Παν. Ρουμελιώτης: “Ο Γιάννης Στουρνάρας έχει κάνει εργαλείο του την Τράπεζα”

Ο πρόεδρος της Attica Bank Παναγιώτης Ρουμελιώτης,  που νωρίτερα σήμερα έστειλε εξώδικο σε στελέχη της ΤτΕ, μιλώντας στην ΕΡΤ, υποστήριξε ότι «η Τράπεζα της Ελλάδος έχει χάσει την αξιοπιστία της. Διαρρέει πορίσματα που κλονίζουν το τραπεζικό σύστημα όπως αυτό για την Τράπεζα Πειραιώς. , μια υπόθεση που βρίσκεται στα δικαστήρια και η ζημιά που έχουν υποστεί οι μέτοχοι είναι ανυπολόγιστη».

Ο Γιάννης Στουρνάρας, όπως είπε, “έχει κάνει εργαλείο του την Τράπεζα για να εξυπηρετήσει δικά του «πολιτικά παιχνίδια».

Για το δάνειο που πήρε ο Παύλος Πολάκης, δήλωσε ότι «έχουμε δώσει εκατοντάδες τέτοια καταναλωτικά δάνεια». Τόνισε ότι «θα δίναμε το δάνειο στον οποιοδήποτε κύριο Πολάκη που θα πληρούσε τις προϋποθέσεις».

Για την έκδοση του 10ετούς ομολόγου είπε πως “η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές και η αγορά των ελληνικών ομολόγων από ξένους επενδυτές αναδεικνύει τη θετική πορεία της Ελλάδας και τη διεθνή εμπιστοσύνη προς την ελληνική οικονομία. Είναι μία πολύ καλή είδηση η εμπιστοσύνη που έδειξαν οι ξένοι επενδυτές».