Παύλος Πολάκης: Ιφιγένεια

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Να είσαι o Πολάκης, να μην τόλμησε να σε διαγράψει ο Τσίπρας και να σου λέει τώρα αυτός που θεωρούσες έργο των χειρών σου ότι, θα σε στείλει αδιάβαστο…  

Στη μυθολογία του νέου ΣΥΡΙΖΑ η επομένη των Ευρωεκλογών, θα είναι ημέρα κρίσης για τον Στέφανο Κασσελάκη. Η τύχη του θα βγει από την κάλπη.

Με καλύτερη επίδοση του κόμματος, από την περασμένη άνοιξη, αποθεώνεται. Με την ίδια, μένει ως τις εθνικές εκλογές. Με χειρότερη, του δείχνουν την έξοδο.

Ακόμη και στον Τσίπρα αποδόθηκε ότι εκεί βάζει το όριο για την αξιολόγηση του διαδόχου του.

Στην τηλεόραση του «star» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τα είπε αλλιώς – « Έχω ήδη απορρίψει διαρρήδην το σενάριο να αποχωρήσω μετά τις ευρωεκλογές».

Ανέφερε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ως «η κοινοβουλευτική μου ομάδα» και υπενθύμισε τις πειθαρχικές του αρμοδιότητες.

Επίδειξη πυγμής, αποφασιστικότητα , ή άγνοια κινδύνου;

Θα κριθεί από τη διαχείριση μιας σχέσης του, που κακοφορμίζει: με τον Παύλο Πολάκη.

Επί Τσίπρα, στα κομματικά παρασκήνια και στις παρέες οι Συριζαίοι του καταλόγιζαν και τα εξής:

– Πρώτον, δεν πληρώνει, με το «έτσι θέλω», την συνδρομή του στο κόμμα ως βουλευτής. Καμιά 50ριά χιλιάρικα την τετραετία.

– Δεύτερον, είναι ομοφοβικός. Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε το 2017, το νόμο για το σύμφωνο συμβίωσης, είδε και έπαθε ο Τσίπρας μέχρι να του πει: « θα κρυφτώ πίσω από μια κολώνα και θα ψηφίσω»

Με τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια , έστειλε το μήνυμα ότι στην Κρήτη ,«πάνω από τα 300 μέτρα υψόμετρο» αυτά δεν ισχύουν.

Όσοι είδαν το κακό να έρχεται, έβαλαν την Αυγέρη να ακυρώσει, ότι είπε ο Κασσελάκης για κομματική πειθαρχία και διαγραφές.

Αλλά αυτός το επανάφερε : «Εάν παρεκκλίνει βουλευτής από τον δρόμο της προόδου και της ισότητας, θα πάρω τις ανάλογες αποφάσεις» .

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής προκάλεσε ευθέως τον θεωρούμενο ως μέντορά του : «΄Οποιος εδώ μέσα διαφωνεί ότι ένα ομόφυλο ζευγάρι έχει δικαίωμα στην τεκνοθεσία, να το πει».

Για να μην μένει αμφιβολία σε ποιον απευθύνεται σχεδόν το προσωποποίησε: «Η Αριστερά στα βουνά ξέρει να αγωνίζεται και όχι να κρύβεται»

Να το δούμε από τη άλλη πλευρά; Να είσαι Πολάκης , να μην τόλμησε να σε διαγράψει ο Τσίπρας και να σου λέει τώρα αυτός που θεωρούσες έργο των χειρών σου ότι, θα σε στείλει αδιάβαστο

Διάολε τσ απολιμάρες σου..

Ο Πολάκης έδωσε το όνομα του σε έναν από τους τρεις «ισμούς» που απομειώνουν την πολιτική- Αυριανισμός, Μητσοτακισμός, Πολακισμός- σημάδεψε ένα κόμμα, ίσως και μια πολιτική εποχή και μια εκλογική συντριβή.

Η «δεύτερη φορά αριστερά» που « θα ήταν αλλιώς» δεν ήλθε ποτέ και για την τρίτη ο Κασσελάκης μετά τις Σπέτσες θα τους πάει στην Αυλίδα.

Την Ιφιγένεια τη βρήκε…

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR