Ο Στράτος έδωσε πάλι τα ρέστα του  

Ιδανικός δημοσκόπος αποδεικνύεται πάλι ο Στράτος Φαναράς -τύφλα νάχουν οι ομότεχνοι του στο «Πρώτο Θέμα». Με μια  δημοσκόπηση στα ΝΕΑ την κατάλληλη στιγμή τους ικανοποίησε όλους- και τον εαυτό του φυσικά.

Το συγκρότημα Μαρινάκη βρήκε θέμα για να θριαμβολογήσει: ο Μητσοτάκης που βγαίνει αυτοδύναμος η Φώφη δημοφιλέστατη και τρίτο το κόμμα της τώρα που διαλύεται. «Για πότε τα μιλήσατε, για πότε τα κανονίσατε» που έλεγε και ο Νίκος Σταυρίδης στα «Κίτρινα Γάντια».

Αυτή ειδικά η  δημοσκόπηση της Μέτρον Ανάλυσις δεν αντέχει σε λεπτομερή παρατήρηση, καθώς υποκύπτει στις αντιφάσεις της. Αλλά έχει -και αυτή -χάρη τον Νίκο Παππά. Που δεν έχει φέρει στη Βουλή διάταξη που να υποχρεώνει τους δημοσκόπους να κοινοποιούν ποιος πληρώνει και πόσο κάθε έρευνα που ανακοινώνεται, και πού βρίσκεται το «σώμα» της, ώστε να μπορεί να το ελέγχει αρμόδια ανεξάρτητη αρχή.

Μέχρι να γίνει αυτό οι πολίτες θα βρίσκονται στο έλεος των δημοσκόπων και των εντολέων τους. Ο καθένας θα ανακοινώνει ό,τι θέλει. Ακόμη και τη γνώμη τους την πλασάρουν ορισμένοι ως «εύρημα» με το κόλπο της «εκτίμησης ψήφου». Ή αλλιώς: πάρε κι εσύ μια δημοσκόπηση -μπορείς.

Κατάντημα…

 

Ο Συγκλητικός