Πες, πες, PES στο τέλος κάτι μένει

Του Γιώργου Μαρκάκη

ΜΑΡΚΑΚΗΣΓνώρισα μερικούς στο δημοτικό και το γυμνάσιο που άλλαζαν ομάδα ανάλογα την εποχική πορεία της ομάδας. Αλλά από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό πνεύμα κατά το δοκούν, μέχρι αλλαγή και μεταβολή, από σταλινικές καταβολές κατάλυσης του δημοκρατικού πολιτεύματος -όταν οι περιστάσεις το επιτρέψουν και το επιβάλλουν – να περάσει στα εντός -Εσωτερικό και επί τα αυτά και μετά Συνασπισμένος με μπλουτζινάτα παληκάρια και κοριτσόπουλα δεν το περίμενα. Δεν το περίμενα να βρεθεί τόσο γρήγορα και πρωθυπουργικά στους κόλπους του δεξιόστροφου Ευρωπαϊκού Κόμματος των Σοσιαλιστών που βιδώνει τα τελευταία χρόνια με αριστερό χέρι στην θεωρία μόνο.

Η συνεργασία του με δεξιό εθνικιστή μάλλον είναι τροχιοδεικτική για το τι θα ακολουθήσει. Στην Βόρεια Ευρώπη σχηματίζουν κυβερνήσεις Ουράνιου Τόξου -μια και συνασπίζονται πολλά διαφορετικά κόμματα ενωμένα για ένα κοινό σκοπό- αφού γνωρίζουν που διαφωνούν και βρίσκουν κοινό έδαφος για να προχωρήσουν στα λίγα ουσιαστικά που συμφωνούν για το συμφέρον της χώρας τους.

Εντώ στο Ελάντα  …κάνουμε κάτι διαφορετικό. Επινοήσαμε τον πρωθυπουργό Τόξο-Ουρανοκατέβατο. Δηλαδή εκλέγουμε πρωθυπουργό ένα άτομο που ξεκινά να πρωθυπουργεύει από τα αριστερά με ανάλογες υποσχέσεις και εξαγγελίες, προχωρά προς το Σοσιαλιστικό Κέντρο και πάει να τελειώσει την θητεία βγαίνοντας απο την Δεξιά πόρτα.

Εεεμ, λοιπόν, με τόσες αντιφατικές δηλώσεις,  πες πες,  PES * στο τέλος κάτι θα μείνει.

γμ

*  PES {=Party of European Socialist)  http://www.pes.