Περί της δηλώσεώς μου για τον κ. Νίκο Καρανίκα

Βαρύς αχός ακούγεται για την σημερινή μου δήλωση για τον κ. Καρανίκα και την Φαρμακευτική Κάνναβη. Ας τα πάρουμε λοιπόν τα πράγματα με την σειρά:

Σήμερα ξεκίνησε στην Βουλή η συζήτηση για τον Νομοσχέδιο μου για την Φαρμακευτική Κάνναβη. Όταν το ζήτημα της ΦΚ είχε ανοίξει στην Ελλάδα από την Κυβέρνηση Σύριζα και τον κ. Καρανίκα το 2018, η ΝΔ και εγώ προσωπικά είχαμε ταχθεί κατά. Εγώ μάλιστα είχα ειρωνευθεί τον Σύριζα για αυτό. Όταν έγινα όμως Υπουργός Ανάπτυξης ανέλαβα και την ευθύνη της αδειοδοτήσεως των εταιριών αυτών. Τότε άρχισα να συναντώ επενδυτές και να μαθαίνω περισσότερα. Εάν ήθελα να μείνω συνεπής στην αρχική μου θέση θα έπρεπε να μπλοκάρω όλες αυτές τις επενδύσεις, όμως αντικειμενικά αν ασχοληθεί κάποιος με το θέμα αυτό βλέπει αμέσως το προφανές: Η Φαρμακευτική Κάνναβη είναι πλέον πραγματικότητα παντού και προχωρά με μεγάλη ταχύτητα και η Ελλάδα έχει λόγω κλίματος συγκριτικά πλεονεκτήματα που της δίνουν προβάδισμα.

Ο Νόμος του Σύριζα δεν ήταν λειτουργικός και αποτελεσματικός, είχαν κάνει την μισή δουλειά και τώρα με το νομοσχέδιο μας, πιστεύω ότι δίνουμε πραγματική λύση για να προσχωρήσουν πολλές επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα.

Βλέποντας λοιπόν ότι τότε έκανα λάθος και ότι τελικά πρέπει όχι να κάνουμε λιγότερα αλλά περισσότερα για ένα προϊόν που βοηθά τους ασθενείς, φέρνει επενδύσεις και γεννά θέσεις εργασίας τί θα έπρεπε να πω; Τί ωραία που τα λέγαμε τότε;

Αν και γενικά πολλοί με θεωρούν απλώς έναν καυγατζή, μένοντας κυρίως στην τηλεοπτική μου εικόνα, όσοι με γνωρίζουν και έχουν δουλέψει μαζί μου ξέρουν ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Στις Υπουργικές μου θητείες πάντα με ένοιαζε το αποτέλεσμα και ποτέ δεν καπηλεύτηκα την δουλειά των προκατόχων μου. Για μένα η πολιτική είναι μια σκυταλοδρομία και όλοι μας εργαζόμαστε, προφανώς με τις ιδεολογικές μας διαφορές, για το κοινό καλό. Κάτι θα κάνει ο προηγούμενος, κάτι εγώ κάτι ο επόμενος και αν όλοι κάνουμε σωστά την δουλειά μας ο Ελληνικός Λαός θα ζει καλύτερα.

Έτσι πάντα έλεγα πχ για το Νόμο Διαμαντοπουλου και με κοίταζαν περίεργα οι δικοί μου ή για τον Λοβέρδο και τον ΕΟΠΥΥ ή για την Κυβέρνηση Παπανδρέου και την Διαύγεια κλπ Δεν πιστεύω ότι στην πολιτική είμαστε εχθροί, είμαστε αντίπαλοι αλλά όχι εχθροί (εξαιρώ αυτούς που πήγαν να μας κλείσουν στην Φυλακή με την Σκευωρία Novartis).

Επίσης δεν θαύμαζα και δεν θαυμάζω αυτούς που ποτέ δεν αλλάζουν καμμία πολιτική τους θέση. Αυτή η συζήτηση περί κωλοτούμπας είναι εύκολη αλλά λανθασμένη. Το μόνο κόμμα που δεν έχει αλλάξει καμμία του θέση από όσο ξέρω είναι το ΚΚΕ….καλό είναι αυτό νομίζετε; Η πιο γνωστή «κωλοτούμπα» του Τσίπρα το 2015 μετά το δημοψήφισμα, ήταν μάλλον η πιο σοβαρή πολιτική του πράξη εξαιτίας της οποίας σωθήκαμε από την άτακτη Έξοδο μας από το €, θα ήταν καλό για την Ελλάδα να μήν την είχε κάνει;
Το μείζον στην πολιτική δεν είναι να μένεις σταθερός σε μια θέση, το μείζον είναι να μένεις σταθερός στην υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και να είσαι έτοιμος και να αλλάξεις θέση, εάν συνειδητοποιείς ότι έτσι θα το εξυπηρετήσεις καλύτερα.

Άρα τί θα έπρεπε να κάνω με την Φαρμακευτική Κάνναβη, να ξέρω ποιο είναι το δημόσιο συμφέρον και να κάνω άλλα ή ειδικά σε αυτό να αποκρύψω την θετική συμβολή του κ. Καρανίκα διότι διαφωνώ μαζί του σε όλα τα άλλα;
Το πρώτο θα ήταν κακό για την Ελλάδα και τον στόχο προσέλκυσης επενδύσεων, το δεύτερο πιστεύω άδικο και για τον κ. Καρανίκα και για μένα και την έως σήμερα πολιτική μου διαδρομή.

Το ότι αναγνωρίζω την θετική του συμβολή σε αυτό δεν σημαίνει ότι δέχομαι όλες τις πολιτικές του θέσεις ή γενικά την πολιτική του διαδρομή προφανώς.

Τώρα κάποιοι μπορεί να ενοχλήθηκαν αλλά έτσι τα βλέπω εγώ και η μεγάλη μας διαφορά με τον Σύριζα είναι αυτή ακριβώς, εμείς δεν βρίσκουμε πάντα δικαιολογίες για να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα, ούτε δικαιολογούμε κάθε μας λάθος για πάντα. Αυτό δεν είναι δείγμα ιδεολογικής αδυναμίας αλλά δυνάμεως και κυρίως είναι για το καλό του Ελληνικού Λαού που μας έχει εμπιστευθεί τις Τύχες του και στον οποίον λογοδοτούμε.

ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK