Πάει καλά ο Μητσοτάκης; Υποκρισία, μεταφορά ευθυνών και ψεύδη

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Ας μην μιλάει για «τον πόνο του». Γιατί οι άνθρωποι που φωνάζουν στους δρόμους οργίζονται με την παράσταση εμπαιγμού και δεν θα φύγουν αν δεν τον δουν να φεύγει….

Δεν ξέρουμε σε ποιον οφείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το κείμενο που εμφάνισε ως νέο «διάγγελμά του». Δικό αποκλείεται να είναι, καθώς μάλλον δεν ανήκει στους ανθρώπους με συναισθηματισμό, όπως προσπαθεί να εμφανιστεί.

Σε κάθε περίπτωση όμως όσα αναφέρει για να μην αναλάβει την ευθύνη του, εκτός από παραπλανητικά, είναι και ανερμάτιστα.

Αρχίζει ότι θα γράψει «χωρίς ξύλινα λόγια, χωρίς να επαναλαμβάνω τα τετριμμένα» και κάνει ακριβώς αυτό: επαναλαμβάνεται.

Προκαλώντας μάλιστα και την απορία: τι ακριβώς εννοεί ότι θα «κάνω μια προσπάθεια να βάλω σε σειρά τις σκέψεις μου και σε λόγια τα συναισθήματα του»;

Τόσες μέρες τις έκανε; Πότε ακριβώς κατάλαβε ότι «στην Ελλάδα του 2023, δεν γίνεται δυο τρένα να κινούνται αντίθετα στην ίδια γραμμή και να μην το έχει αντιληφθεί κανείς»;

Αν είναι «αυτονόητο » ότι «οφείλει μια μεγάλη ΣΥΓΓΝΩΜΗ» γιατί δεν το έκανε από την αρχή; Δεν το σκέφτηκε ή δεν του είχαν δώσει το κατάλληλο σκονάκι, α λα Κώστα Αχ. Καραμανλή;

Εφόσον αποφάσισε να ζητήσει συγγνώμη, έστω καθυστερημένα, ας τα βρει με όσους θρηνούν θύματα.

Τους προηγούμενους Πρωθυπουργούς όμως «που κυβέρνησαν τη χώρα εδώ και χρόνια», ποιος τον εξουσιοδότησε να εκπροσωπήσει;

Η κουτοπονηριά να μοιράσει την ευθύνη, παραείναι χονδροειδής. Αν θέλουν οι Σημίτης, Καραμανλής, Παπανδρέου, Σαμαράς, Τσίπρας, θα ζητήσουν μόνοι συγνώμη.

Δεν θα τον αναθέσουν σ΄ αυτόν. Δεν είναι άλλωστε όμοιοί του.

Σε ποιον λέει «δεν μπορούμε, δεν θέλουμε και δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από το ανθρώπινο σφάλμα»; Αυτός δεν ήταν που κρύφθηκε;
Από ποιον περίμενε «το έργο της Τηλεδιοίκησης να είχε ολοκληρωθεί» ώστε «αυτό το δυστύχημα να ήταν πρακτικά αδύνατο να είχε συμβεί»;

Ξέχασε ότι κυβερνάει τέσσερα χρόνια; Μάλλον όχι, γιατί άρχισε πάλι το μπαλαμούτι: «το Ψηφιακό Σύστημα Ελέγχου θα λειτουργεί πλήρως μέσα στους επόμενους μήνες».

Πώς ακριβώς; Όπως θα παρουσίαζε στη …Θεσσαλονίκη και δεν πρόλαβε;

Ένας Πρωθυπουργός με την πολιτεία του Μητσοτάκη στο κράτος Δικαίου, καλό είναι να μην αναφέρει ότι «η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει ταχύτατα τη τραγωδία και θα αποδώσει ευθύνες».

Ξέχασε από πότε το είπε για το σκάνδαλο των υποκλοπών, έργο των χειρών του κι αυτό;

Πώς μπορεί να λέει ότι «θα σταθούμε δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων», όταν η κυβέρνησή του απάλλαξε εκ των προτέρων την εταιρία από την ευθύνη των αποζημιώσεων;

Πώς γίνεται να βαφτίζει -πάλι για επιμερισμό- τα δικά του σφάλματα σε «σφάλματα του κράτους»; Το 2019 οι πολίτες αυτόν ψήφισαν, όχι το κράτος….

Κάποιος να του εξηγήσει πως στην Ευρώπη δεν έχει πλέον καμία αξιοπιστία-ως Πρωθυπουργός υποκλοπώνπου ερευνούν τα κοινοτικά όργανα– ώστε να ζητήσει πρόσθετη κοινοτική χρηματοδότηση.

Ούτε τα κόμματα τον εμπιστεύονται για οποιαδήποτε «δέσμευση» μαζί του για την επόμενη Βουλή.

Σ αυτή τη Βουλή μάλλον άλλο ρόλο θα έχει: απολογουμένου. Τα κόλπα αποπροσανατολισμού, για «Ειδική Επιτροπή που θα διερευνήσει την πονεμένη ιστορία των ελληνικών σιδηροδρόμων όλη την τελευταία εικοσαετία» δεν περνάνε.

Συνεπώς ματαιοπονεί όταν καμώνεται «προσωπικά είμαι στην πολιτική για να αλλάξω αυτή την «κακιά την χώρα», αυτήν την παλαιά Ελλάδα που μας πληγώνει»

Όλοι έχουν καταλάβει γιατί «είναι στην πολιτική»-οικογενειακώς!

Όσο για να «απομεινάρια του παρελθόντος που μας κρατάνε πίσω», τα έχει δίπλα του. Στα υπουργεία και στο κράτος. Άλλωστε και ο ίδιος δημιούργημα ενός συγκεκριμένου παρελθόντος είναι-και το έδειξε στην κηδεία του Γκλίξμπουργκ.

Όσο για την «την Ελλάδα που μας αξίζει θα συνεχίσω να αγωνίζομαι» την ξέρουμε από τους «αγώνες» που κάνει από το 2019: για την Ελλάδα των λίγων, των αμοραλιστών και της λεηλασίας του κρατικού πλούτου.

Πχ ότι έβαλε τον διαπλεκόμενο Γεραπετρίτη υπουργό ερευνών για τη τραγωδία δεν είναι τόσο αθώο και μάλλον σε άλλους αξίζει. Βοά η πιάτσα..

Δεν τον ενημέρωσαν ότι τα «νέα παιδιά που διαδήλωσαν κρατώντας ένα κερί», διαδήλωσαν εναντίον του;

Δεν το έκαναν «βουβά». Ξέσπασαν για τη συμπεριφορά του. Και θα ήταν «ειρηνικά», αν δεν έστελνε ο Θεοδωρικάκος τα ΜΑΤ να τα σακατέψουν.

Τελευταίο . Ας μην μιλάει για «τον πόνο του». Γιατί οι άνθρωποι που φωνάζουν στους δρόμους οργίζονται με την παράσταση εμπαιγμού και δεν θα φύγουν αν δεν τον δουν να φεύγει….

Υ.Γ. Διαψεύδει τον Σημίτη- που ο ιδιος αντιγράφει και προσλαμβάνει ανθρώπους του, -που ειπε « αυτή είναι η Ελλάδα», για να μην αναλάβει, όπως και ο ιδιος τις ευθύνες του.

Πράγματι αυτή είναι. Αλλά η Ελλάδα η δική του και του Σημίτη.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR