Ο ύμνος της γελοιότητας

Του Ιωάννη Δαμίγου

Φράχτες. Φράχτες για μυαλά, φράχτες για πρόβατα, φράχτες για γυναίκες, φράχτες για ταλαιπωρημένους πρόσφυγες, φράχτες για μετανάστες ανάσας, φράχτες ιδιόκτητου οικοπέδου και φράχτες ιδιόκτητης χώρας. Τώρα, για να μην φύγουμε ή να μην έρθουν; Εμείς για να μην φύγουμε από την χώρα Τους και αυτοί να να μην φύγουν από την Μη χώρα τους. Οι Αμερικάνοι έφυγαν από την νοικιασμένη με εικοσαετές συμβόλαιο μη χώρα τους, μετά την αποτυχημένη και κακόγουστη ….δημοκρατική ανακαίνιση, παραδίδοντας, στους νέους (πάλι) ενοικιαστές Ταλιμπάν, για μια πιο φιλόδοξη και γρήγορη ανακατασκευή.

Οι προοδευτικοί έως…… ακροδεξιάς Ευρωπαίοι, περιφρουρούν τους δικούς τους φράχτες και περιχαρακώνονται νίπτοντας τας χείρας τους, μεταθέτοντας το επερχόμενο “βάρος”, στην Ευρωπαϊκή όμως Ελλάδα, βεβαίως βεβαίως. Το γελοίο είναι, πως όλοι αυτοί οι εντεταλμένοι υπάλληλοι, υποδύονται τους πολιτικούς και εμείς ακολουθούμε τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις, αυτών των φασουλήδων, που η μόνη πατρίδα τους είναι το χρήμα. Η κατάρα της Ευρώπης με την συνεχή αρπαγή της, μεταφερόμενη στα καπούλια του ταύρου, προς άγνωστη κατεύθυνση.Πίσω ξανά στους φράχτες μας, στην χώρα τους, που εκδράμουν οι δικοί μας φασουλήδες υπουργοί και που παρουσία των καναλιών και με την βοήθειά τους, γελοιοποιούνται σαν “δοκιμαστές” αντοχής του φράχτη!

Έσπρωχνε, ο γελοίος και κακός υπάλληλος, τον φράχτη! Έσπρωχνε τον φράχτη! Ναι, ο ύμνος της γελοιότητας. Ο άλλος, αυτός ο άλλος, ήθελε να γίνει ο νέος αυστηρός κριτής του μάγειρα, του λόχου, σε live master shef. Τον βλέπει με την ποδιά μαγειρικής και του λέει: Εσύ πρέπει να είσαι ο μάγειρας! Και τα κανάλια αποθανάτιζαν τις κωμικοτραγικές αυτές εικόνες, προσφέροντας αβίαστο γέλιο, στο τηλεοπτικό κοινό. Απίστευτα ιστορικά ντοκουμέντα, ανάδειξης της αυθεντικής γελοιότητας που διαθέτει αυτή η κυβέρνηση, παράστασης που θα ζήλεψε ο εθνικός πλακατζής της πλάκας. Και όλα αυτά χωρίς εισιτήριο, με δωρεάν παρακολούθηση, σε πανελλαδική μετάδοση.Σε συνδυασμό με την γελοία και ταυτόχρονα τραγική εμφάνιση κάποιου ακροδεξιού Πιπίκιου, με ορατό φράχτη στο μυαλό και στην ψυχή, και φορώντας στολή παραλλαγής, θα σου έλεγα πως η φαρσοκωμωδία τελείωσε κάπου εδώ. Λάθος, έχει κι’ άλλο!

Το ψηλό παιδί, το χαρά γεμάτο (μη βιάζεσαι, δεν είναι ο πρωθυπουργός), για τον άλλον λέω τον “ατενίστας”, τον Τσιτσιπά, διαγωνίζεται μόνος του, προλαβαίνοντας την μία μετά την άλλη, γελοία δήλωση, διορθώνοντάς την, με άλλη γελοιωδέστερη. Στο τένις είσαι εξαιρετικός, στα υπόλοιπα θέλεις πολλή, μα πολλή προπόνηση, κυρίως όμως….διάβασμα. Πρόσθεσε και τον Πατούλη, τον… δεν είδα, δεν… άκουσα αλλά λέω πως φταίνε όλοι οι άλλοι, εκτός από εμένα και τους φίλους μου, μα κυρίως ευθύνεται το δασαρχείο και ο…. Χατζηπετρής.

Εγώ τώρα ήρθα, είδα την πυρκαγιά, δήλωσα την στενοχώρια μου, αποτίμησα την ζημιά και τέλος, τώρα θα μοιράσω ευθύνες, αυτό το κάνω καλά. Και αυτός είναι ο ….περιφερειάρχης Αττικής….. βοήθειά μας.Τοποθέτησε τώρα, τα ονόματα όλα αυτά μαζί, πρόσθεσε δίπλα τα λόγια τους (πράξεις δεν έχουν), βάλε μετά και τα ντοκουμέντα στο βίντεο και έχεις τον ύμνο της γελοιότητας. Ο πηγαίος πρωθυπουργός είναι εκτός συναγωνισμού, γιατί είναι άπειρος….. σαν το σύμπαν. Σε αυτόν οφείλεις όλη την γελοιότητα και τον ύμνο της, μην ξεχνιόμαστε, τον επέλεξες.