «Άλλα αεροπλάνα έφευγαν με τον αδελφό του πρωθυπουργού τότε, επί Γεωργίου Παπανδρέου, για να διαπραγματευτούν με τον Εμίρη του Κατάρ υποθέσεις αποκρατικοποιήσεων. Μην με αναγκάσετε να σας καταθέσω σχέδια πτήσεως. Αυτή εδώ η κυβέρνηση θέματα εθνικής κυριαρχίας ούτε τα συζητεί ούτε υποχωρεί’.

Ποιός φωνάζει; Ποιoς χρησιμοποιεί τα θέματα για να κάνει εσωτερική πολιτική στα όρια της πατριδοκαπηλείας. “Οι εποχές που κάποιοι στηρίζατε κυβερνήσεις που σας πρότειναν οι υπουργοί να αφήσουμε τη σημαία στα Ιμια να την πάρει ο αέρας, τέλειωσαν. Και αυτή η κυβέρνηση δεν έχει υπουργό τον Πάγκαλο, ούτε πρωθυπουργό τον Σημίτη. Οι εποχές των εθνικών υποχωρήσεων και της παραδόσεως του Οτσαλάν με στήριξη κοινοβουλευτική, έληξαν μια και έξω».

o-KAMMENOS-facebookΟι λεονταρισμοί του Καμμένου δεν είναι απλως ανεκδιήγητοι, αλλά και επικίνδυνοι. «Θα απαντούσα αμέσως, αν το ελικόπτερο τόχανε ρίξει». Δηλαδή, θα οδηγούσε την κακομοίρα την Τουρκία σε πόλεμο; Κοιμηθείτε ήσυχοι! Η μεγαλοφυής ιδέα του Υπουργού Άμυνας –και ενίοτε οιονει υπουργού Εξωτερικών- είναι ένα τόξο από την Αίγυπτο και το Ισραήλ ως την Βουλγαρία και την Ρουμανία; To ξέρουν όμως όλες  οι χώρες αυτό;

Και πόσο επικίνδυνο είναι να βρίσκεται η εξωτερική πολιτική- αν και υπουργός Άμυνας- στα χέρια καποιου που  φοράει στολή παραλλαγής και πάει και …κοιμάται στα στρατόπεδα ή βγάζει σε αναφορά στρατιώτες –KAMMENOΣ ΑΕΡΟΠΟΡΟΣως …αρχιστράτηγος- και πιλοτάρει -με στολή- για να φωτογραφηθεί και να ποστάρει τις φωτογραφίες στο Twitter;

Η κυβέρνηση έχει  πολλούς Κουταλιανούς,  πατριώτες που θα έσκίζαν τα μνημόνια και μετά τα υπέγραψαν. “Ο κύριος Φούχτερ θα είναι ο στρατιωτικός διοικητής που θα ελέγχει την στην πατρίδα ΜΟΥ” ούρλιαζε ο Καμμένος στην Βουλή, όταν δήλωνε πως ούτε νεκρός  δεν θα ψήφιζε μνημόνιο.ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ.

H αποστολή του ΝΑΤΟ άρχισε. Είναι προσανατολισμένη στην θαλάσσια αναγνώριση και στην παρακολούθηση αυτών των διεθνών υδάτων και υπό αυτή την έννοια δεν προβλέπονται εκτελεστικά μέτρα», δήλωσε ο κ. Χένγιες. Η μονάδα τελεί υπό γερμανική διοίκηση, ενώ η ναυαρχίδα «Βόννη» CQ3KtygXAAAHt-iβρίσκεται στο λιμάνι της Σούδας, στην Κρήτη. Η γερμανική φρεγάτα fgs-bonn ανεφοδιάστηκε στη Σούδα και θα πλεύσει προς το κεντρικό Αιγαίο, ενώ τουρκική φρεγάτα TCG-Barbaros-(F-244) και η ελληνική φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ έχουν επιστρέφει για ανεφοδιασμό, ώστε τις επόμενες ημέρες να επαναλάβουν τη δράση τους.

Έτσι και ξεφύγουν από την πορεία τους και το μάθει ο Καμμένος, χάθηκαν!

 

Για την ...φωτογράφιση -σαν σταρ του σινεμά- ο υπουργός Άμυνας και ο πρωθυπουργός φοράνε στρατιωτικές στολές, αλλά σε πόσα παραπτώματα έχουν υποπέσει; O Καμμένος, ασκεπής και ...ακομβίωτος θάπρεπε να περάσει στρατοδικείο. Η γραβάτα δεν ταιριάζει με την στολή. Κι ο Τσίπρας φοράει στρατιωτικό μπουφάν με πολιτικό παντελόνι. Κανείς δεν φορά τζόκευ, ίσως για να μη χαλάσει το μαλλί. Αλλά πέρα από το κιτς και την αποκριάτικη αισθητική τους, έχουν αναρωτηθεί πως έχουν κονιορτοποιήσει νομοθεσία και στρατιωτική τάξη; O υπουργός δεν είναι στρατιωτικός και δεν έχει δικαίωμα να φορά στολή. Έχει τυπώσει κιόλας το όνομά του -όπως συνηθίζεται στα φαστ φουντ- πάνω σ΄αυτή την ιδιόμορφη στολή με την οποία πρέπει να ασχοληθεί η δικαιοσύνη.
Για την …φωτογράφιση -σαν σταρ του σινεμά- ο υπουργός Άμυνας και ο πρωθυπουργός φοράνε στρατιωτικές στολές, – δίκην στολής παραλλαγής, αλλά σε πόσα παραπτώματα έχουν υποπέσει;
O Καμμένος, ως  ασκεπής και …ακομβίωτος θάπρεπε να περάσει στρατοδικείο; Η γραβάτα δεν ταιριάζει με την στολή. Κι ο Τσίπρας φοράει στρατιωτικό μπουφάν με πολιτικό παντελόνι-
Κανείς δεν φορά τζόκει, ίσως για να μη χαλάσει το μαλλί. Αλλά πέρα από το κιτς και την  αισθητική τους, έχουν αναρωτηθεί μήπως κονιορτοποιούν τη στρατιωτική τάξη;
O υπουργός δεν είναι στρατιωτικός και δεν έχει δικαίωμα να φορά στολή. Έχει τυπώσει κιόλας το όνομά του -όπως συνηθίζεται στα φαστ φουντ- πάνω σ΄αυτή την ιδιόμορφη στολή.

Η πολιτική συμπεριφορά του υπουργού Άμυνας από πολλούς θεωρείται  επικίνδυνη. Όχι γιατί θα έστελνε “τζιχαντιστές” στην Ευρώπη. Ούτε γιατί θα το έκανε Κούγκι -που δεν θα το κάνει ποτέ. Ευχαρίστησε τους Αμερικάνους, έχυσε δάκρυα για τους νεκρούς αξιωματικούς και αποφάσισε να τελικά να φτιάξει τα hot spots για τα οποία διαφωνούσε. Ύστερα αφιέρωσε τη συμφωνία με το ΝΑΤΟ στους τρεις αξιωματικούς που χάθηκαν στο Αιγαίο κι έβγαλε πόρισμα πριν την έρευνα για το τι συνέβη.

 Η πολιτική συμπεριφορά του θεωρείται  επικίνδυνη επειδή ενίοτε  ασκεί δική του εξωτερική πολιτική, οργανώνει στο μυαλό του ανύπαρκτες συμμαχίες και εγγυάται -με τον στρατό του!- την Δημοκρατία. Το  Αιγαίο αυτή την εποχή δεν  προσφέρεται για υπερπατριωτικές κορώνες για εσωτερική κατανάλωση. Ιδιαίτερα τη στιγμή που κανένας δεν γνωρίζει που μπορεί να οδηγήσει η προσφυγική κρίση σε μια χώρα που έχει χρεοκοπήσει.

 

ΕΦΤΙΑΞΕ ΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ

Σύμφωνα με το άρθρο 68 του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα (αντιποίηση στολής ή μη μή εμβλημάτων) ο στρατιωτικός που φέρει δημόσια στρατιωτική στολή, παράσημο ή άλλο διακριτικό σημείο βαθμού ή τίτλου χωρίς να έχει δικαίωμα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους. Ο υπουργός Άμυνας ασκεί εποπτεία, δίνει οδηγίες στον Αρχηγό, αλλά δεν είναι αρχηγός, ούτε στρατιωτικός για να φορά στολή. Δεν έχει δικαίωμα να φορά στρατιωτική στολή. Ούτε να κοιμάται σε στρατόπεδα! Ούτε να εμφανίζεται σε μονάδες στρατού -με στολή και μάλιστα ασκεπής.

Μήπως αυτά που φοράει  είναι απλώς αυτοσχέδια στολή παραλλαγής, υποχρεωτικη για ασκήσεις;  Δεν δείχνει. Πότε φοράει ένα στρατιωτικό ρούχο με πολιτικά, πότε στολή χωρίς καπέλο -ίσως για να μη χαλάσουν τα μαλλιά στην …φωτογράφιση!- κι έχει τυπώσει το όνομά του πάνω στην στολή: ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ/ ΥΕΘΑ!  Αυτές οι εικόνες δεν προσβάλλουν την στρατιωτική τάξη; Κανένας δεν σκέφτηκε ποτέ να του το υποδείξει;  Ως πολίτης υπάγεται στα πολιτικά δικαστήρια. Υπερβαίνει τα όρια της  εξουσίας  του  όταν υποκαθιστά τον Αρχηγό Στρατού ,  και  με κάποιο τρόπο αντιποιείται στολή κι εμβλήματα με αυτή την προσωπική στολή που έχει κατασκευάσει , σαν  ….αποκριάτικη.

(Για τα σύμβολα, τη στολή, την στρατιωτική τάξη και δικαιοσύνη δες το βιβλιαράκι ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ- Εκδόσεις ΔΙΑΥΛΟΣ. Για το πόσες παραβάσεις- εκτός από …κιτσαρίες- διαπράττει ο ΥΠΕΘΑ δες τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα- άρθρα 68-73 για αθέμιτες διαταγές, υπέρβαση εξουσίας.